Advertisement

5 dolog, amit jó lenne, ha a férfiak abbahagynának az ágyban

Jöjjön néhány olyan baki, amivel a legtöbb nő már (sajnos) találkozott. (Ha te nem vagy ezek között, akkor szerencsés vagy!)

A pornó, ami, ha túl sok, csak a baj van tele…

Tristan Taormino, a Szakértői útmutatások című könyv szerzője (igen, szexről ír benne) egyértelműen a pornófilmek térhódításában látja az elcsökevényesedett erotikus kultúra egyik okát. “Ezekben sokkal egyszerűbben megy minden. A nők gombnyomásra élveznek és sikoltoznak, és a bevett mozdulatok soha nem mondanak csütörtököt. Az életben ez bizony nem így működik.”

Igen, hiszen a megfelelő gomb megtalálása és a nyomás mértéke is egyénenként változó. Aki túl sok pornót néz, egy idő után rááll egy sémára, és azt gondolja, ez minden nőnél működik. Rövid nyelvpárbaj után a férfi nyelve más helyekre kalandozik, amit a nő egy orális beszámolóval folytat, majd körülbelül négypercenként pózt váltva szexelnek, úgy kb. 15-20 percig. Ismerős? Persze, hiszen a legtöbb film e szerint a “dramaturgia” szerint működik.

Az első szexbaki: tudja, hogy a nő mit akar

Tényleg? Mégis honnan? Mert rövidebb (hosszabb) ideje már ismeritek egymást? Kevés. Vagy mert tapasztalt? Szintén kevés, hiszen még azt sem tudja, hogy a tojást sütve vagy főzve szereted. Taormino szerint: “A felnőttkor érettsége a szexualitásra is kiterjed, de próbáljuk megértetni a partnerünkkel, hogy a mi testünk másként reagál, mint az elődünké.

Második szexbaki: szex közben a nő ugyanazt érzi, mint a férfi

Tévedés. Ha férfi és nő szeretkezik, és a férfi a nőbe hatol, számára ez hihetetlenül jó érzés. Ilyenkor azt gondolja, a nő ugyanezt érzi. Ez bizony távol áll a valóságtól. A vagina belső része ugyanis kevésbé érzékeny, mint például a fülcimpa. És ha a partner méretes pénisszel van »megáldva«, az első lökés pont olyan érzés lehet, mintha gyomron rúgtak volna. Ezért ha a nő előjátékra, és nem durva szexre vágyik, tessék megadni neki!

Harmadik szexbaki: az anatómiai ismeretek hiánya

 

Negyedik szexbaki: izgalom és annak hiánya

A pasik könnyen lefagynak, ha a nő nem nedvesedik be eléggé – és elég gyorsan. “A nedvesedés egyfajta misztikum. Ez, illetve ennek hiánya nem jelzi egyértelműen, hogy befogadók vagyunk. Nem feltétlenül” – mondja Taormino. Van, akinél könnyebben megy, van, akinél kevésbé. Befolyásolhatja a menstruációs ciklus, a stressz és a különböző gyógyszerek is. Ha a partnerednél emiatt az óra hirtelen fél hatot mutat, neked kell kézbe venned a dolgokat, és tudatni vele, hogy jól érzed magad, ne bukjon ki.

Ötödik szexbaki: hallgatni arany

Sok férfi azt gondolja, hogy a szexben nincs helye beszédnek. Nos, kommunikáció nélkül mégis hogyan ismerhetnénk meg egymást? Hogyan fedezhetnénk fel egymás érzékeny pontjait, ha nem szólunk róla? Természetesen nem azt tanácsoljuk, hogy nyomja a fejed az ölébe, de néhány útbaigazítás nem árthat. Elvégre a cél az, hogy mindketten jól érezzétek egymást. A kommunikáció hiánya ugyanis nemcsak a kielégületlen szexuális élethez, de párkapcsolati problémákhoz is vezethet.

gsbox_banner

A “Halott-háló szindróma” -avagy mi van, ha már nem kell a szex?

No Comments