10 “last minute” karácsonyi dekoráció ötlet befőttes üvegekből

Ha kicsit kifutottál a karácsnyi dekorálásból, akkor se parázz rá. Tuti, hogy tárolsz otthon néhány nem használt befőttes üveget, ami csak kallódik a kamra polcodon. Szedd elő őket és dekoráld ki, és máris készen van az új asztaldísz a karácsonyi ebédhez/vacsorához, vagy az előszobába, netán az íróasztalodra. Sőt! Akár ajándékba is elkészítheted ezeket a mutatós befőttes üvegeket, így valami egyedit és valami olyasmit adsz, amibe a szíved-lelked beletetted! Induljon a DIY hadművelet!

Erdei dekoráció

Adj a befőttes üvegjeidnek vidéki hangulatot. Szerezz be terméseket (toboz, fagyöngy, korhadt fadarabok), vedd elő a műhó sparyt és a ragasztótisztolyt. Ragaszd fel a dekorációkat a befőttes üveg tetejére, majd borítsd rá az üveget és zárd le. Ennyi az egész!

Karácsonyfa üvegekből

Csak 6 egyforma méretű üveg kell, amibe beleteszed a karácsonyi díszgömböket, majd körbe futtatod némi girlanddal, vagy gyöngyhuzallal. Ne feledd a tetejéről a csúcsdíszt!

Hógömb édességgel

Gyárts (vagy vegyél, ha már nincs időd) mutatós energiafalatokat, vagy csokis pöffeteget. Pakold bele egy mutatós üvegbe, majd tegyél bele díszeket. A képen rénszarvas csücsül az édességen, mögötte pedig egy apró fa, de a dekoráció a te fantáziádra van bízva, és pont ettől jó 🙂

Cukorka pálca színű befőttes üvegek

Elő a piros és fehér festékkel és fesd le a befőttes üvegeket cukorka pálcika színekre. A festék megszáradása után kerülhet bele mécses és tök hangulatos fényeket fog árasztani ez a szép üveg.

Karácsonyi hangulatban

Ha látsz valahol egyszerű gyertyákat üvegpohárban szerezz be párat. Csak rá kell applikálnod némi zöld növényzetet, és fagyöngyöt. Mindezt ne feledd egy karácsonyi színekben pompázó megkötővel tökéletesíteni. Ugye milyen egyszerű és tök jól néz ki!

Havas hatású üvegek

Sötét kék, szürke, vagy fekete színekkel dolgozz, majd ha megszáradt fess az üvegekre hópehely mintákat. Ha idén nem lesz fehér karácsony, legalább így belecsempészheted a lakásodba a havazást 🙂

Karácsonyi városi hangulat

Ehhez csak cuki kis matchbox autó szükséges, egy nagyobb üvegcske, és egy mini dekorációs fa, meg persze nem árt némi műhót beledobálni az üveg aljába, hogy még hangulatosabb legyen ez a kis karácsonyi hangulatú életkép.

Csúnya pulcsis befőttes üveg

Fess csúnya karácsonyi pulcsis mintákat a befőttes üvegedre, majd dobálj bele szaloncukrot, bonbonokat és add ezt ajándékba az ünnepelteknek.

Karácsony üvegbe zárva

Neked mi jut eszedbe a karácsonyról? Ha a mandarin, a narancs, a fahéj, a gyömbér, és a szegfűszeg akkor zárd ezt üvegbe.

Fenyőfás dizájn

Ragaszd le a befőttes üvegedet egy karácsonyfa alakú papírral, majd fesd körbe. Szerezz sok-sok műhót és töltsd bele az üvegbe. A tetejére kerülhet a mécses és már csak meg kell gyújtani Szenteste.

gsbox_banner

No Comments