A *csillagjegyed* alapján ez a Trónok harca szereplő vagy!

A tél nem közeleg, hanem itt is van. A Trónok harca következő részére viszont még várnunk kell… Kedvenc karaktereink, mintha velünk élnének, annyira jól ismerjük őket… hogy időnként magunkat is látjuk bennünk, igaz? 

A sorozat (egyik) fő erőssége, hogy a kiválóan megírt karaktereket át tudta ültetni filmre is, és ezzel a könyvek rajongói is nagyjából egyet szoktak érteni. Nézzük most kicsit meg őket közelebbről is.

Kos – Arya Stark

Te vagy az, aki szinte semmitől nem fél, ha a tettek mezejére kell lépni. Mivel általában nem érdekel az emberek véleménye, mész előre a saját magad útján. Határozott, erős egyéniség vagy, gyerekkorodban igazi fiús alkat voltál: fára másztál, fúrtál faragtál. Megteszed amit kell, még akkor is, ha néha úgy érzed nem bírsz el vele. Pedig de.

Bika – Oberyn Martell

A türelmes bika mindig kivárja az idejét, és addig is igyekszik nagyon jól érezni magát. Időnként a földi jóságok megfekszik a gyomrát, mert nem tud mértéket tartani. Igazi hosszútáv futó, pillanatnyi sikerek nem érdeklik, ő  a fődíjra hajt.

Ikrek – Littlefinger

Nem véletlenül mondják, hogy az ikrek jegyűeknek két arca van… Persze nem kell rosszra gondolni! De tény, ha az ikrek meg akar szerezni valamit, még a manipulációtól sem riad vissza. Kitűnő emberismerő és kitartó harcos. Bár inkább az ész, mint a tettek mestere.

Rák – Margaery Tyrell

A család mindenek előtt. Ő az, aki mindig jó szívvel fogad, gondoskodik rólad, szeret téged, de csak addig, amíg bízik benned. Ha feldühíted (ami nem könnyű egyébként) ellök magától és kizár az életéből. Buzgón jótékonykodik és hisz benne, hogy tud változtatni a szegények helyzetén.

Oroszlán – Jaime Lannister

Azonnal észreveszed, ha belép a szobába. A természetes vonzerő úgy sugárzik belőle, mint a nap. Hízelgéssel sok mindent el lehet érni nála, hiszen imádja saját magát. Ha hibázik akkor sem tudsz rá haragudni, mert annyira, de annyira elragadó. Ezzel általában meg is úszik mindent.

Szűz – Cersei Lannister

A mintaanya, aki bármit megtenne a gyermekeiért. Van olyan szűz jegyű, akinek az egész élete ekörül forog. Gyakran megtévesztő királynői fellépése és határozottsága, de az első pohár bor után kiderül: esendő és többnyire egy kész káosz az élete. Felületesen rendet tart, de belül forrong és folyamatosan változik. (Amivel nincs baj, csak nehezen viseli a változásokat…)

Mérleg – Tyrion Lannister

Kitűnő bíró válhat belőle, mert ösztönösen érzi, tudja, hogy mi a jó. Ő az, akitől mindig érdemes tanácsot kérni, és legtöbbször igaza is van. Okos és intelligens ember, aki azt is tudja, mikor kell hallgatni.

Skorpió – Melisandre

A sötét és szexi nő, akiben az a legizgalmasabb, hogy tele van titkokkal. Aki ezt nem bírja, azt valószínűleg egy életre megsebzi. Nem fél a dolgok mélyére ásni, és nem fél felfedni az emberek valódi szándékait. Mindig éber és okos, imád tanulni, és nagyon érdekli az emberi természet.

Nyilas – Daenerys Targaryen

Örökké nyughatatlan és hatalmas világutazó. Ha van is állandó lakhelye, ott sem marad túl sokáig, napjai jövés menéssel, évei utazásokkal telnek. Egy nyilasnál soha nem tudhatod, hogy ép merre jár. Ha ehhez társa is lel, örökké mellette fog maradni. Hűséges és mély érzésű ember, aki bátran vág bele egy újabb kalandba.

Bak – Jon Snow

Soha ne becsülj alá egy bakot! Kívülről talán úgy tűnik, hogy csendes és visszahúzódó, de emögött határozottság és kőkemény célorientáltság rejtőzik! Lehet, hogy a játszma elején nem fogadnál rá, de meglátod, hogy ahol elindul, ott többnyire nyer. Egyike a legcéltudatosabb jegyeknek!

Vízöntő – Ned Stark

Ő az, aki mindig lojális és morálisan 100%-ban rendben van! Kiáll az igazságért még akkor is, ha ez (neki) sokba kerül. (Vagy éppen a fejébe…) Az emberekben nyomot hagy, mert szórakoztató és ugyanakkor mindig (!) egyenes jellem. Muszáj szeretni a vízöntőt. Igazi úttörő.

Halak – Sansa Stark

A szépség, a finomság és a nőiesség szimbóluma. A halak olyan lágy és gyengéd, hogy legtöbbször szüksége van maga mellé valakire, aki elmagyarázza neki, hogy nem kell mindig, mindent megtennie másokért. Végtelenül kedves és odaadó, ugyanakkor ha végre (nagy nehezen) eldönti, hogy merre akar menni, akkor makacs is. Hivatást és nem munkát választ, amiben ki is tud teljesedni.

 

Mit gondolsz? Rád igazak a leírások?

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Ez a szereplő vagy a Szívek szállodájából! (Legalábbis a csillagjegyed szerint…)

Forrás

 

No Comments