10 vendég, akitől a pincérek a hajukat tépik

Reméljük nem ismersz magadra… Inkább legyél jóba azzal, aki az ételt az asztalodra teszi! Értetlen vendégek kíméljenek! 

A légiutaskísérők sztorijai után nem lehet elmenni a pincérek mellett sem. Ők azok, akik napi tizenkét órát robotolnak egy étteremben, és muszáj mindig mosolyogva teljesíteniük a néha problémás, vagy éppen értetetlen vendég kívánságait. Ha te is gyakran jársz étterembe, akkor olvasd el a listát, mert biztos van, ami ismerős lehet. Reméljük, hogy nem te nem leszel sosem ilyen vendég, mert jobb ha tudod, a pincérek nem szeretik az ilyen embereket. De ez valahol természetes is. Jöjjenek a para vendégek!

Azok a vendégek, akik nem adnak egy forint borravalót sem

foto: giphy.com

Természetesen most nem azokról a helyekről beszélünk, ahol a szervízdíj bele van számolva a számla végösszegébe, hanem ahol nincs. “Nagyon rossz érzés, ha kedves vagyok a vendéggel, mindent megteszek, és úgy távozik, hogy egy forintot sem hagy pluszban az asztalnál. Pluszban bosszantó, ha előtte direkt megkérdezem, hogy mindennel elégedett volt-e, erre úgy “hálálja meg”, vagy borravaló nélkül távozik.” – mesélte egy pincér. Jobb ha tudod, hogy a pincérek nap végén megkapják a borravalót, úgyhogy ezzel tudod segíteni őt, hogy legalább 10%-ot ott hagysz a számlán felül neki.

Azok a vendégek, akik elvárják az ingyen ételt

Sok hely van, ahol tesznek ki kóstolókat, így néhány vendég természetesnek érzi, hogy minden helyen ez jár neki. “Múltkor egy házaspár jött be az étterembe, és még le sem ültek, de máris kérdezték, hogy milyen kis falatkákat hozunk ki nekik ingyen…” Egy étteremben nem jár mindig kenyér, vagy pirítós a fogások között, ám ahol kapunk, ott érdemes köszönni és meghálálni a kedvességet.

A mindent visszaküldő vendég

foto: giphy.com

Vannak olyan vendégek, akik mindenben problémát találnak. Túlzottan át van sütve a hús, túl hideg vagy meleg a leves, túl sok a jég az üdítőben, nem tetszik nekik a köret, vagy éppen a díszítés. A pincérek megőrülnek azoktól, akik percenként túráztatják őket, mert valami nem tetszik nekik. “Nem lenne egyszerűbb megfőzni otthon úgy, ahogy ők szeretik, mintsem a szakácsot, és az egész éttermet ugráltatni néhány petrezselyem miatt, vagy éppen a hőmérséklet miatt?” – mondta egy pincérnő, aki sokszor futott már bele ilyen “kedves” vendégbe.

A lenéző vendégek

foto: giphy.com

“Gyűlölöm azokat a vendégeket, akik úgy beszélnek velem, mint a kutyájukkal. Azért mert én vagyok az, aki kiszolgálja őket, még nem vagyok szó szerint szolga, akivel megalázó hangnemben kell beszélni”. Gyakori probléma, hogy néhány ember nem tiszteli azt, aki kemény munkával naponta kiszolgálja őt egy étteremben. A pincér, pincérnő ugyanúgy ember, aki megérdemli a tisztességes bánásmódot, és kulturált hangnemet.

A hangoskodó vendég

“Múltkor bejött egy pár, akik annyira hangosan beszélgettek, majd vitatkozni kezdtek, hogy én éreztem magam kellemetlenül.” Az étterem egy nyilvános hely, ahol érdemes betartani a szabályt, hogy nem zavarjuk a másikat vacsora, vagy ebéd közben.

Azok a vendégek, akik nem vigyáznak a gyerekükre

“Megértem, hogy nem lehet otthon hagyni a gyereket, de nem kötelező étterembe járni, ha a szülő nem képes arra, hogy kordában tarts a gyerekét, hogy az ne döntse romba az éttermet” – meséli a pincér, aki hozzáteszi, hogy jó néhány gyerek okozott már kárt és idézett elő balesetet azzal, hogy szaladgált az étteremben.

A flörtölő vendég

foto: giphy.com

Ahogy a stewardessek, úgy néhány pincérnő (és persze pincér) nem tudja elkerülni, hogy a vendég ne flörtöljön vele A pincérek kedvességét ne keverjük össze azzal, hogy kapcsolatot szeretne velünk kezdeni. Ők csak azt szeretnénk, hogy mi fogyasztó vendégek a legjobban érezzük magunkat.

A részeg vendégek

foto: giphy.com

Nehéz lekezelni a kapatos vendégeket, legyen az egy étteremben, vagy egy bárban. “Múltkor bejött egy asztaltársaság, akik akkor még józanok voltak. Később nagyon sok pezsgőt fogyasztottak el, majd hangoskodtak, kezdtek, inzultálták a pincérnőket, és a pincéreket. Amikor távozásra szólítottuk fel őket, akkor a számlán vitatkoztak és nem akarták kifizetni az alkoholt, mondván nem is itt fogyasztották el.”

A nagyon későn érkező vendég

“Mindig felhívjuk a foglalásra érkező vendégeket, ha látjuk, hogy 15 perc elteltével nem jelenik meg az étteremben. Nem egyszer volt, hogy két óra múlva jelent meg a kedves vendég, aki előzőleg nem vette fel a telefont, hogy akkor vacsorázna többed magával, hiszen foglalása volt. Persze nem tudtuk leültetni őket, ők meg toporzékoltak.” Az asztalt a legtöbb helyen 15 percig tartják, ezt a szabályt érdemes betartani és időben érkezni.

A vendég, aki az étteremben jópofizik, aztán otthon gonosz értékeléseket ad

foto: giphy.com

Ha valami probléma volt a pincérrel, vagy az étellel, nem az a legjobb megoldás, hogy otthon hazaérve lepontozod a hely Facebook oldalát, vagy elkezded terjeszteni, hogy milyen hibák voltak a helyen. Ha valami nem tetszik ott rögtön szólni kell az üzletvezetőnek, konyhafőnöknek, vagy éppen a pincérnek, hiszen az ő érdekük is, hogy te elégedetten távozz.

Te találkoztál már ilyen idegesítő vendéggel? 

Íme a 7 legrosszabb utastípus, akiktől a légiutas-kísérők is frászt kapnak

No Comments