Advertisement

Pizza, siesta, caffé macchiato… – Avagy felejtsd el, amit eddig hittél a „csizma” országról

Vagy csak egészítsük ki a sort egy rendkívül precízen létrehozott alkotással: L’Erbolario.

Szívesen írnám azt, hogy ha nem tudod, mivel lepd meg hölgy ismerőseidet, akkor irány a L’Erbolario webshopja, amely huszonöt (!) elképesztő illatcsalád termékpalettáját nyújtja tálcán.

De nem írom.

A L’Erbolario annyira lenyűgözött illatmámorával, hogy ha csak egyet tanácsolhatok, akkor ne ajándékozd senkinek – tartsd meg magadnak! És élvezd…

Talán mindannyian tudjuk, milyen kellemetlen és megbotránkoztató tud lenni, amikor férfiak kéretlen szúrkálódásokkal fűszerezve fordulnak utánunk az utcán. Egyáltalán nem titok, hogy az esetek többségében ez kifejezetten dühítő, mintsem imponáló. No persze, most nem is erről szeretnék kifejezetten szót ejteni, hanem arról, hogy milyen érzés, amikor az emberek valóban észrevesznek. Nem kalandozik el a tekintetük, ha hozzájuk beszélek, tényleg szemügyre vesznek és érzékelik a jelenlétem.

Ugyanis ez történt. Folyamatosan.

Az utóbbi időben tüzetesebben vizsgálni kezdtem az emberek reakcióját, és én lepődtem meg a legjobban. Figyelnek. A szemembe néznek. Fürkésznek. Két dolog lehet erre a magyarázat: vagy az isteni orgona parfümöm illata ragadja őket magukkal, vagy az a perzselő magabiztosság, amelyet én magam sugárzok – virágillatba burkolózva.

Azért fújogatom magam parfümmel, hogy figyeljenek? Olcsó trükk, de valóban így van. A L’Erbolario egyik legújabb illatcsoportja az Orgona, amelynek minden egyes komponense maga a valódi nőiesség cseppfolyós formában. Azzal a fajta elemi, ősi nő-erővel ruházza fel viselőjét, amelyet egyre nehezebb ösztönösen kihozni magunkból. No, nem azért, mert eleve képtelenek lennénk rá, sokkal inkább úgy gondolom, hogy nincs lehetőségünk igazán kiengedni magunkból bennünk rejlő… istennőt? Nem akarom túlmisztifikálni, tudjuk, miről beszélek. Mélyről jön, a lelkünkben él: NŐK vagyunk. Csupa nagybetűvel.

Én voltam Maléna. És csak úgy szikráztam!

Jó, rendben, értjük. Femme fatale ideál. De mi van azokkal a hölgyekkel, akiket ez egyáltalán nem érdekel? Vagy azért, mert már túl vannak ezen a korszakon, vagy nemes egyszerűséggel hidegen hagyja őket, hogy mindent felégetve hagyjanak nyomot maguk után.

Erre a legbiztosabb megoldás: Indigó. Mindazok számára, akik inkább hűvösebb természetűek, és ezt vegyük a szó legnemesebb értelmében! Nem rideg, nem renitens, csupán visszafogott és következetes.

Egyik típus sem jobb, vagy rosszabb a másiknál. Mind a kettő a maga módján képes arra, hogy lehengerlő legyen. S erre törekszik a L’Erbolario is; visszaadni a nőknek azt a fajta varázserőt, amelyet a sok téves ideológia és kényszerszerep elvenni próbált.

Talán ezek csak illatok. Talán valaki úgy látja, ezek csak „kenceficék”, hát a valódi szépség belülről fakad.

Így is van. Nem is tagadom. De minek királynőnek dívik egy egyedi ékszer.

A L’Erbolario pont egy ilyenfajta gyöngyszem.

No Comments