Hogyan csökkentsük a szemetet, avagy legyen zöld a karácsony!

Idén arra sem ártana odafigyelni, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk! A végeláthatatlan mennyiségű doboz, csomagoló papír és zacskó ellen te is tehetsz. És tegyél is, hiszen rajtunk múlik, hogy milyen állapotban hagyjuk meg a Földünket unokáinknak. 

Újságpapír, mint csomagolópapír

Nézzük csak végig a logikáját. Becsomagoljuk, hogy aztán letépjük. Köszi, elég volt… Ez viszont tényleg csodás!

Forrás

„Bor nélkül szegény a vendégség”

Az egyik kedvenc életbölcsességem. És lám, nem csak jó kedvet hozhat a lakásba, hanem ízléses dekorációként is szolgálhat!

Forrás

Sörös kupak, mint ajtódísz

Ígérem, utolsó alkoholra buzdító dekorötlet, de mindent félretéve, szerintem remek! Apu megissza, mi eltesszük.

Forrás

„Erő, izom, tejet iszom!”

Egy visszafogott dekoráció azok számára, akik hasonlóképpen nem annyira ügyesek, mint jómagam.

Forrás

Csillag, hópihe, színes és vidám

Hát, ha valami, akkor ez bizony igazán Föld-mentő! Le a műanyagpalackokkal, csinálj belőle valami igazán csodásat!

Forrás

Van elég inspirációnk a csomagolásra és a díszítésre, de mi a helyzet a királyi lakoma elcsomagolásával? Nos, nekünk erre is vannak ötleteink. Hulladékmentes karácsony II. fejezet!

The Sorting Bags – Vászonzsák

Amikor a mama egy rahedli szaloncukrot ad… Sosem értettem, miért ilyen gigászi kiszerelésekben lehet megvásárolni a szaloncukrot, mindenesetre a nagymamám minden évben felvásárolja a készletet. Hogy aztán nekünk adja. Azonban vége a nejlonzacskóban tárolás korszakának!

 

„Cukrot, diót, mogyorót rejteget a zsákja…”

Aprósütemény, pogácsa, nasi – minden mehet a Cibi Újratasakba! Az élelmiszerbiztos, vízálló, cipzárral záródó tasak kiválóan alkalmas apróbb, darabolt élelmiszerek, rágcsálnivalók szállítására.

 

Ha útközben eszedbe jut, hogy szívesen falatoznál…

Et voilà! Élelmiszerbiztos, vízálló, tépőzárral záródó Cibi újraszalvéta, amely csomagolóként ÉS akár terítőként is szolgál. Kérem, van ennél mesésebb?

Ha bevásárolni indulsz vigyél magaddal táskát, és utasítsd vissza a nejlonzacskót! Millió és millió számra pusztítjuk ezeket, és semmi értelme nincs. Ha muszáj csomagolnod, válassz ajándékdobozt, vagy táskát, amit újra felhasználhatsz jövőre is!

 

Nyitókép forrása

gsbox_banner

No Comments