“A fiaim a kezdetektől aktívan részt vettek a vállalkozás működésében!”

Hivatás, hobbi, egyfajta életút. Több évtizednyi tapasztalat és gyakorlás után indult útjára az egyik legkiválóbb magyar kozmetikai márka, amely jó pár nagyvállalati márkát maga mögé utasít. Ismerjétek meg Gabriellát, a Brilla natúrkozmetikumok készítőjét.

Hogyan indultál el a kozmetikumgyártás világában?

A kozmetikai világban való elindulás voltaképpen korábbra tehető, mint a Brilla megalakulása, hiszen én kozmetikusként végeztem. A kozmetikusmester diplomámat 1987 márciusában vehettem át. Idén volt harminc éve…

Budapesten dolgoztam sokáig egy szépségszalonban, ahol nagyon jól kijöttem a vendégekkel. Sokféle problémával megkerestek az emberek, azon felül, amit egy kozmetikus saját szemmel láthat a bőrön. Abban az időszakban nem voltak ennyire elterjedtek a testkezelések. Azok a problémák, amelyek így kikerekedtek a világban, és napi szinten olvashatunk róluk a sajtóban, nem annyira új keletű dolgok. Nem akkora újdonság a natúrkészítmények alkalmazása, hiszen ebben a világban, amikor én tanultam, nem igazán voltak mesterségesen előállított kozmetikumok. Gyógynövényekből tudtunk készíteni pakolásokat, krémeket, amelyeket használhattunk a vendégeken.

Én ezt tanultam, ezt gyakoroltam, innen indult a saját készítmények gyártása, amikor kicsúcsosodott a sok allergia és bőrbetegség napjainkban. A fiaim javasolták, hogy vegyem elő a régi tankönyveket, a mesterem saját receptjeit, és kísérletezzünk saját termékekkel.

Mióta létezel így, mint Brilla Natúrkozmetikumok?

Négy és fél éve vagyunk a piacon, azonban elég hosszú előkészítő munka előzte meg a megjelenést. A sok tesztelés és ellenőrzési folyamat után jött a nagy kérdés, hogy kozmetikai szalonban árusítsuk a terméket, vagy webáruházban. Az utóbbi mellet döntöttem, mert a gyereknevelés mellett ezt kivitelezhetőbbnek tűnt. Hozzá kell tenni, hogy ez valamelyest nehezíti is a folyamatot, hiszen nem tudják kézbe venni a terméket az érdeklődők. Ezért vannak rendkívül részletes leírások, és igyekszünk minden segítséget megadni ahhoz, hogy a vásárlók saját maguk ki tudják választani a számukra megfelelő terméket.

A rózsa a szépség jelképe – használd te is a szépségápolási rutinodban!

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a Brilla kozmetikumoknak?

Mivel harminc éve kozmetikusmester vagyok, ezáltal rengeteg bőrtípussal találkoztam már és megannyi problémával is. Fontos, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzunk, amelyek valódi hatást képesek nyújtani. A legjobb certifikációval rendelkező alapanyagokat Németországból szerezem be, véleményem szerint a német beszállítók a legjártasabbak ebben a témában.

Kezdettől fontosnak tartottam, hogy egy natúrkészítmény ne annyiból álljon, hogy vajakba csepegtetünk egy kis olajat, és már készen is vagyunk. A teljesen natúr, és semmilyen szűrésen át nem esett olajok nem túl illatosak. Elő lehet állítani a krémeket úgy is, hogy játszunk egy kicsit a tiszta illóolajokkal. Széles a paletta, de ha ezt úgy alkalmazzuk, hogy egy adott problémára készítek kozmetikumot, akkor a hozzáadott illóolaj is támogassa a benne található további hatóanyagokat, és ne csak illatosítsa a terméket.

Te magad tervezed meg a receptúrákat, és készíted el a termékeket. Hányan alkotjátok a vállalkozást?

