Hajtogass állatokat, mert ez gyerekként (és persze felnőttként) is jó móka!

Nemrég a kezembe került Ruby Taylor és Richard Jewitt Állati jó hajtogató című könyve, és örömmel konstatáltam, hogy felnőttként is lehetek igazi gyerek. Ez a könyv ugyanis 10 cuki állatot tartalmaz, amit a kisebb gyerekek, de akár mi felnőttek is bátran meghajtogathatunk. Az Álomgyár Kiadó Állati jó hajtogatós könyve szuper szórakozás az egész családnak. És hogy miért? Olvass tovább és elárulom, hogy nekem miért tetszett!

Szögezzük le, hogy imádom az állatokat! Gyerekkoromban mindig állatok vettek körül. A nagyszüleim vidéken tyúkokat, nyulat, kacsát, libát és malacot tartottak. Amíg a szüleimmel laktam mindig volt házőrzőnk, így kutyákkal együtt nőttem fel. Hol egy, hol kettő, hol egy egész falkányi vett körül. Amikor cicát kértem anyukámtól sokáig tartotta magát, majd egyszer csak kimondta a varázsszót: szerezhetek egy cicát. Nagyon boldog voltam, amikor elhoztam magammal a kis vörös macskát, és sok-sok évig hű társunk volt.

Sajnos azonban sok olyan családot ismerek, ahol a gyerek mellé már nem fér el állat, mert kicsi a hely. Az Állati jó hajtogatós könyv viszont egy kicsit segít azon a problémán, ha a gyerkőc már kérlelhetetlenül vágyakozik egy papagájra, egy hörcsögre, vagy éppen egy kutyára. Persze a kartonból készült állat nem helyettesíti az igazit, de a papírállatok elkészítése közben a könyv sok segítséget nyújt az állatok tényleges megismeréséhez.

Ruby Taylor és Richard Jewitt könyve 10 cuki állatot tartalmaz, így a szülő és a gyerek együtt hajtogathatja meg a az okos cicát, a jó kutyát, a lusta hörcsögöt, a hippi tengerimalacot, a turbékoló madarakat, az elkényeztetett ölebet, a cserfes papagájt, a bolondos nyulat, a bölcs teknőst és a három falán halat. Mindegyik állat külön személyiséget kapott a könyvben, és a meghajtogatás mellett külön kis leírásokkal ismerkedhet meg a gyerkőc a cicákkal, a hörcsögökkel, vagy éppen a papagájokkal.

Íme az állatsereg, amik mellé külön kis kiegészítőket (nyakörv, játékok, vagy éppen háttér) hajtogatható. A hajtogató ötlete egyébként Richard Jewitt agyából pattant ki, aki több mint 20 éve űzi már az origamit. A dizájnért a nemzetközi illusztrátor Ruby Taylor volt a felelős, aki igazán kedves és cuki formákat álmodott meg a papírállatkáknak.

Mindegyik állat kapott egy nevet, ő itt éppen Dulika, aki akárcsak élő kutyatársaik, szereti a hosszú sétákat, imádja a szaftos csontokat, és nem szereti az esős napokat, és azt ha egyedül van. Mindegyik állatnak külön személyisége van, így a hajtogatás után a gyerekek saját történetüket szőhetik tovább az állatszereplőkkel. A hajtogatás közben fejlődik a gyerkőc koncentráló képessége, és közben megismerkedhet olyan állatokkal, amiket még nem látott.

Szerintem szuper szórakoztató ajándék, én felnőttként is élveztem a kis figurákkal való bíbelődést! Óh, és azt mondtam már, hogy a hajtogatástól teljesen lenyugodtam, és zen állapotba kerültem? Az ünnepi hajrában nagyon jó stresszlevezető volt ez a könyv néhány óra erejéig!

Ha szeretnél egy szórakoztató és egyben tanító jellegű lapozgatót beszerezni, a gyerekednek, a keresztgyerkőcödnek, akkor az Álomgyár Kiadó boltjában (1072 Budapest, Rákóczi út 42.) még megteheted.

 

gsbox_banner

No Comments