Egy nő műszárnyat készített egy lepkének, hogy tudjon repülni. Nézd meg mi történt vele!

Újabb bizonyítékunk van arról, hogy mi, emberek, varázslatos dolgokra vagyunk képesek!

Függetlenül attól, hogy az év melyik szakában születnek, a királylepkék két héttől öt hónapig élnek. Ennek a kis fickónak viszont már születésekor megpecsételődött a sorsa. Azaz, hogy csak megpecsételődött volna. De szerencséjére találkozott Romy McCloskey-val, aki nem mellékesen jelmeztervező és profi hímzőmester.

Romy tisztában volt vele, hogy ha nem segít valahogyan a kis pillangón, akkor az elpusztul. Így hát egy rögtönzött műtőt varázsolt otthonában, előkészítette a szükséges eszközöket és hozzálátott, hogy szárny-transzpalantációt hajtson végre a sérült kis lepkén. Mindössze a következőkre volt szüksége az operációhoz: egy törölköző, drót, csipesz, pici cement, fogpiszkáló, pamut törlőkendő, olló, hintőpor és egy szárnyacska, melyet egy néhány nappal korábban meghalt pillangó szolgáltatott.

Így nézett ki a három napos kis lepke a műtét előtt:

A műtő és a sebész kellékei:

Ahhoz, hogy ne tegyen kárt a lepkében így rögzítette és azt mondja, a lepke semmit sem érzett az egészből, mert szárnyai, olyanok, mint az emberi hajszál, vagyis nincs benne érzőideg.

Némi türelem és egy biztos kéz kellett ahhoz, hogy sikeres legyen az operáció:

“A szárnyak nem illeszkednek tökéletesen, ahogy ez a fekete vonalnál is látszik, illetve hiányzik a fekete pötty, amely arra utalna, hogy a lepke hímnemű, de egy kis szerencsével fog tudni repülni.”

Az egynapos rehabilitáció után kezdődhetett a repülés-próba:

Éééés sikerült neki! A kis lepkefiú képes repülni. Miután körberepülte Romy kertjét, megpihent ezen a faágon.

Sok sikert kedves kis lepke, repülj sokat!

gsbox_banner

Forrás: boredpanda.com

No Comments