Van 10 okunk, ami miatt szeretni fogod a februárt!

A februárt látszólag nehéz szeretni – de csak látszólag. Valójában igenis az egyik legszerethetőbb hónap! Mondjuk, hogy miért, és te is egyet fogsz velünk érteni.

A február a tavasz előhírnöke. Naptáron ugyanis az utolsó téli hónap, ráadásul még rövid is!

Ekkorra már lassan kiheverjük a karácsonyi túlevés utóhatásait, és végre elkezdhetjük a mozgást vagy átállhatunk az egészségesebb étkezésre – mindarra, amit még szilveszterkor megfogadtunk, és januárban kimerülten csüggedtünk, hogy nem fogjuk tudni betartani.

Ha úgy érzed, hogy távolodsz a céljaidtól, akkor ezt neked írtuk!

Elérkezett a farsangi időszak. Nincs is mókásabb annál, hogy minek öltözzön be idén a gyerek, vagy hogy a munkatársakkal rendezzünk egy farsangi bulit, és kihasználjuk a beöltözésben rejlő lehetőségeket.

Ha farsang, akkor farsangi fánk! A fentiekhez szorosan kapcsolódik a fánkkészítés hagyománya. Miért ne állhatnál neki te is? Fánkrecepteket kérhetsz a nagyitól, de az interneten megtalálod a glutén- vagy cukormentes verzió receptjét is.

Közeleg a Bálint-nap, vagy, ha úgy tetszik, a Valentin-nap. Amennyiben tartjátok a pároddal, jó alkalom arra, hogy szervezzetek egy jó kis programot, vagy csak megigyatok egy pohár bort kettesben.

11+1 *hasznos* Valentin-napi ajándék, ha fogalmad sincs, mit vásárolj!

Akár van párod, akár nincs, tartsd észben, hogy a Bálint-nap a barátságok napja is, tehát legfőbb ideje, hogy végre találkozz és beszélgess egy jót a barátaiddal egy forró tea mellett!

A február a busójárás ideje, tehát, ha megteheted, február 8-13 között irány Mohács, ahol páratlan élményben lehet részed, és kikapcsolódhatsz a hétköznapok mókuskerekéből.

Ha hiszel a kínai asztrológiában, jó hírünk van: közeleg a kínai Holdújév, amit Kínában hatalmas ovációval fogadnak. A Kutya éve február 16-án kezdődik, és az év egyik kulcskérdése a törvény, a biztonság és a rend fenntartása lesz, legalábbis a szakavatottak szerint.

Nyílik a hóvirág, ébredezik a természet; az enyhébb időben emlékezetes kirándulásokat szervezhettek, és olykor még a sapka is lekerülhet.

Ha mégis hóra vágysz, arról sem kell teljesen lemondanod: a meteorológusok szerint lehet, hogy hazánkban beköszönt még februárban. Ha mégsem, külföldön síelhetsz, belföldön pedig a magasabban fekvő területeken állhatsz neki hóembert építeni.

 

Ugye, hogy nem is olyan rémes? 🙂

gsbox_banner

No Comments