12 dolog, amivel ideje leszámolni, ha *jobb* életet szeretnél!

A körülmények sok mindent eldöntenek, de szerencsére nem mindent. Mivel általában a cselekvés oldaláról közelítünk ideje azt is megnéznünk, hogy mi az, ami gátolhatja a sikerhez vezető utadat. Szóval lehet, hogy ideje változtatni!

1. Olyan dolgok posztolása a közösségi oldalakon, amelyeket szemtől-szembe nem mondanál el másnak.

Kicsit olyan ez, mint a közmondás, “ne szólj szám, nem fáj fejem”.  Ha valamit nem osztanál meg személyesen, illetve minden egyes ismerősöddel, akkor ne is tudasd velük a közösségi oldalakon. Ne tégy úgy, mintha a közösségi média valami napló-féle lenne, tudod, hogy az internet nyilvános és még ha törlöd is a bejegyzésed, bármikor visszaköszönhet, akár évekkel később is. Ráadásul lehet, hogy meg is bántasz másokat…

2. Kevés vizet iszol.

Nézz szembe a ténnyel: kevés vizet iszol (tisztelet a kivételnek). Ha betartod a nyolc pohár egy nap szabályt, akkor sokkal többet teszel magadért, mint gondolnád. Tedd meg azt a szívességet a testednek és a szervezetednek, hogy adsz neki abból, ami az egyik fő alkotóeleme. Szóval mostantól a jelszó: HIDRATÁLJ! Ezt kéri a bőröd, az agyad, az izmaid, és meglátod, TE is.

3. Kígyót-békát hányni másokra.

Oda jutottunk, hogy az eltérő vélemények, akár olyan triviális dolgokban is, mint egy sorozat, zene, vagy más emberek munkája, könnyen kirobbanthat veszekedést. Ha valaki nem akarja meghallgatni Katy Perry egyik dalát vagy mondjuk megvenni egy ajakápoló készletet, a fél világ felháborodik rajta. Legalább mi tartsuk tiszteletben, hogy nem mindenkinek tetszik az, ami nekünk.

4. Másokat okolni azért, mert boldogtalannak érzed magad.

A tetteid és a döntéseid kizárólag belőled fakadnak. Teljesen normális ha úgy érzed zsúfolt az életed vagy elbizonytalanodtál valami miatt. De tudd, bármit is teszel, az a te döntésed! És a boldogtalanságodat (általában) a te döntéseid okozzák, nem más emberek. Szóval ne hárítsd át a felelősséget másokra. A te boldogságod, csak a te felelősséged.

 

gsbox_banner

Ha változtatni akarsz, változtass. Ha mondani akarsz valamit, mondd. Ha akarsz valamit, tégy érte. Semmi nem fog megtörténni, vagy ott teremni előtted csak azért, mert rágondoltál, de nem tettél érte semmit. Vésd az eszedbe, ha eredményt akarsz, azért dolgozni kell. Ne csak mondd, tedd is!

6. Azt mondani, hogy tovább léptél, miközben egyáltalán nem tettél egy lépést sem.

Kit akarsz meggyőzni azzal, hogy tizenkettedszerre is azt mondogatod: ” továbbléptem”? Ha tényleg így lenne, nem kellene mindig ezt hangsúlyoznod. Ha pedig tovább akarsz lépni, ha meg akarsz tenni valamit, akkor azt nem kell bejelenteni. 

7. Soha nem hagysz magadnak időt.

Senki nem égetheti a gyertyát mind a két végéről, mert annak az lesz a vége, hogy a gyertya nagyon hamar leég. Az ember pedig kiég. Mindenkinek szüksége van egy kis időre, hogy semmit tegyen és csak úgy legyen. Néha nyomd meg a “pause” gombot és állítsd meg magad néhány percre, vagy akár néhány órára. Ha adsz magadnak egy kis időt, kipihenve, újra bekapcsolva még hatékonyabb leszel. Fogadunk?

Gondoltál már arra, hogy mi a közös a rossz helyzetekben, amelyekbe rendszeresen belekeveredsz? Te! Gondolkodj el a saját felelősségeden és egyszer és mindenkorra számolj le ezekkel a hibákkal és ne tégy több olyat, amelytől szerencsétlennek érzed majd magad. Vagy ne siránkozz miattuk. Van választásod, de erről már beszéltünk.

9. Nem megengedni magadnak a jogot, hogy vállalj egy kis kockázatot.

A megszokás nagy úr. És nagyon biztonságos is. Valljuk be elég hálás feladat mindig ugyanazt csinálni, anélkül, hogy bármit kockáztatnál. De néha engedd meg magadnak, hogy a kilépj a komfortzónádból és felkavard egy kicsit az állóvizet. Légy spontán! Vállalj egy kis rizikót! A rutinban az a jó, hogy bármikor vissza lehet térni hozzá. Tégy egy próbát magadon.

10. Hazudsz saját magadnak.

Amikor nem vagy őszinte magaddal, azt a zsigereidben érzed. Amikor azt színleled, hogy minden a legnagyobb rendben van, miközben egyáltalán nem vagy boldog, vagy amikor még magaddal is elhiteted, hogy ami történt, az nem a te hibád. De ezek az apró kis hazugságok egyszer csak összecsapnak a fejed fölött, mint egy óriási hullám és senki más nem fog tudni kihúzni a vízből, csak te magadat. Szóval jobb, ha őszinte vagy magaddal. Számos dolog van, ami számít az életben, az önismeret és az igazság is biztos, hogy közötte  van.

11. Nem állsz ki magadért.

Turbózd fel az önértékelésedet, és gondolj rá úgy, mint a legértékesebb, legjövedelmezőbb befektetésedre, és győzd meg magad, hogy ami jár, az jár. Ne várj arra, hogy valaki majd kiáll érted és megment, és onnantól kezdve minden varázsütésre megoldódik.

12. Úgy tenni, mintha nem tudnál változtatni az életeden.

Ha úgy érzed, hogy egy helyben toporogsz, tedd meg magadnak azt a szívességet,  hogy nem siránkozol rajta, hanem teszel ellene. Kezdd újra! Próbáld újra! Ez nem olyan, mint egy játék, itt nem tudsz kiesni. De ha elhatároztad magad, akkor ne állj meg, hanem szép lassan tedd meg egyik lépést a másik után, újra és újra. Senki nem fogja megtenni helyetted. Ez a TE ÉLETED! A változás veled kezdődik. Még ha lassan is…

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

25 dolog, amit idén gyakrabban kell kimondanod, ha boldog akarsz lenni!

 

No Comments