Több vegyész is foglalkozik a termékekkel, hiszen nem lehet csak úgy neki állni kozmetikumkeverésnek. Nekem már nagyobbak a fiaim, így kezdetektől aktívan részt vettek és segítettek vállalkozás működésében. A kisebbik gyermekem – már végzett grafikusként – készíti a címkéket, amelyek rákerülnek a termékekre. Ismer engem, a termékeket, így teljesen vissza tudja adni az én világomat. A nagyobbik fiam közgazdászként irányítja a pénzügyeket és a logisztikai feladatokat.

Mi segített a névválasztásban?

A nevemből, a Gabriellából alkottuk meg. Később utánanéztünk, és a brilla a latin nyelvekben ragyogást jelent. Ez engem is jellemez, ritkán vagyok szomorú. Igyekszem a problémákat megoldani és nem csak ülni felettük. A ragyogás lényegében egyfajta inspiráció is az életemben.

Mivel készültök az idei karácsonyra?

A célkitűzésünk az volt, hogy kiszolgálhassuk azokat a hölgyeket, akik szeretnének karácsonyra kipihentek lenni. Valljuk be, a mai modern, női életmodellekben nehezen kivitelezhető.  Az új termékeken már régóta dolgoztunk. Az egyik újdonság a palettán a szépségolajok. Ezeket általában ismerik az emberek, itt inkább arra törekedtünk, hogy egy gazdaságos kivitelezéssel kapják kézhez a terméket. Ezekből a tégelyekből minden csepp kijön, ami igencsak fontos, hiszen drága készítményekről van szó.

Izgalmasnak hangzik a Brilla SYN-AKE elnevezésű új arckrémje. Mesélnél egy kicsit erről?

A SYN-AKE egy botoxhatású ránctalanító arckrém, a 2017-es év újdonsága a kozmetikai piacon. Ez a templomi viperák mérgének ránctalanító összetevőjét utánzó, szabadalmaztatott hatóanyag, amellyel régóta foglalkoznak már az orvostudományban is. Tulajdonképpen ez egy lágy botox. Hialuronsavat, továbbá avokádó és kókusz olajat tartalmaz, egy nagyon gyorsan felszívódó krémet sikerült létrehozni.

Nem a bőrfelszín alá kerül injekció segítségével a hatóanyag, hanem a bőrfelszínét krémezzük vele és ott szívódik felé. A harmincöt feletti korosztálynak készült elsősorban, ugyanis ők azok, akik szembesülnek azzal, hogy egy nehéz éjszaka után mennyire el tud fáradni az arcbőr. Ilyenkor próbálják sminkkel eltüntetni a szarkalábakat és szem alatti karikákat.

Szeretném kiemelni, hogy ezek természetes ráncok! Ugyanis, ha ezek a mimikai ráncok nem lennének, nem tudnánk kifejezni az érzéseinket. Gondoljunk csak a színésznőkre, akiknek az arcán olykor már semmilyen érzelmet nem látunk. A botox blokkolja az izmokat, ez a krém hasonló technikával működik, csak egy lágyabb formában, így soha nem lesz tőle szoborszerű az arc és nem ennyire drasztikus. Több, mint hatvan izmot mozgatunk meg egyetlen grimasszal az arcon, ezeknek a működését fogja vissza a krém, így nem mélyülnek el a mimikai ráncok az arcon.

Hol vásárolhatóak meg a Brilla kozmetikumok?

Elsősorban a webshopon keresztül lehet rendelni a termékeinkből. Rendezvényekre is járunk, így a saját bőrükön is ki tudják próbálni a készítményeket az érdeklődők. Ezért szoktuk javasolni a hírlevelünkre való feliratkozást, hiszen így a vásárlóink első kézből értesülhetnek arról, ha új termék érkezik, vagy arról, hogy hol találkozhatnak velünk legközelebb személyesen.

 

Vásárolnál?

A Brilla Natúrkozmetikumok webshopját ITT találod!

Brilla Natúrkozmetikumok a Facebookon!

No Comments