14 dolog, amit a depresszióval élők szeretnének, ha tudnál róluk

Több millióan élnek ma ezzel a betegséggel, és szerencsére ezeknek az embereknek a megbélyegzése egyre kevesebbet fordul elő. Erről a mentális betegségről ugyanis beszélni kell, foglalkozni vele, és elérni, hogy az ettől szenvedők kérjenek segítséget.

A The Mighty magazin egy különleges küldetésbe fogott, igyekeznek rávilágítani, hogy hogyan jelentkezik a depresszió a hétköznapokban, hogyan élnek ezzel a mentális betegséggel együtt az emberek, és hogyan hat a környezetükre.

Ha depresszióról beszélünk ugyanis hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy aki depressziós mást sem csinál, mint egy sötét szobában ül és kesereg, hogy milyen rossz az életes. Ez egyáltalán nincs így. Sőt, ezek az emberek köztünk járnak, és sokszor észre sem vesszük őket.

De beszéljenek ők, névtelenül, arról, hogy milyen az életük.

“Gyakran órákig tart, mire rá tudom venni magam, hogy kimásszak az ágyból. Ha felöltözöm, és lezuhanyzok már annyira fáradt vagyok, hogy azonnal tudnék ismét aludni. A depresszióval küzdeni rettentően kimerítő.”

“Nem szeretek telefonon beszélni másokkal, inkább üzenetet küldök. Úgy kevesebb rajtam a nyomás, és kikerülhetem a kérdéseket, hogy hogy vagyok.”

“Amikor azt mondják, hogy ez csak egy átmeneti állapot ordítani tudnék. Aki ezzel elintézi a dolgot fogalma sincs mennyire fárasztó ez a betegség.”

“Néha elfelejtek enni. Érzem az éhséget, de annyira fárasztónak tűnik, hogy felkeljek és csináljak magamnak valamit, hogy inkább nem kelek fel.”

“A negatív gondolataim elterelésére kaptam rá az online játékokra. És az online vásárlásra. Ez az én menekülésem.”

“Sokan azt gondolják rólam, hogy azért nem beszélek velük, mert nagyképű vagyok. Pedig csak egyszerűen antiszociálissá tett a betegség.”

“Évek óta élek a depresszióval és a környezetem nem tudja, mert megtanultam csöndben mosolyogni. Azt hiszik, hogy egy nyugodt, vidám természetű ember vagyok.”

“Boldogan dolgozom ünnepnapokon, hogy ne kelljen a családommal találkoznom. Annyira gondoskodóak és annyira érdekli őket a jövőm, hogy már nem találkozom velük. Hiszen nincs mit mondanom ezekről a dolgokról.”

“Azt hiszik azért nincs munkám, mert lusta vagyok. Pedig annyira tele vagyok negatív gondolatokkal, hogy már egy jelentkezési lap kitöltése is gondot okoz.”

“A depressziót egy rossz tanárhoz hasonlítanám. Ő az, aki minden nap, minden percben azt mondja, hogy nincs boldogság, nincs esély. Mintha folyton suttogna. Amíg nem tapasztaltad meg nem tudhatod, hogy pont olyan, mint egy sötét horror film. A legrosszabb ellenségemnek sem kívánom.”

“Sokszor vagyok kegyetlen azokkal, akiket szeretek, pedig ők csak a legjobbat akarják. Ennél már csak az a rosszabb, amikor erre rájövök, és nem tudom visszacsinálni.”

“Nincs kedvem főzni, rendet rakni, rendszert tartani a napokban – mert elfáradtam. Mindenki azt hiszi, hogy lusta vagyok. Pedig csak végtelenül fáradt.”

“Állandóan lemondom a programokat, mert nincs kedvem találkozni senkivel. Nem azért mert nem szeretem őket, hanem azért mert folyamatosan a negatív gondolatok uralják a fejem. Mivel elindulni sincs erőm, a barátaim azt hiszik, hogy már nem akarom őket az életemben. Pedig nagyon is.”

“Az emberek azt hiszik, hogy folyton figyelemre vágyom. Pedig csak azt szeretném érezni: nem vagyok egyedül.”

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

13 gyors emlékeztető, ha éppen nem érzed magad szépnek!

 

 

 

No Comments