Ideje, hogy visszavedd az életed irányítását!

Mintha egyre kevesebb időnk lenne. Mintha megváltozott volna minden. Felgyorsult világunkban, ha már két óráig nem nézünk fel Facebookra vagy Instagramra, remegő kézzel nyúlunk a telefonunk után, és mindent el kell olvasnunk, függetlenül attól, épít vagy rombol.

Olyan, mintha nem is lenne ráhatásunk az események folyására. Pedig van. És ha kicsit odafigyelsz nem is olyan nehéz. Van néhány hasznos tippünk, hogy sodródás és idegőrlő pörgés helyett hogyan veheted át az irányítást a saját életed felett!

NAPI SZOKÁSOK

Ne olvass el minden hírt, ami eléd kerül! A média hatása óriási azon, hogy épp jobb vagy bal lábbal kelsz. Ne hagyd, hogy a negatív információk hatással legyenek a hangulatodra!

Nézz szembe a félelmeiddel! Hívd fel az undok ügyintézőt, amit napok óta halogatsz, vagy készítsd el azt az utált zöldturmixot, esetleg kérdezd meg a szüleidet arról, amiről eddig nem merted!

Írj saját bakancslistát azokról az élményekről, amelyeket el szeretnél érni! És ne csak írd meg, de kezdj is el dolgozni rajta már ma, hogy minél többet átélhess róla!

Hét nőt kérdeztünk arról, hogy hogy vágtak neki az első szóló-utazásnak

Lomtalaníts! Távolíts el minden ócska, nem használt tárgyat, régi göncöt, amire már nincs szükséged! Add oda a rászorulóknak, vagy Vaterázd el!

Fenébe a túlzó elvárásokkal! Pontosabban: ne várj el semmi olyat, amiben magad sem hiszel! Ha rendben van az énképed, reálisabb célokat tűzhetsz ki magad elé és érhetsz el.

Ne a Facebook legyen az első dolgod ébredéskor! Várj egy-két órát, mielőtt végiggörgeted a hírfolyamot. Más emberek életének nézegetése helyett kezdd el reggelente a sajátodat!

Tanulj a hibáidból! Válassz ki egy kevésbé előnyös szokásodat, amin javítani szeretnél, és határozd el, hogy változtatsz rajta! Kövesd nyomon és csípd nyakon időben!

Csökkentsd a tennivalóid listáját! Mondjuk három fontosabbra. Olyanra, ami tényleg nem várhat, amit tényleg jól kell elvégezni, nem csak ímmelámmal túlesni rajta.

EMBERI KAPCSOLATOK

Gondolj pozitívan a kapcsolataidra! Ne feledd, hogy egy kapcsolat két ember szövetsége, hogy egymásért vagytok, hogy együtt erősebbek vagytok, és jobb emberré válhattok.

Tanulj meg nemet mondani! Ha úgy érzed, túl sok van a válladon, vagy egyszerűen nem akarod, nem tudod megcsinálni, állj ki magadért!

Legyél spontán önzetlen egy embertársaddal! Igazíts útba egy külföldit, segítsd fel a nénit a villamosra, állj meg a lerobbant autós mellett segíteni – ne gondolkozz, csak tedd meg!

Légy a szüleid barátja! Kik ismernének jobban téged, mint a tulajdon szüleid? Ha sokban különbözik is a véleményetek, tegyél meg mindent a családi békéért!

Étkezz együtt a családoddal! Ha csak teheted, ülj le velük egy vasárnapi ebédre!

EGÉSZSÉG

Csínján a koffeinnel! Hosszútávon a kávéfüggés nem vezet jóra. A lelkesedést magadban kell megtalálnod, nem a napi három csésze feketében!

Hagyd el a finomított cukrot! Kutatások igazolják, hogy ha jelentősen lecsökkented a napi cukorbevitelt, az igen jó hatással lesz az idegrendszeredre és az agyadra.

Próbálj ki egy testhezálló böjtöt! Természetgyógyász vagy dietetikus tanácsa alapján olykor jó hatású lehet egy kis megtisztulás.

Feküdj korán, kelj korán! Szintén kutatási terület az agyi aktivitás és az alvás összefüggése, és a szakemberek előbbi verziót találják a legelőnyösebbnek.

12 apró dolog, hogy ne ***küzdj*** minden reggel a napindítással…

Aludj legalább 7 órát minden éjjel! Jobb memória, kevesebb stressz és hosszabb élet lesz az eredmény.

Vesd be a váltózuhanyt! A hideg-meleg váltózuhany szakszerű gyakorlása igen jó hatással van a keringésre, de még az emésztésre is.

Fehérjét reggelire! Ha igazi energiabombaként akarod indítani a napot, nézz utána, milyen általad kedvelt ételek tartalmaznak fehérjét, és készítsd el reggelire!

Fogyassz egészséges zsírokat finomított szénhidrátok helyett! Mint amilyen az avokádó, a dió vagy a hal – szintén serkentik az agyműködést.

PÉNZÜGYEK

Adakozz! A nagylelkűséged tesz gazdaggá, nem az, hogy épp mennyi van a bankszámládon.

Döntsd el te, mit jelent számodra a siker! Nem kell másokat utánozni, hiszen mindenki egyedi, így a sikerről alkotott felfogások is.

Okosan a vállalkozásokkal! Ne menj fejjel a falnak, tájékozódj, mielőtt belevágsz valamibe! Ne add át más kezébe az irányítást azzal a felkiáltással, hogy „ő úgyis jobban ért hozzá”!

Ne gyűlöld a pénzt! Sok ember szerint a pénz valami mocskos dolog, amihez kizárólag bűnös cselekedetek kötődhetnek. Változtasd meg ezt a fajta gondolkodást, és fogd fel úgy, hogy a pénz segítségedre van abban, hogy a saját és mások életét jobbá tehesd!

Forrás: lifehack

gsbox_banner

No Comments