Édes és krémes, avagy (ismét) teszteltük a Sheila Natúrkozmetikumokat!

Nyáron ismerkedtem meg először a családi manufaktúra egyik legkiválóbb készítményével, a Mágia Szappannal, amelyet azóta is napi szinten használok. Mert működik. Izgatottan vetettem bele magam a téli tesztelésbe is…

A legszembetűnőbb újítás a Sheila készítményeknél a kiszerelés. Nálam ez rögtön tíz pontos, mielőtt még kipróbálnám a tartalmát. A krémek airless tégelyben kaphatóak, amely megakadályozza, hogy bármilyen szennyeződés, vagy a levegő a készítménybe jusson. Mivel a natúrkozmetikumok nem tartalmaznak vegyszeres tartósítószert, ez kifejezetten hasznos.

És bár szívvel-lélekkel használom a natúrtermékeket az egészségem védelme érdekében, egy óriási hibát mégis folyton elkövetek: nem fogyasztok megfelelő mennyiségű vizet. Pedig ennek fontossága még a csapból is folyik. (Haha.) Mi ennek az eredménye? Hogy a bőröm vízhiányos. S ez nem csak szemmel látható, de sajnos tapintható is. A bőröm rendszerint húzódik, és érdessé válik.

Tehát mindenek előtt a legfontosabb, hogy fogyasszunk sok vizet még télen is.

Nem állítom azonban, hogy ez önmagában is elegendő, ettől függetlenül a mínuszok le tudják harcolni bőrünket. Ezért lépjen képbe mihamarább a Sheila!

Arcápolásra a Nappali Kamillás Arckrémet választottam, amely kifejezetten irritált, érzékeny bőrűek számára lett megalkotva. Optimalizálja a bőr nedvességtartalmát, és a hozzadott növényi szkvalén segíti a gyors felszívódást. A felszívódás alatt pedig azt értem, hogy felkenem, s mintha már ott sem lenne! Az airless tégelyek segítik a megfelelő adagolást, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy túl sok mennyiség kerül bőrünkre, amely nem képes beszívódni. A kamillán kívül olyan kiváló csodafegyvereket tartalmaz még, mint shea vaj és ligetszépe olaj.

Télen mindenhová csak kesztyűs kézzel! Ez még azok számára is fontos, akik nem szenvednek a száraz bőr okozta kellemetlenségektől. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a kozmetikumok tekintetében a kézkrémnél az egyik legfontosabb a gyors beszívódás, hiszen senki sem szeret mindent összemaszatolni. És többségünk nem elég türelmes ahhoz, hogy megvárja, míg bőrünk beissza a krémet. Ezzel problémával itt sem kell számolnunk!

Tehát az Intenzív Hidratáló Kézkrémmel senki nem lőhet mellé. Itt a legkiemelendőbb alkotóelem a sokak által ismert aloe vera, amely sebgyógyító, regeneráló tulajdonságáról ismert. Ráadásul a bőr legmélyebb rétegeibe is képes eljutni és ott kifejteni jótékony hatását. Olyan vitaminokat is tartalmaz, mint A-, C- és E-vitamin, amelyek mind elősegítik a sejtregenerálást.

A kedvencemet a végére hagytam. (Bár választani nem könnyű, egytől-egyig mindegyik remekül sikerült!) Az Édes Krémes testápoló, amely annyira finom, hogy csak erős küzedelmek árán bírom nem megenni. Fantasztikus textúrájú, és mennyei vanília illatú testápoló, amely többek között szintén shea vajat, ligetszépe olajat és kakaó vajat tartalmaz. A kakaó vaj amellett, hogy rendkívül tápláló, segít, hogy bőrünk visszanyerje természetes fényét. Magas az antioxidáns és zsírsav tartalma, ezzel pedig lassíthatjuk bőrünk öregedési folyamatait.

Talán a ricinus olajról a hajápolás jutna eszünkbe elsőként, de nem kizárólag ott képes hatékonyan dolgozni! Az ásványi anyagokban gazdag ricinusolaj segíti a sebgyógyulást azon felül, hogy tovább erősíti a hidratáló alkotóelemek erejét.

Még nem késő felturbóznod a téli kozmetikumaid, irány a Sheila Kozmetikum webshopja!

Korábbi tesztünket olvasd el itt:

 

Leteszteltük a Mágia szappant a Sheila Kozmetikumtól

No Comments