“Fokozatosan épültünk fel, mert mindig jött egy újabb akadály, amit le kellett küzdenünk.”

Vannak, akiknek a siker az ölükbe pottyan és minden megy azonnal, mint a karikacsapás. És vannak azok, akiknek nem ilyen könnyű helyzetük, de erősek és bátrak, és minden akadályban a kihívást és a megújulást látják. Számukra nem elegendő a jó, nekik a tökéletes kell, mint amilyenek a Sheila kozmetikumok. –  Interjú Benke Lászlóval, a Sheila Natúrkozmetikum alapítójával.

Hogyan indult a vállalkozás?

Két évvel ezelőtt, 2015-ben indultunk el, de a kezdeti időszak nagyon göröngyös volt., A feleségem éppen várandós volt a második gyermekünkkel, és rajtunk kívül eső dolgok miatt nagyon nehezen tudtuk elindítani a weboldalunkat. Ezek után végül tavaly novemberben kerültek a helyükre a dolgok és azóta gőzerővel próbálunk dolgozni. De azért a köztes időben sem lazítottunk, nagyon sokat foglalkoztunk a termékpalettával és a termékfejlesztéssel. Fokozatosan épültünk fel, mert mindig jött egy újabb akadály, amit le kellett küzdenünk.

Nagyon különleges hangzású a Sheila név. Miért pont ezt választottátok?

Nagyon sokat gondolkoztunk rajta. Amikor elindítottuk a vállalkozást úgy gondoltuk, hogy mindenképpen szeretnénk, ha nagyra kiforrná magát és külföldön is megismernének bennünket, és akkor egy olyan nevünk legyen, ami nemzetközi és bármelyik nyelven megállja a helyét.

Mi jellemzi a termékeiteket?

Eleinte csak szappanokat gyártottunk, de aztán egyre többen jelezték, hogy szeretnének arckrémet és testápolót is. Így alapos termékfejlesztés után piacra dobtuk a különböző krémeket, illetve azóta már készítünk krémdezodorok is. A legfontosabb, hogy az alapanyagoknál semmin nem spórolunk, amihez például olívaolaj kell, ahhoz mi extra szűz olívaolajat használunk.

Kicsit lassabban jövünk ki a termékekkel, de ennek az az oka, hogy többet foglalkozunk a fejlesztéssel és a finomítással, mert azt szeretnénk, hogy minden termékünk tökéletes legyen. Szerencsére egy nagyon jó vegyészünk van, akivel remekül tudunk együtt dolgozni.

A termékeink másik fontos köre a nemrég bevezetett natúr kutyakozmetikumok. Ezek mind a Nébih által ellenőrzött és állatorvosok által bevizsgált termékek. Úgy gondoltuk, hogy akinek van kutyusa, ők is odafigyelnek arra, hogy vegyszermentes kozmetikumokat használjanak.

Melyek a legnépszerűbb termékek?

A szappanok és az arckrémek, de nagyon érdekes, hogy mostanában a kutyakozmetikumok egyre népszerűbbek. A mancsápoló az egyik legnagyobb sláger és nagyon sokan érdeklődnek iránta, mert amellett, hogy védi és ápolja a kutya tappancsát, villámgyorsan beszívódik és a kutyusnak nincs ideje lenyalni. A higiénia miatt találtuk ki a légpumpás csomagolást is, hogy ne kelljen visszanyúlkálni a tégelybe, mely megkönnyíti a használatot és tényleg sokkal higiénikusabb is.

Mi az, amit a legfontosabbnak tartotok a kozmetikumok megalkotásánál?

Mindig megnézzük és utána járunk, hogy melyek azok a dolgok és tulajdonságok, amelyeket a vásárlók fontosnak tartanak és ezekre igazán nagy hangsúlyt fektetünk. Folyamatosan fejlesztjük a kozmetikumainkat, így biztosítjuk a folyamatos megújulást. E mellett mindig törekszünk precizításra és a tökéletességre, mert abban hiszünk, hogy csak így érdemes dolgozni, de ennek megvan az a hátránya, hogy a kérésekre és az igényekre lassabban tudunk reagálni.

Több, mint két éve vagytok a piacon. Milyenek azóta a tapasztalatok?

Nagyon szuper! Amikor készült az új weboldalunk és már nem élt a régi, akkor nagyon sokan kerestek minket e-mailben és érdeklődtek, hogy mi várható, mikor rukkolunk elő új termékekkel. Nagyon kedvesek a vásárlóink, mindig ösztönöznek bennünket és jobbnál-jobb ötleteket kapunk tőlük. Most az erősödésen van a hangsúly és reméljük, hogy hamarosan még több vásárlót tudunk magunkhoz csalogatni és még többen megszeretnek minket.

Ha jól tudom ez egy családi vállalkozás. Hogyan tudjátok összeegyeztetni a gyerekekkel?

A gyerekek miatt sokat kell egyensúlyoznunk és nem mindig egyszerű, mert a kisebbik gyermekünk még nem jár óvodába de a nagyszülők szerencsére sokat be tudnak segíteni. Sokszor dolgozunk este, amikor a gyerekek már alszanak.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Szeretnénk szélesíteni a termékpalettát, van jó pár új termék, amelyeket szeretnénk idén bevezetni. Ehhez persze még nagyon sok munka áll előttünk. De nagyon sokan írnak nekünk, hogy szeretnék, ha készítenénk nekik valamit és nekünk a vásárlóink a legfontosabbak. A szappanokat nagyon szeretik és folyamatosan kérik, hogy azok mintájára készítsünk más termékeket is. Elindultunk már külföld felé is, kaptunk egy nagyon izgalmas megkeresést, most ezügyben folynak a tárgyalások. Ha minden jól megy, a következő lépés, a szomszédos országok felé nyitás, de ez lehet, hogy csak a következő év zenéje lesz.

Kipróbálnád a Sheila Natúrkozmetikumokat? 😉 Ide kattints!

Sheila a Facebookon!

Zsófi már többször is tesztelte az újdonságokat, itt olvashatod erről:

Leteszteltük a Mágia szappant a Sheila Kozmetikumtól

Édes és krémes, avagy (ismét) teszteltük a Sheila Natúrkozmetikumokat!

No Comments