5 okot mondunk, ami miatt az elvált szülők gyerekei a jég hátán is megélnek…

Csonka családban felnőni nem ideális helyzet. A szülők válása megpróbálja a lelket, de nem szabad elfelejteni, hogy sok ponton meg is erősít!

Amikor látsz az utcán egy boldog párt kézen fogva sétálni, miközben mosolyogva nézik az előttük ugrándozó gyermekeiket, arra gondolsz, hogy milyen szerencsések. És közben azt kívánod, bárcsak máshogy történt volna minden, bárcsak a te szüleid ne váltak volna el…bárcsak…

Bár tele vagy fájdalommal, sokkal erősebb lettél. Persze sokszor jut eszedbe, hogy miért kellett ennek így történnie, de tudd, nincs semmi, ami miatt szégyenkezned kellene.

Ami történt, megtörtént és nem tudhatod, hogy milyen lenne az életed, ha a dolgok másként alakultak volna. Sok mindent megtanultál és sokkal több lettél azoktól a tapasztalatoktól, amelyeket az élettől kaptál.

1. Megtanultál független lenni.

Az évek során megtanultad, hogy egyetlen emberben bízhatsz igazán: saját magadban. Elvált szülők gyermekeként hamar fel kellett nőnöd, túlságosan is hamar. Ahogy a szüleid kapcsolata elkezdett romlani, egyre inkább azt érezted, mintha egy soha véget nem érő háborúban rekedtél volna. Hogy óvd magad, egy láthatatlan falat építettél magad köré, és mivel kénytelen voltál ilyen hamar felnőni, közben rengeteg mindent megtanultál magadról.

2. Megtanultál nyomás alatt is jól teljesíteni.

Rendkívül fontos számodra a szüleid elismerése, szeretnéd, ha ők is látnák, hogy mennyire sikeres vagy. Szeretnéd, ha büszkék lennének rád és szeretnéd megmutatni az egész világnak, hogy mennyi mindenre képes vagy. Azonban néha túl kemény vagy magadhoz és sokszor elégedetlen, mert félsz hibázni és a csalódástól. Ha valami nem sikerül, azonnal magadban keresed a hibát, de hidd el, hogy nem minden a te hibád!

3. Megtanultad, hogyan szerezhetsz örömet másoknak.

Tudod, hogy milyen a depresszió, ezért állandóan meg akarsz óvni másokat attól, hogy rosszul érezzék magukat. Nagyon empatikus vagy és bármit megtennél, hogy a másik ember boldog legyen. Sajnos, azonnal felöltöd a hosszú évek alatt tökélyre fejlesztett hamis mosolyodat, ha emberek között vagy.

4. Megtanultál szeretni.

Apró darabokra tépte a szívedet, amikor láttad széthullani a szüleid kapcsolatát, és látva fájdalmukat, tökéletes védőpajzsot növesztettél. Egy jó erőset, amely mögé ugyan beengedsz embereket, de annyira azért nem, hogy megismerjék a gyenge pontodat. Bár sokáig tart lebontani ezt az erős falat és elnyerni a bizalmadat, mégis megéri. Mert, ha valakit megszeretsz, azt feltétel nélkül szereted és bármit megteszel érte és a kapcsolatotokért. Már láttad, hogy milyen amikor egy kapcsolat széthullik, ezért száz százalékos erőbedobással dolgozol azon, nehogy újból át kelljen élned.

5. Megtanultál hálásnak lenni.

Az élet kemény. Azonban még ha nehéz idők is járnak, te azt a kevés jó pillanatot is nagyon tudod értékelni. Hálás vagy mindazért, amely megadatik: minden napsütéses reggelért, minden csillagos éjszakáért, mert ezek azt jelentik számodra, hogy túléltél még egy napot. Hálás vagy azért, hogy ilyen messzire jutottál, és a világot egy hatalmas lehetőségnek látod.

És talán még a szüleidnek is hálás vagy, mert ugyan nem tökéletesek, mégis azzá az erős emberré tettek, aki most vagy.

gsbox_banner

Forrás: theodysseyonline.com

 

No Comments