Kalandozásom Brazíliában, avagy kipróbáltuk a Ziaja Cupuaçu termékcsaládot!

Talán úgy tűnhet, túlzásba estem. Egy tusfürdő mégiscsak tusfürdő marad, nem? De. Igen. Vagy csak engedd egy kicsit szabadjára a fantáziádat és élvezd, amit a cupuaçu mennyei illata nyújtani képes!

Először is vegyük górcső alá, mit is takar ez a hangzatos termés.

A Cupuaçu vaj az Amazonasi esőerdőben honos nagylevelű kakaófa terméséből préselt vaj. Telített és telítetlen zsírsavakban gazdag, antioxidáns, természetes UV szűrőt tartalmaz. Regenerálja a bőrt, javítja a hidratáltságát és rugalmasságát. Puhává teszi és táplálja az epidermiszt, nyugtatja az irritációt.

Egészen sokat tud… Őszintén szólva, én azok közé tartozom, akik az év minden napján szívesen vennének egy forró fürdőt. Ez a téli idő beköszöntével még inkább igaz. Idén sikerült maximális élvezetekig fejlesztenem ezt a fürdőszobai élményt!

Az első számú kedvencem a termékcsalád palettáján a Cukros bőrradír. Ez azonban nem egy átlagos testradír, hanem egyben tusoló is! Vagyis a használatát követően nem kell külön a tusfürdőt is igénybe venni. Illata enyhén kakaós, mogyorós, de egyáltalán nem kelti azt az érzetet, hogy egy süteménybe csöppentem.

Az elhalt hámsejteket finoman távolítja el a bőrről a hozzáadott dióörlemény és kristálycukor segítségével. Az élvezeteket a brazil dió és makadámiadió olaj fokozza, de csupán annyira, hogy simává varázsolja a bőr felszínét, olajos érzet nélkül.

Újdonság volt a piperetáramban Cupuaçu tusoló-testápoló balzsam. Ez egy multifunkciós emulzió, amelyet arc- és testápolásra, továbbá hajpakolásként is használhatunk! Mondhatni „egy szuszra” letudhatunk több feladatot is, ha éppen nincs sok időnk elnyújtani a házi wellnesst.

A makadámia dió, amely az egész termékcsalád egyik alapkövét képezi, egy igazi elixír a haj számára. Sok fehérjét tartalmaz, amelyre nagy szükségünk van, hiszen testünk egyik fő építőeleme a fehérje. A pakolást száraz hajra kell felvinni, majd ezt követi egy alapos öblítés és a hajmosás szokásos lépései. De, mint említettem, multifunkciós, azaz arcunk és testünk ápolására is kiválóan alkalmas.

És ha már Brazília, akkor nem lenne teljes a kép, ha nem ejtenék néhány szót a Cupuaçu bronzosító testápolóról. Ez kifejezetten azok számára ajánlatos, akik napozás, vagy szolárium látogatása nélkül szeretnének egy kicsit barnulni. (Előbbi télen nem is igazán kivitelezhető.) A bronzosító testápolók általában az ún. DHA (Dihidroxi-aceton) komponenst tartalmazzák, amely a bőr felső rétegével lép kapcsolatba. Ez azért is jó, mert naponta használhatjuk anélkül, hogy közvetlen veszélynek tennénk ki a bőrünket. Nem csupán barnító hatást nyújt a testápoló, hanem hidratál és regenerál is, amely a forró fürdőzések után nagyon fontos! 

A Ziaja kínálatában több, mint húsz termékcsaláddal ismerkedhetünk meg attól függően, hogy milyen illatot szeretnék magunkon, vagy éppen milyen hatást kívánunk elérni. A Ziaja Cupuaçu termékcsoport egyértelműen azok számára lett megalkotva, akik kedvelik az intenzív, édes illatokat, mindezt hatékony bőrápolással kombinálva szeretnék magukon érezni.

A webshopot ITT találod!

No Comments