Advertisement

Ezért találnak nehezebben párt az okos nők…

A tudatos nők közül sokan még harminc felett is egyedül élnek, mégse tűnik úgy, mintha szenvednének. Arra meg aztán egy kicsit sem vágynak, hogy bármiért is szánják vagy sajnálják őket. Magadra ismertél? Akkor olvass tovább…

Inkább vannak egyedül, mint a nem megfelelő személlyel. Tapasztalataik alapján ők tudják a legjobban, hogy az egyedüllétnél sokkal rosszabb döcögős, szeretet nélküli kapcsolatban élni csak azért, hogy elkerüljük a magányt.  A társfüggőség nevű jelenség messziről elkerüli őket.

Tisztában vannak vele, hogy az összhang megteremtése legalább annyira tudomány, mint művészet. Azon a véleményen vannak, hogy a jó kapcsolat nem csak a kémián múlik, hanem szeretet, odafigyelés és törődés függvénye is; mindezek meghatározzák, hogy valakivel összeillenek, vagy csak a drága idejüket vesztegetik.

Rendelkeznek azzal a különleges képességgel – ha úgy tetszik, szupererővel-, hogy egyedül is megélnek a jég hátán. Hiperérzékenyek, és arra törekszenek, hogy minél értékesebb emberré válhassanak. Értetlenül állnak azok előtt, akik képtelenek az önállóságra, és csak a párkapcsolatuk függvényében tekintenek magukra értékes személyként.

A társkeresésen kívül ezerféle dolog érdekli őket. Jönnek-mennek, és szívesen merülnek el az érdeklődési körükkel kapcsolatos témákban. Emiatt gyakran időhiányban szenvednek, de sosem panaszkodnak, hanem még élvezik is ezt a helyzetet. Mivel kevés a szabadidejük, amit pártalálásra fordíthatnának, a „nagy számok törvényén” alapuló társkeresés nem az ő asztaluk.

Amikor megjegyzéseket tesznek az ismerőseik házasságára, nem az irigy cinizmus beszél belőlük, csak tisztában vannak azzal, milyen sok kapcsolat van halálra ítélve körülöttük amiatt, mert a házaspároknak nem egyezik a világnézetük, mások a szokásaik, és hosszú távú terveikben sincs egyetértés közöttük.

Meg tudják különböztetni a hormongőzös rózsaszín ködöt a tudatosan kezelt érzelmektől, amely mit sem változtat a szeretetük intenzitásán és valóságosságán.

Tegyük a szívünkre a kezünket, és kérdezzük meg magunktól, mi jut eszünkbe az intelligens nőkről. Az emberek fejében sokszor torz kép él róluk, és jó néhány férfiban félelmet kelt már a gondolatuk is, pusztán amiatt, mert tudatosabban állnak önmagukhoz és a párkereséshez, mint a nagy átlag.

Nem rejtik véka alá, mit akarnak az élettől 10 vagy 20 év múlva, és természetesen egy percig sem feltételezik magukról, hogy ilyen hosszú idő elteltével ugyanolyanok maradnak. Folyamatosan változnak és törekszenek a fejlődésre, ami megnehezíti számukra az elköteleződést, hiszen sokszor nem egyszerű feladat lépést tartani velük.

Jól tudják, hogy a társadalom még ma is irreális elvárásokkal áll elő a társkapcsolatokra nézve. Sok régi szokással nem is feltétlenül értenek egyet, és borzadva hallgatják, hogy a nagyszülők korában a nőket  fiatalon férjhez adták, és nem törődtek azzal, hogy a leendő házaspár vonzódik-e egymáshoz, vagy képes-e együtt élni, hiszen akkoriban a házasság a túlélés eszköze volt. Mára azonban a társas lét a szerelem és a szeretet intézménye, amiről az okos nők nem szívesen mondanak le.

Tudják, hogy védjék meg magukat az esetleges érzelmi támadásoktól és sérülésektől. Nem köteleződnek el csak azért akárki mellett, hogy elmondhassák, van valakijük, és semmi pénzért nem adnák fel a személyiségüket. Valóságos kockázatelemzést végeznek: előre fontolóra veszik annak a lehetőségét, hogy ha szakításra kerül a sor, tovább tudjanak lépni, hogy minél előbb minőségi, új életet kezdhessenek.

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Hogy lehet, hogy egy ilyen dögös nőnek nincs pasija?! – avagy hülye kérdésre 8 értelmes válasz

 

No Comments