12 film, ami inspirál és visszaadja az életkedved!

Amikor úgy érzed, hogy erőre, vagy motivációra lenne szükséged vedd elő ezeket a filmeket és nézd meg! Nem fogsz csalódni bennük.

Lehet, hogy sebeket tépnek fel, de az is lehet, hogy közben végre el tudjuk sírni régóta visszatartott könnyeinket. Bárhogy is legyen, ezek a filmek segíthetnek átvészelni a nehéz időket.

Büszkeség és Balítélet

Jane Austen regényéből készült film egyszerre megríkat és megnevettet. Keira Knightley bűbájos Elisabeth Bennetje és Matthew Macfadyen dölyfös Mr. Darcyja között kibontakozó szerelem csodás gyógyír a szomorú szívnek.

Nyomás alatt

A pszichiátriai osztályra bekerülő tizenhat éves Craig története nem egyedi. Nem ő az egyetlen, aki mentális problémákkal küzd, de a film megmutatja, hogy mindig van remény a gyógyulásra és van, akire lehet számítani.

Jégvarázs

Sokszor érezzük úgy, hogy valamit nagyon, de nagyon elrontottunk és ilyenkor legszívesebben elbújnánk a világ elől. Akárcsak Elza. De a problémákkal muszáj szembenézni, és mindig van egy második esély, amikor korábbi hibáinkat helyrehozhatjuk.

Gyűrűk Ura: A király visszatér

Fantasztikus film a reményről, a küzdelemről és arról, hogy még akkor sem szabad feladni, amikor úgy tűnik minden elveszett. “A világ valóban csupa veszedelem, és sok a sötét hely; de sok minden akad, ami szép, s bár a szépség ma mindenütt szomorúsággal keveredik, attól a szép még csak szebb lesz.”

Hős6os

Ez a film csupa szeretet és humor. És a legjobban azért szeretjük, mert elhisszük, hogy nem vagyunk egyedül és igenis sokan vannak, akik szeretnek bennünket.

Doktor Szöszi

A felületes néző azt gondolhatja, hogy Elle Wood egy sekélyes és butácska lány, pedig dehogy. Szeretetreméltó, sugárzik belőle az önbizalom és megmutatja, hogy tényleg bármire képes. A “bókbödön” pedig igenis létezik!

Nulladik óra

Ez a film mindenki számára kötelező. Öt totálisan eltérő gondolkodású diákról szól, akik iskolai büntetésüket töltik, így kénytelenek elviselni egymás társaságát. Ám eközben megismerik egymást és rájönnek, hogy mennyire rabjai voltak az előítélteiknek.

Harry Potter és a bölcsek köve

A kis varázslótanonc kalandjai a lépcső alóli kis lukból a híres varázslóiskolába vezetnek, ahol ősi ellenségek várnak rá. De Harry gyorsan felnő a feladathoz és barátai segítségével képes felvenni a harcot.

Vaiana

A film zenéje már önmagában lendülettel és energiával tölt fel, de nagyon sok olyan rész van benne, amelyek erősen elgondolkodtatnak és amelyekből magunkra ismerünk. Például, amikor nagyon akarunk valamit és senki nem bízik bennünk, de egy ember azért akad, aki azt mondja: “Menj, meg tudod csinálni. De ha mégsem sikerül, én akkor is büszke leszek rád”.

Napos oldal

Az életben nem az számít, hogy nagy dolgokat hozzunk létre vagy, hogy mi lesz a végeredmény. Az egyetlen, ami számít maga az utazás, amely során a szerelem még a legváratlanabb helyről is ránk találhat. Így történik ez a film két problémás főhősével is.

Good Will Hunting

A pszichológus és a bámulatosan okos fiú barátsága, egy olyan alkotás, amelyet nem lehet kihagyni, akkor sem, ha úszunk a boldogságban, de akkor végképp nem, ha valaki önbizalomhiánnyal küzd, vagy úgy érzi romokban hever az élete.

Ízek, imák, szerelmek

Az életben vannak olyan pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy semmi nem olyan, amilyennek szeretnénk és szükségünk van valami másra, valami újra. Így van ezzel Liz is, aki elindul világkörüli útjára és közben nem csak az egyensúlyt találja meg önmagában, de a szerelmet is.

Ugye, hogy kedvet kaptál mozizni?

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

 

10 motivációs idézet, amit olvass el, ha magad alatt vagy!

 

 

No Comments