7 dolog, amivel minden erős és *érzékeny* nő napi szinten küzd

Ismerős a típus? Kemény és szúrós, eltökélt és kíméletlen, feltartóztathatatlanul tör előre, miközben még véletlenül sem ingatják meg holmi lányregénybe való érzelmek. Igen ám, de sokszor úgy van az valójában, hogy a tüskés kő lágyan és bizonytalanul csordogál önmaga körül, amikor senki nem látja. Lehet, hogy a te is ilyen vagy? Akkor ezekben a problémákban magadra ismersz…

#1 A külvilág számára rendszerint elképzelhetetlen, hogy ugyanaz a betonkemény ember, aki úgy megy át a napon, mint egy buldózer, félelmet nem ismerve töri az utat magának és másoknak, nos, ugyanő éjszaka álmatlanul töpreng egy aznap elhangzott félmondaton, vagy titkos perceiben hetek óta ugyanazt a kétsoros SMS-t boncolgatja válaszra készülődvén. Pedig gyakori.

#2 Minden döntés kockázatokat rejt és ezt minden döntést hozó pontosan tudja. Akkor is, ha úgy tesz, mintha egyáltalán nem érdekelnék a következmények. Minél határozottabban és gyorsabban hoz fajsúlyos döntéseket valaki látszólag, annál biztosabb, hogy előzőleg, vagy ha improvizálni kellett, akkor utólag komoly hezitálás kapcsolódik ezekhez a döntésekhez. Csak ezek a latolgatások szigorúan titkosak.

#3 Az ilyen vasembereknél ránézésre sosem lehet tudni, hogyan érzik magukat valójában. Csakhogy az eltökélt álarc mögött is vannak ám gyengédebb érzelmek, épp csak a hangjuk, jeleik ugyanazon a skálán szólalnak meg, mint a keménységé. Meg lehet figyelni az árnyalatokat, bár kétségtelen, hogy jobban és kitartóbban kell fürkészni.

#4 Feltűntek a hülye poénok és a bármilyen szituációban megoldásként alkalmazott nevetés? Igen, az instant érzelmi reakciók elkendőzésére valók. Ez is egy kód, csak nehéz megfejteni. De ha sikerül, feltűnik a morc harcos páncélzata mögött az esendő ember.

#5 Kellő kitartással az is megfigyelhető, hogy a rettenthetetlen ágyúgolyó igen érzékletesen tud arról beszélni, hogyan harcolna vagy fog harcolni adott helyzetben, illetőleg, hogy mit tenne vagy fog tenni, ha valaki az útjába áll. Ám, ha jobban megnézzük, valójában legtöbbször arra játszik, hogy elkerülje a konfrontációt. Erősnek, nagynak és harapósnak látszik, ami majdnem mindig valóban elég. Mégis, ha harapnia kell, általában nem teszi.

#6 Egy csárda, egy dudás. Ha a páncélozott szuperhős területére téved egy másik hasonló, azonnal megkezdi az eltávolítására irányuló offenzívát. Amennyiben nem sikerül, kővé válik és úgy is marad, amíg a másik el nem tűnik. Megint egy olyan reakció, amire a környezet nem számít.

#7 Bonyolultak és megközelíthetetlenek. És alig várják, hogy valaki e bonyolultságot megkísérelje megérteni, hogy valaki megpróbálja megközelíteni őket. Kettőre zárják az ajtót, ha valaki esetleg feléjük fordul, de valójában csak azért, hogy ha mégis sikerül átjutni a védelmi vonalon, annál nagyobb legyen az öröm.

Ha magadra ismertél egy percig se bánd, hiszen ilyen vagy, ilyen lettél, és ez nem véletlen. A millió tipródás és kemény álarc mögött (mellett, alatt) egy végtelenül erős személyiség lakik, aki valami másban is nagyon erős: a szeretetben.

Te ugyanis úgy szeretsz, úgy kötődsz, mint senki más… Légy rá büszke!

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Az erős gyönyörű! Ez most neked szól…

No Comments