Idén mentek el…

Nem egy valódi nekrológ, csupán egy cikk. Nem kéri senki, hogy komolyabb eszmefuttatásokat vezessek le az élet és halál kérdéséről. De azért mégis… Ez egy cikk azokról, akik már nincsenek itt.

Nem ez a kedvenc írásom, azonban mégis a legfontosabbak között fog szerepelni. Mert, ha ennyivel hozzájárulhatok ahhoz, hogy ezek az emberek fennmaradjanak, megteszem.

Fábián Juli, énekesnő 

Sosem lesz a halál szép. Vagy jó. Hihetném, hogy az élet rendje. De most mégsem tudok erre gondolni.

Ma érted is, Drága Juli!

Malcolm Young, az AC/DC gitárosa 

Tizenkét éves voltam, akkor hallottam először a Back In Black-et, amit az akkori menő srácok hallgattak a folyosón. Hosszú hajjal, zenekaros pólóban. Először beléjük voltam szerelmes, majd a rockba. Utóbbiba még most is. Utóbbiba örökké az leszek. Köszi, Malcolm!

 

Chester Bennington, a Linkin Park énekese és Chris Cornell 

Talán erre a típusra mondják, hogy élt annyi, mint más nyolcvan év alatt… Chester, a Linkin Park frontembere 2017 nyarán saját kezűleg vetett véget életének. Nem sokkal barátja Chris Cornell után. Mindkettő hatalmas veszteség, amit még sokáig nem fognak tudni feldolgozni a rajongók.

 

Sir Roger George Moore

Kerestem a megfelelő jelzőket, és csak azt tudom mondani rá, amelyet lényegében minden angol színészre: örökké sármos. Roger Moore 89 évesen távozott az élők soraiból, egyik legismertebb szerepe James Bond, amelyet hét alkalommal formált meg kamerák előtt.

Kép forrása

 

Jókai Anna

Díjak, elismerések sokasága – nem véletlenül! A magyar irodalom egyik legkiválóbb alakja júniusban hunyt el 84 évesen.

Cseke László

90 évesen hunyt el Münchenben, Cseke László újságíró és rádiós műsorvezető. 1951-ben lett a Szabad Európa Rádió munkatársa.

 

Adam West

Kiemelkedő amerikai színész 88 évesen veszítette életét. Számos mozifilm és televíziós szerep köthető hozzá, azonban a legkiemelkedőbb alakítása a „köpenyes igazságosztó”, vagyis a Batman.

Schubert Éva, színésznő

2011-ben csontritkulása miatt kerekesszékbe kényszerült, több műtéten is átesett. Hosszan tartó súlyos betegség után 86 éves korában hunyt el. Kivételesen intelligens nyelv zseni volt, és csodás komika.

Berek Kati, színésznő

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 2006-ban a Thália Színházban lépett utoljára színpadra a “Nénikém, meg én” című darabban.

Lorán Lenke, színésznő

Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Kozák László Jászai Mari-díjas színművész özvegye. A hatalmas életkedvvel bíró, jó humorú színésznő főként vígjátékokban játszott, de komolyabb karakterszerepekben is emlékezetes alakításai voltak. (Forrás)

Nem felejtünk benneteket…

Olvasd el ezt is:

A depresszió apró jelei, amelyeket nem mindig veszünk észre…

No Comments