Advertisement

Zsófi kiakadt egy kicsit karácsony előtt… aztán elmúlt…

A nap, amikor rájöttem, hogy már évek óta nem volt hét olyan összefüggő nap, amikor nem a kötelességeimnek kellett volna eleget tennem. A nap, amikor felismertem, hogy most már tényleg, teljesen *elfáradtam*.

Kisgyerekként egyfolytában csak a karácsonyt vártam. Mikor lesz már? Olyan lassan jön. Aztán anyám azt mondta, hogy egy idő után mást sem fogok észre venni, csak azt, hogy megint, megint, megint karácsony!

És tényleg. Egyfolytában karácsony, újévi koccintás, üres utcák január elsején, és a jól ismert mókuskerék újra pörögni kezd…

Fiatal vagyok – most kéne felelőtlenül szundikálnom minden hétköznap. Mindenesetre én zakatolok céltudatosan előre, több feladatot végzek egyszerre, mintha a multitaskingnak lenne bármi értelme. (Pedig nincs.) Nyáron nem megyek nyaralni, télen nem megyek síelni. Nincs időm pikniket rendezi a parkban, és a kávét is elvitelre kérem.

Nem tetszik ez a „felnőttködés”.

Aztán egy nap, amikor már két bögrét is összetörtem, és háromszor csörgött rám a főnököm, hogy fontos határidő közeledik, ráébredtem, hogy egyáltalán nem működöm hatékonyan. Sopánkodhatnék azon, hová szalad az idő és mégis mikor tudok elmenni szaunázni vagy kipróbálni egy masszázst?! De ehelyett akár cselekedhetnék is. Úgy igazán.

Így született meg a jin-jang relaxközpont otthon, a bérlakás kisebbik szobájában.

Kiválasztottam egy időpontot, amelyet hellyel-közzel, de tudtam tartani minden héten. Behúztam a sötétítő függönyöket, és kiválasztottam egy olyan relaxációs zenemixet, amelytől nem kellett ösztönösen ficeregnem egyfolytában. Megindítottam a pihentető folyamatot; elindultam a nirvana útjára.

Itt lépett képbe Dr. Pasha és termékei.

A hangulat (és az illatmámor) kedvéért gyertyát gyújtottam, de nem is akármilyet! Az ilyen alkalmakra lett kitalálva a masszázsgyertya, amely isteni illattal lengi be a szobát, ráadásul a közérzetünknek is jót tesz, hiszen csökkenti a belső feszültséget. Ki ne szeretné a finom illatokat, nemde?

A masszázsgyertya különlegessége, hogy miután felolvad a viasz, bátran magunkra kenhetjük. Az E-vitaminban és antioxidánsokban gazdag szójaolaj maradéktalanul beszívódik, táplálva ezzel a bőrt. Ráadásul, bár bizarrnak tűnhet viasszal kenegetni magunkat, egyáltalán nem égeti a bőrt, csupán testmeleg olajjá alakul. Persze, jobb lehet, ha valaki más masszírozgat bennünket, azonban „valaki más” hiányában magamnak kellet megoldanom ezt a problémát. Óvatos mozdulatokkal lehet a vállakba és a talpba kenni a felolvasztott gyertyát. Ügyeljünk arra, hogy ne nyomkodjunk túl semmit, hiszen azzal nagy károkat okozhatunk!

Ezután következett az arcápolás, amelyhez a sárgabarackmag olajat választottam. Magas A-vitamin tartalma miatt vízhiányos, érzékeny és érett bőrűeknek is egyaránt megfelelő ápolást nyújthat. Nyugtatja a gyulladt, aknés bőrt, ráadásul megelőzhető vele a bőrpigmentálódása. Az illata pedig… nos, nincs mit mondanom. Imádom. Sárgabarack? Akár egy falat nyár, vagy tavasz. Igazából minden évszakban fantasztikus.

Miután túlvoltam a stresszoldáson és az arcápoláson, kezelésbe vettem a legszárazabb területeket Golden Balm testápolóval. Régóta küzdök a könyök- és térdtáji szárazsággal, azonban a balzsam shea vaj tartalmának köszönhetően ez érezhetően javul. A balzsam kiváló hidratáló és regeneráló hatással rendelkezik. Jól beszívódik a krém, de nehéz textúrájú, ezért javaslom, hogy hagyjunk némi időt, amíg dolgozik a kozmetikum.

Így esett, hogy a relax már az életem része. Könnyedén kivitelezhető, semmi komoly szervezést nem igényel.

A “home-spa” kialakításához szükséged lesz:

  • felszabadított én-időre 🙂
  • kikapcsoló zenére (ami lehet metál, vagy indiai szitár – ami neked segít),
  • egy kényelmes fekhelyre,
  • hatóanyag gazdag testápolóra,
  • tápláló növényi olajra,
  • masszázsgyertyára.

Mindehhez a Dr. Pasha webshopját ITT találod!

 

Dr. Pasha Magyarország a Facebookon!

No Comments