Advertisement

5+1 film, ha éppen nem vagy motivált (ettől majd leszel…)!

A sport filmek sokkal többről szólnak, mint arról, hogy valaki, vagy valakik milyen eredményeket érnek el a pályán, vagy a ringben. Ezek a mozik erőről, motivációról, kitartásról szólnak, és még egy kicsit többről. Arról, hogy hogyan győzhetjük le önmagunkat, és válhatunk napról napra jobbá. Varázslatos, nem igaz?

1. Rocky

Sylvester Stallone (szerintünk máig) legjobb filmje. Kicsit kopott, és lassú, mentes minden hollywoodi sallangtól és konfettitől. Itt kérem az ütéseknek is valódi hangjuk van… Ha bármikor szükséged van egy kis “löketre” hallgasd meg ezt:

2. Jerry Maguire, a nagy hátraarc

Ha nem lenne benne a zseniális Renée Zellweger, akkor is szeretnénk ezt a filmet, mert amellett, hogy egy kivételes sportoló útját is bemutatja a sikerig, annak a lehetőségét is felvillantja, hogy a szerelem megváltoztathat egy igazi, öltönyös yuppie-t is. Tom Cruise kellemetlen törtetőből szerető családapává válik. Ne legyünk túl cinikusak, és higgyünk neki.

3. Eddie, a sas

Listánk első igaz története Eddie Edwards olimpikonról, akire senki nem tett volna egy lyukas garast sem. Az igazi kívülálló gyerek története, aki elhatározta, hogy sérülései, rossz szeme, és szegény származása ellenére is sikeres sportoló lesz. Kiválasztott egy sportágat, keresett egy kiöregedett, alkoholista edzőt (Hugh Jackman) és egy hátizsákkal elutazott Calgary-ba a Téli Olimpiára. A többi történelem, és egy pokolian szórakoztató film.

4. Karate kölyök

Igen, tudjuk, hogy hátrányos helyzetű tinikről, akik végül mindenkinek bebizonyítják, hogy bármire képesek, filmet készíteni kész nyereség. Gyerekkorunk alap mozija, “misztermijagi”-val, aki kicsit többet meditál, mint kellene. Kötelező darab.

5. Több, mint sport

Listánk második igaz történet alapján íródott filmje. És egy kis magyar vonatkozása is van, hiszen Jack Lengyel, magyar származású edző (Matthew McConaughey) az, aki a Marsall Egyetem focicsapatát egy szörnyű tragédia után ismét talpra állítja. Hihetetlenül szívbe markoló és csodálatos mozi arról, hogy ha mind összefogunk, csodákra vagyunk képesek. A sport és a foci, ebben a történetben szinte másodrangú.

+1 Csavard be, mint Beckham

Íme az indiai bevándorlók lánya, aki focizni akar… Ennél nagyobb őrültséget ki sem lehet találni. Pláne nem Beckham hazájában, ahol a nők ne focizzanak. Jess mégis megteszi. És Keira Knightley mellett véghez is viszi a tervet. Már már feminista alkotás, ami nagyon szórakoztató!

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

10 film, ami felér egy motivációs tréninggel!

 

No Comments