6 tipp, hogy a te hamburgered legyen a legjobb!

Talán egyszerűnek tűnik kisütni néhány húspogácsát, és valljuk be, tényleg az. De van az “egész jó” és a “mennyei”. Mi az utóbbira hajazunk… 

A húsnál dől el!

Tényleg. Az ideális hús 18% zsírt tartalmaz, és minél frissebb a darálás annál jobb. Ha van tuti hentesed próbálj meg némi szalonnát daráltatni a húsba, vagy próbáld meg a marha és a disznó keverékét. Bár természetesen ízlések és pofonok különböznek, de minél frissebb a hús, annál jobb.

Ne dolgozd túl a húst!

Bármilyen fűszerezéssel (és bármennyivel) dolgozol igyekezz nem szétgyúrni pépesre. Minél tovább dolgozol vele, annál keményebb lesz. Elég ha egyszer alaposan eldolgozod a hozzávalókat, aztán hagyod pihenni.

Nedves kézzel formázz!

Aki már volt nyakig csutakos a fűszeres hústól, az tudja miről beszélek. Hideg vízzel hűtsd le a kezed és vizes kézzel formázd meg a pogácsákat. Könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb.

Nyomkodd be a húspogácsa közepét!

Ha megformáztad érdemes a közepét egy kicsit benyomkodni sütés előtt. Mivel sütés közben összeugrik a hús, így egyenletesebb lesz és a fincsi szaft sem folyik majd szét.

Sütés előtt tartsd hűtőben!

Míg néhány húsnak jót tesz ha szoba hőmérsékleten pihen, a burgerek szeretik a hideget. Jobb állaga marad, és megőrzi az ízeit.

Csak egyszer forgasd meg sütés közben!

Ugyanis a folyamatos forgatástól kiszárad és kifolyik belőle a természetes zsírja. Nyomogatni ugyanebből az okból kifolyólag nem szabad! Rakd a grillre, vagy serpenyőbe és hagyd békén sülni. Két percig süsd egyik oldalán, ha nyers, három ha közép nyers, négy, ha közepes, és öt, ha well-done sütést szeretnél. Utána egyet foroghat!

Jó étvágyat és jó bulit!

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

20+1 kérdés ami alapján ***végleg*** eldől, hogy szex, vagy kaja?

No Comments