Advertisement

16 férfi vall arról, hogy szerintük miért *sokkal* keményebb az élet nőként

Persze senkinek sem könnyű, de ezeket  a válaszokat olvasva bizony úgy gondoljuk, hogy ezeknek a férfiaknak igazuk van. Szóval rettentően legyetek büszkék magatokra hölgyek!

1. Akár szép vagy, akár csúnya, sosem nyerhetsz!

“Ha nem áldott meg a sors előnyös külsővel, akkor a férfiak rád se néznek. Ha pedig túl kegyes volt veled az élet, akkor meg a nők utálnak.”

2. Soha nem tudhatod, hogy a férfiak a testedért vagy azért szeretnek, aki legbelül vagy.

“Amikor egy férfival beszélgetsz nem tudhatod biztosan, hogy te, mint ember érdekled, vagy csak a lábad közé akar bejutni.”

3. Túl sok érzelmi hullámzás azokon a bizonyos napokon.

“Őrjítő lehet, hogy a tomboló hormonok hatására megkérdőjelezhető az érzelmeid valódisága. A feleségem ilyenkor rettentően sebezhető, és ezt még nézni is nagyon kemény…”

4. Az értéked az alapján van meghatározva, hogy szexuálisan mennyire vagy vonzó.

“Összehasonlítva férfiakkal, a nőket sokkal inkább az alapján értékelik, hogy mennyire vonzó és az öregedés jelei mennyire láthatóak rajta, illetve hogy az mennyire ássa alá a vonzerőt.”

5. Sokkal kevesebb idejük van társat találni és gyereket vállalni, mint egy férfinak.

“Bár ma már nem csak huszas-harmincas nők szülhetnek gyereket, azért a nőknek véges az idejük, ameddig gyermeket vállalhatnak. Emellett, a férfiak inkább részesítik előnyben a fiatalabb nőket az idősebbekkel szemben, amely még plusz nyomást tehet a nőkre.”

6. Nem veszik őket komolyan a munkahelyen.

“Magam is többször tapasztaltam tárgyalásokon, hogy ha egy nőnek jó ötlete van, az általános zúgolódást vált ki. Míg ha két perccel később egy férfi bedobja ugyanazt az ötleted, akkor mindenki elájul tőle. Én ilyenkor mindig azt mondom, hogy ez pont az volt, amit XY két perccel ezelőtt mondott.”

7. Nem veszik őket komolyan – úgy általában.

“A nővérem mesélte, hogy az elektronikus villanyszámlájával kapcsolatban hogyan próbált megoldani egy problémát. Több helyen is próbálkozott, de senki nem tudott segíteni neki, mindenhonnan tovább küldték. Aztán megkérte a férjét, hogy hívja fel őket és öt perccel később már meg is volt oldva és még bocsánatot is kértek. Pedig a férje semmivel sem mondott többet, mint a nővérem.”

8. Mindig jól kell kinézniük.

“Akár munkába mennek, akár csak leszaladnak valamiért a közértbe, mindig ki kell sminkelniük magukat, mert ellenkező esetben azt hiszik, betegek.”

9. Menstruáció.

“Rettenetes lehet minden hónapban napokig vérezni 35-40 évig, majd szenvedni a menopauzától.”

10. Fizikailag gyengébbek, mint a férfiak.

“Például egy fizikai támadás esetén. Egyszer egy kolléganőmmel tettem egy próbát: megkértem, hogy tegyük össze a két tenyerünket és próbáljon meg eltolni. Először alig éreztem valamit, úgyhogy mondtam neki, hogy toljon erősebben. Ám ekkor is csak kevéssé tudott kimozdítani, ami azért is volt furcsa, mert ő egy kifejezetten sportos nő volt. Ekkor jöttem ár arra, hogy egy átlagos férfi bármit csinálhat egy nővel, az nem igazán tud védekezni. Ijesztő volt ebbe belegondolni.”

11. Munkahelyen nehéz lehet meghúzni a határt, ha egy nő hangsúlyozni akarja a vonalait, ugyanakkor professzionális is legyen.

“Ha egy nő vezető beosztásban van, minden nap egyensúlyozni kell, hogy egyszerre legyen csinosan felöltözve, de ne legyen túl kihívó.”

12. A gyermekekről való gondoskodás.

“Óriási felelősség. Tök mindegy, hogy egy férfi mekkora szerepet vállal, egy nőre mindig több feladat hárul, amelyeket ugyanúgy el kell látniuk akkor, ha terhesek, ha szoptatnak és együtt kell élniük azokkal a testi hatásokkal, amelyek a baba kihordása és születése által keletkeztek.”

13. A mindennapi szexuális zaklatások.

” A feleségem egy üzletben dolgozik és nem telik el egy nap sem anélkül, hogy valaki ne illetné megjegyzéssel. Egyszer, amikor bent voltam nála ezeket hallottam:

– Amikor megkérdezte a vevőt, hogy kér-e még valamit, az azt felelte, hogy “Te eladó vagy, szivike”?

– Amikor azt mondta egy vevőnek, hogy dugja be a bankkártyáját, az így szólt: “Mást is bedughatok?”

– Volt egy vásárlója, aki felvilágosította a feleségemet (miközben ott ültem a háta mögött), hogy milyen klassz gyerekeket tudna neki csinálni.

-Egyszer volt egy ötven év körüli férfi, aki nem volt hajlandó távozni, csak akkor, ha a feleségem megöleli. Amikor ő ezt szóvá tette a főnökeinek, azok azt felelték, hogy az az a feladata, hogy elégedettek legyenek a vásárlók. De ez nem jelentheti azt, hogy ölelgetnie kéne a vevőket.”

14. Szülés

“Iszonyúan fájhat, amikor egy három vagy négykilós gyerek ki akar bújni belőled!”

15. Sokkal veszélyesebb számukra a világ.

“Férfiként kimehetek akár éjjel kettőkor is sétálni, senki nem fog megtámadni. Elmehetek egy veszélyes országba, nem fognak elrabolni. Viselkedhetek hülyén egy éjszakai klubban, senki nem fog megszólni érte. Csinálhatok pucér képeket magamról és feltehetem a netre, de a kutya sem fog foglalkozni vele. Randizhatok egy labilis emberrel, és utána nem kell rettegnem tőle egy életen át. Ha valaki késő este rám fütyül az utcán, nem kell attól tartanom, hogy követ-e a kocsimhoz. Mindez nem azt jelenti, hogy a férfiaknak sokkal könnyebb lenne, csak azt, hogy a tét sokkal alacsonyabb, ha valami balul sül el.”

16. Mindig jónak lenni.

“Nagyon nehéz lehet minden helyzetben helyesen dönteni és helyesen cselekedni. Egy nőn sokkal nagyobb a felelősség, ez nem is kérdés.”

Mi nők, borzasztóan hálásak vagyunk minden kedvességért és azért, ha értékelnek minket. Szívesen és dalolva megtesszük a legtöbbet, ha ezt mások értékelik. De ugyanilyen fontos, hogy azt is tudd: fantasztikus munkát végzel minden nap.

És ezt TE IS értékeld!

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Boldoggá tenni egy nőt? Ennyire egyszerű!

No Comments