Cikiben vagy a ruhád miatt? Akkor van 10 életmentő tippünk!

Aki még soha nem került kellemetlen helyzetbe a ruhája miatt, ne olvasson tovább. Mi többiek, Bridget Jones-ok maradunk…

Akármennyire is praktikusan próbálunk öltözködni jöhetnek olyan helyzetek, amikor igenis trükkökhöz kell folyamodjunk, hogy ne villantsunk, hogy a leszakadt gombot gyorsan helyre rakjuk varrókészlet nélkül, vagy éppen eltüntessünk valami sérülést, koszfoltot a ruhánkon, amíg eljutunk haza, netán a varrónőhöz. Jöjjön 10 hasznos tipp, amik közül biztos, hogy lesz 1-2 újdonság mindenki számára.

1.  Így kerülheted el a Marilyn Monroe effektet 

Tudjuk, hogy nincs szexisebb a híres Monroe képnél, amikor felfújja a színésznő szoknyáját a szél egy csatorna fölött állva, ám nem mindenki szeretné megmutatni országnak, világnak a lábait, fehérneműjét. Ha van egy vékony anyagú szoknyád, vagy ruhád akkor ez a baleset veled is előfordulhat. Irány a varrónő (vagy elő a varrógéppel) miután beszerezted az álomruhát, és varrj a szoknya szélébe pici súlyokat (ez lehet egy mágnes, egy apró érme). Ha a szoknyádon súly van, akkor nem tudja fellibbenteni a szél. Egyszerű igaz?

2. Terhes kismamák megmentője

Terhesség idején egyik napról a másikra megnőhet a pocak, és ez bizony sok kellemetlen helyzetet teremthet reggel a ruhásszekrény előtt állva. Ha már nem jön rád a kedvenc farmernadrágod, de nincs más bővebb fazonú nacid otthon, akkor vesd be a derékmelegítődet. Egyszerűen csak húzd rá a kicipzárazott, vagy kigombolt farmernadrágodra. Ennyi bőven elég is lesz, hogy legyen egy farmerod, ameddig be nem szerzel egy igazi terhes változatot.

3.  Ne mondj le a trapéz nadrágról télen se!

Ha szereted a bővebb szárú nadrágjaidat hidegebb időben hordani, de a hosszú szárú csizmáról sem akarsz lemondani, akkor a legjobb barátod a passzos zokni lesz. Húzd fel a zoknit a nadrágra, így az nem fog zavarni, ráadásul biztos, hogy fel jön a combodra a csizma, mert nem akadályozza meg a kitüremkedő farmer anyag.

4. A bolyhos pulcsik kora leáldozott

Bolyhos lett a keddvenc pulcsid, de nincs szíved kidobni? Kidörzsölte a táska a pólódat oldalt? Nem kell kidobnod, elég ha beszerzel egy eldobható borotvát, és a kiálló bolyhokat leborotválod. Érdemes a borotválás után egy sűrű fésűvel átfésülni még a pulcsit, mert így mindig maradék bolyhocska is eltűnik a pulcsidról.

5. S.O.S. megoldás nadrágvészhelyzetre 

Ha szétrepedt a nadrágod a fenekeden a munkahelyeden (vagy az iskolában, vendégségben stb…), de nem tudod lecserélni, akkor gyors megoldásként jól jön, ha összetűzöd tűzőgéppel. Ez ad néhány órát, amíg haza nem érsz, és senki sem fogja észrevenni a cikis balesetet és a kikandikáló bugyidat. Életmentő!

12 ruhabaleset, amin muszáj hangosan felnevetni…

6. A gépkapocs mindig jól jön! 

Ha nincs nálad varrókészlet (Mert miért is lenne? Ritkán hordunk magunkkal tűt és cérnát!), akkor egy leszakadt gombot meg tudsz menteni egy gépkapoccsal, csak kövesd a kép szerinti utasítást. Ugye milyen hasznos?

7. Hajvasaló vasalóként 

Az ingek gallérját mindig macerás vasalni, ráadásul néha el is feledkezünk róla. Ha már kivasaltad a kedvenc blúzod, de az ing nyaka gyűrött, akkor vesd be a hajvasalódat a vékony kis helyeken.

8. Mentsd meg a gombot! 

Kibomlott a gombod, de még nem esett le? Ha nincs a közelben cérna, de találsz átlátszó körömlakkot, akkor meg tudod menteni a gombot. Sőt! Érdemes már előre is bekenni a gombokat az olyan ruhákon, amikről mindig leesnek a gombjaid, mert így biztos, hogy nem hagyod el őket.

9. Illatosítás feltünésmentesen 

Előveszed az alig hordott cipődet, és megcsap a lábszag? Esetleg zavar, hogy a pasid/férjed/tesód/lakótársad sporttáskájában mindig büdi van? Gyors megoldás az elviselhetetlen szagok ellen, ha néhány teásfiltert belepottyantasz a táskádba, és az elpakolt cipőibe. Így nyoma sem lesz a szagoknak!

10. A velúr cipők megmentője

Tudjuk, hogy nehéz tisztítani, minden folt meglátszik rajta, de imádjuk a velúr cipőket, akárcsak a bársony lábbeliket. Ha már éppen kidobnád a régi fogkeféd, akkor inkább ne tedd. Mentsd meg szépen és tedd félre, majd azzal tisztítsd a kényes cipőidet. A fogkefe kis sörtéi kíméletesen tisztítják ugyanis a szövetet, anélkül, hogy ez  károsítaná a cipőt!

Neked van még valami tipped? Jöhet kommentben! 

forrás

No Comments