Így egy kicsit könnyebb túlélni a téli reggeleket…

Nem minden mosoly és illatos kávé… még akkor sem, ha nagyon szeretnénk. Tehetsz azonban néhány dolgot, hogy könnyebben hagyd magad mögött a puha ágyat.

Igen, tudjuk, hogy nagyon nehéz. Kint hideg van, fagy, csúszik az út, jeges az autó, hideg a fürdőszoba, és még sorolhatnánk. Nem mindenki indítja könnyen a napot, ha kint röpdösnek a mínuszok.

De álljon most itt néhány tipp, ami segíthet.

1. A reggel az éjszakával kezdődik.

Magyarán: aludd ki magad! Nyáron könnyen buli után dolgozni indulni, amikor harminc fok van, csicseregnek a madarak és süt a nap. A téli reggelek viszont sötétek és hidegek. Tehát gondoskodj arról, hogy meglegyen a nyolc órád, és időben kapcsold ki a tévét. Meg a telefont, és egyéb kütyüket.

2. Kelj fel ugyanabban az időben.

A tested ugyanis hozzászokik, és már az ébresztőóra előtt elkezd majd magához térni. A nap többi részében is jobban funkcionálsz majd, ha tudod, hogy minden nap ugyanakkor kell kelned. Egy idő után az sem okoz majd gondot, hogy előbb kelj, ha éppen valami fontos dolgot csinálnál.

3. Találd meg az ébredési rutint.

Ez ugyanis változó. Van aki csöndben, mélázva kortyolja a kávéját, és van, aki körbetáncolja a szobát az ébresztő zenéjére. Te melyik vagy?

4. És a készülődési rutint is.

Ha előző este fejben és szobában is rendet raktál, vagyis tudod másnap mit veszel fel, és mit kell csinálnod minden sokkal könnyebben megy majd. Nem fogsz ácsorogni a konyhában, hogy mire van még aznap szükséged. Mint a gyerekek: pakolj be előző este!

Nehezen ébredsz? Változtass az esti rutinon!

5. Indítsd meglepetéssel a napot.

Mi lenne, ha minden reggel valami jóval indulna? Kinek mi. Idd meg a kávét az ágyban, (így lehet, hogy tíz perccel előbb kell ébredned, de totál megéri…) és nézz meg egy vicces videót. Egyél egy finom péksüteményt, ülj be húsz percre reggelizni a bisztróba, olvass el egy-két oldalt a kedvenc könyvedből, mozogj tíz percet a kedvenc zenére, vagy tegyél fel egy dögös sminket. Ugye, hogy nem is hangzik rosszul? Csak tíz perc plusz, amiért megéri felkelni előbb!

És ha már idáig eljutottál, akkor mi is küldünk egyet:

Ausztrál tűzoltók kutyákkal pózolnak egy jótékony ügyért. Szívesen.

gsbox_banner

No Comments