Lehet, hogy hiányzik, de nincs rá szükséged!

Persze, a nap nagy részében gondolsz rá. Azon kapod magad, hogy merengőn bámulsz magad elé és elképzeled a száját, a haját, az érintését. Már előre elborzaszt a gondolat, hogy este hazamész, és ő nem lesz veled…

Az sem ritka, hogy éjszaka felébredsz, és hiába forgolódsz, nem tudsz elaludni, mert ő nincs ott. Bárcsak ott lenne…

Hiányzik, és kétségbeesve szeretnéd vissza kapni. De nincs rá szükséged. Tudom, hogy azt hiszed, hogy van, pedig nincs.

Nincs szükséged a mosolyára, a testére, a szemére vagy a karjára, hogy boldog legyél. Mert ahhoz, hogy boldog legyél, csak saját magadra van szükséged.

Sok-sok millió ember él ezen a földön, és hidd el, lesz más, találni fogsz mást.

És őszintén?

Olyat fogsz találni, akivel sokkal jobban fogod érezni magad. 

Egy olyat, aki nem dob el magától

De most is van egy nagyon fontos személy az életedben: Te. Ott a szív, ami dobog, a tüdő, ami beszívja a friss levegőt, dobol a vér a füledben, mozognak a végtagjaid, erősek a csontjaid.

Nincs másra szükséged. Nem kell másra támaszkodnod, hogy túléld a napot, még akkor is, ha úgy érzed, hogy nélküle belehalsz. Nem fogsz. Harcolsz. Élsz. Napról napra. Ezt kell tenned.

Meg kell tanulnod, hogy egyedül is erős vagy. Teljes vagy. Szép vagy.

Nem kell az ő szeme, hogy rajta keresztül lásd magad, nem kell a megerősítése, hogy tudd képes vagy bármire, nem kell a bátorítása, hogy elhidd okos vagy. Nem kell érezned az ő szívdobbanását, hogy tudd a tiéd is dobog.

Persze, most rossz. Most szenvedsz, és ezt ne vedd könnyedén, hiszen a gyásznak, a szomorúságnak is ideje van. Ne vedd könnyedén, ne hanyagold el. Idővel nem lesz ilyen intenzív, idővel kevésbé leszel szomorú.

Amíg ez megtörténik mosolyogj egyedül. Sírj, tombolj és lélegezz. Ess el, és kelj fel. Tedd azt, amitől jobban érzed magad.

És légy türelmes.

Magaddal.

Egy nap majd megérted, hogy mindezt magadért tetted. És akkor nem hiányzik majd. És akkor már nem gondolsz rá. És akkor rájössz: mindig is megvolt mindened. A boldogságod és a szabadságod.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

A felejtés művészetének 9 lépcsőfoka – szeress ki belőle!

No Comments