A gyerekek új kedvence: erdő a gyerekszobában

A gyerekszoba talán a lakás legfontosabb része, és fontos, hogy lakója, legyen bár kicsi avagy nagyobbacska, jól érezze  magát benne. Legyen inspiráló és praktikus, ugyanakkor megnyugtató és pihentető.

Sokan ismerjük az érzést, amikor egy nagyot kirándulunk vagy csak sétálunk egyet a természetben, mennyire feltöltődve térünk haza. Az erdőbe azért túlzás lenne kiköltözni, de a hangulatát becsempészhetjük az otthounkba. Most éppen a gyerekszobába:

Tökéletes hátteret ad és nagyon jól kombinálható ez a fekete-fehér tapéta.

Akár az egész erdőt megidézhetjük ezekkel a helyes kis fából kivágott állatokkal.

Ez a pasztell színekben pompázó kifinomult, ugyanakkor nagyon játékos gyerekszoba együtt nőhet kislány lakójával.

A mély árnyalatú, virágmintás tapéta olyan sikkes és nőies, hogy bármikor elfogadnánk a hálószobában is. A világos fal és szőnyeg, valamint a szőrme párna lágyítja az erős tapéta hatását, így hozva egyensúlyba a babaszobát.

A szoba hangulatát itt is a tapéta határozza meg, amelyhez tökéletesek az olyan rusztikus kiegészítők, mint a szőnyeg és a puff.

Feldobja a szoba hangulatát, ha a polcon elhelyezünk néhány állatos képet, pici növényeket és fából készült apró játékokat.

Minek lefesteni a falakat, ha ilyen varázslatos tapétát is tehetünk a falra? Az arany és pasztell kiegészítőkkel tehetjük tökéletessé az enteriőrt és máris tündérországban érezhetjük magunkat.

Bár a szoba alapszínei sötétek, mégis kiegyensúlyozott a tér, ami nagyrészt a puha fehér szőnyegnek köszönhető. Érdemes egy pillantást vetni a kiságy felett lógó forgóra, mert nagyon egyedi.

Vidám az ébredés ezekkel a helyes kis barátokkal az ágy felett.

A természetes anyagok meleggé és otthonossá, a sárga kiegészítők és a jópofa tigrisfej pedig játékossá és élénkké teszi a babaszobát.

Akár geometrikus mintákat is használhatunk.

A retró és a sikk tökéletes együttállása, hála a fa falburkolatnak a mókás kiegészítőknek. A kis róka is biztosan jól érzi itt magát.

Ha nem akarjuk az összes falat ugyanolyanra festeni, akkor egy kontrasztos fal a tökéletes megoldás, amely egyben a szoba fókuszpontját is adja. Akár táblafestékkel is lefesthetjük és azt mindig más rajzzal feldobva változtathatunk a szoba hangulatán.

Kicsit inkább mezei, mint erdei, de a sátorral máris az erdő szélén érezhetjük magunkat.

Csak azért, mert kisbabának készül a szoba, még nem kell, hogy minden bébis legyen. A szürke színpaletta örök klasszikus és bármelyik stílushoz, életkorhoz illik.

 

Képek forrása: Pinterest és brit.co

 

gsbox_banner

 

No Comments