5 megfizethető európai város, ami télen is gyönyörű és csak téged vár

Unod a telet, és egy kicsit elmenekülnél a szokott helyedről, de mégsem akarsz egy vagyont költeni? Nem kell ahhoz a trópusokra utaznod, hogy látnivalókban gyönyörködhess és aktívan eltölts néhány napot egy európai városban. 

Most hoztunk 5 úti célt, ahová egyszerű eljutni és mégis felejthetetlen élmény lesz, ráadásul hónapokig sem kell az utazásra spórolni.

1. Amszterdam, Hollandia

foto: http://hollandiaimagyarok.nl

Amszterdam nyüzsgő városa az ünnepek után sem áll meg. Sőt! A téli hónapokban is rengeteg látnivalóval és programmal vár a város. Ott vannak a szabadtéri jégkorcsolya pályák, és kellemes kávézók, amik egymást érik. És persze ott van a Vörös lámpás negyed is, ha valami pikánsra vágynál, de mi inkább az Amszterdami Fényfesztivált ajánljuk, ahol körbejárhatod a várost egy kis hajóval, miközben a fényekben gyönyörködhetsz. Siess, mert a fényfesztivál január végéig tart csak!

2. Prága, Csehország 

foto: weheartit

Prágát “száztornyú városnak”, “arany városnak”, vagy egyszerűen a “városok királynőjének” nevezik és ez teljesen igaz a csehek fővárosára.  Prága télen kevesebb turistát és téli csodaországot jelent, ha ekkor látogatsz el a ide. Egy jó nagy bögre forralt borral a kezedben, sétálgatva felfedezheted a Óvárost, ahol rengeteg múzeum és történelmi helyszín vár. Ha ezt megunnád jobbnál, jobb sörözőkben lazíthatsz kóstolgatva a specialitásokat.

3. Berlin, Németország

Németország fővárosa végtelen sörtúrákat, különleges piacokat, és specialty kávézókat rejt. Ráadásul nagyon olcsón eljuthatsz a városba a fapados légitársaságok által. Ha Berlinben turistázkodsz, akkor élvezheted a nyüzsgő éjszakai életet, a finom ételeket (kötelező curry wurstot enni!), és magadba szívhatod a történelem könyvek megelevenedett lapjait, kezdve a Brandenburgi kapuval, és a Berlin nagy fallal.

4. Koppenhága, Dánia

A fapadosok térhódításának köszönhetően remek akcióval néhány tízezer forintból eljuthatunk Dánia fővárosába, ami igazi bringás nagyhatalom. Amszterdam után ugyanis itt közelekednek a legtöbben kerékpárral. Bérelj te is bringát és tapasztald meg a dán életérzést, sétálj a város festői csatornáin keresztül kasul és csodáld meg a híres dán építészet remekeit. Ne hagyd ki Andersen Kis hableány szobrát, és egyél waffle-t, azaz dán gofrit.

5. Dublin, Írország 

A téli hónapokban való utazás tervezésekor Írország valószínűleg nem az első hely, ami az eszedbe jut, de erre rá kell hogy cáfoljunk, mert ilyenkor is megéri kiutazni. A téli időszakban Dublinban kevesebb a turista, és több ünnep van, ami miatt rengeteg a program a városban. Itt szabadon élvezheted a Guiness sört, és mindenhol élő ír zene vár a bárokban. Ne hagyd ki a Dublin várat, a Szent-Patrik székesegyházat, és látogass el a Trinity College-be. Ha valami zöldre vágynál, akkor ott a Phoenix Park, ami európa legnagyobb városi parkja.

forrás

Szeretsz utazni, de egyedül még nem próbáltad? Íme 7 nő története, akik belevágtak! 

Hét nőt kérdeztünk arról, hogy hogy vágtak neki az első szóló-utazásnak

No Comments