Nem annyira *bonyolult*, hogy egy feleség mire vágyik…

De nem ám! Sokkal inkább azt mondanánk, hogy egyszerű. És aki tudja ezt, az hosszútávon biztos, hogy boldog kapcsolatban él majd.

Természetesen kettőn áll a vásár, és a megfejtés oda-vissza igaz. Kedves Szerelmeink! Íme a rövid, de tömör lista, amit kérünk szépen, hogy tartsatok szem előtt!

1. Őszinte és nyitott kommunikáció

A kommunikáció olyan a házasságnak, mint a levegővétel a tüdőnek. Számunkra egy jó beszélgetés olyan fontos, mint a férfiak számára a szex. Alapvető. Arról nem is beszélve, hogy ha beszélünk egymással megismerjük a másik véleményét, a problémáit és a nehézségeket, amelyekkel mondjuk a munkahelyén kell megküzdenie. Ja, és mellesleg biztonságban és szeretve érezzük magunkat tőle.

2. Védelem

A férj az az ember, aki lecsókolja a könnyeket a szemünkről, nem pedig az, aki miatt elerednek. A nőknek egy olyan férfira van szükségük, akinek megvan a bátorsága, hogy harcoljon a családjáért – ha kell  – és aki eléggé bízik magában ahhoz, hogy tudja, fordított helyzetben a felesége is megtenné ugyanazt. A jó házasság egyik pillére: a véd és dacszövetség.

3. Idő

Bármilyen kapcsolatról is van szó, az együtt töltött idő nagyon fontos. Ha nincs időnk egymásra, akkor minden elveszett: nem tudunk beszélgetni, nem tudunk közös programokat csinálni, nem tudunk együtt lenni. Ha két embernek nincs ideje egymásra, akkor nem együtt élnek, csak egymás mellett. Mint két párhuzamos univerzum. Sose találkoznak. Muszáj időt szakítani és muszáj figyelni egymásra. Muszáj kettesben lenni.

4. Folyamatos törekvés

Egy kapcsolat elején mindkét ember a legszebb arcát mutatja. Aztán telik-múlik az idő, beköszöntenek a langyos és unalmas hétköznapok, és elveszünk a mindennapi részletekben. Már kevésbé fontos, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, hiszen a másik már úgyis a miénk. Feladat teljesítve, pipa. Egyszerűen hagyjuk elillanni a romantikát, pedig később is jólesik az odafigyelés, a kedveskedés. Hozzuk hát vissza, és legyen minden napban valami kedves.

5. Mi legyünk az elsők.

Sok különbség van férfi és nő között, az egyik, hogy mi sokkal kevésbé szeretünk versenyezni. Főleg nem a szerelmünk figyelméért és az idejéért. Amikor együtt vagyunk, akkor tényleg legyünk együtt. A másik ne a fáradt és lestrapált másolatot kapja belőlünk, hanem az eredetit, aki bármiben partner lehet. És ezzel talán nem csak a házasságnak teszünk jót, de saját magunknak is.

Természetesen nincs tökéletes partner, sem tökéletes kapcsolat. De dolgozni lehet azon, hogy jobb legyen. Hogy MI jobbak legyünk.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

25 kijózanító kérdés, amivel tesztelheted, van-e jövője a kapcsolatnak

No Comments