Íme 15 *nem hétköznapi* utazás, amit írj fel a bakancslistádra!

Ha imádsz utazni és nem éred be a turisták által kedvelt látványosságokkal, akkor ezt a listát imádni fogod! Merj letérni az útról, kilépni a komfortzónádból. 

A következő helyeket ugyanis olyan utazók gyűjtötték össze, akik már jártak ezeken a csodás helyeken, így bátran ajánlják őket másoknak is. Nem mindegyiket egyszerű megközelíteni, de nem lehetetlenség, az élmény és a látvány utána garantáltan benne lesz azok között, amiket egy életre megőrzöl. Ha szeretsz utazni, akkor szemezgess a követező 15 helyből, és járd be velünk a világot most online, aztán majd élőben!

Nézd meg az Iguazu vízesést Argentína és Brazília határában

fotó: Elnavegante / Getty Images

“Ez a hatalmas vízesés pont a határvonalon helyezkedik el, így igazán különleges élmény megnézni, hogy ami az egyik oldalon még Brazília, a másikon már Argentína.” – meséli egy utazó, aki már járt itt.

Utazz el egyszer a Maldív szigetekre!

fotó:Pexels.com

“Ébredés után lenézni a vízbe, és a lábam alatt látni a tengeri teknősöket, a színes korallzátonyokat, és a színpompás halakat maga a mennyország. A legcsodálatosabb hely, ahol valaha jártam” – meséli Emilien, aki sokat utazott, de ilyen szép helyet még nem látott.

Kempingezz az Amazonas őserdőben!

fotó: Dc_colombia / Getty Images

“Az ég éjjel olyan mintha a végtelenbe néznél és tele csillagokkal.” – Alejandra szerint egy éjszakát kötelező itt eltölteni az embernek, ha elég bátor.

Csodáld meg Norvégiában a Hardanger-fjordot!

fotó: Tsuguliev / Getty Images

“A Hardanger Norvégia második legnagyobb fjordja, amelyet kiterjedt hegyek, gleccserek és a legendás Trolltunga, azaz az a festői szikla alkotja, ami 700 méterrel kimagasodik a tengerszintből. Ezt látnod kell, mert ott fent állni, arra nincsenek szavak.” – mondja egy hátizsákos utazó

Nézz körül a vibráló városban Guatemala mellett!

fotó: Sl_photography / Getty Images

“Ha igazán színes házakat akarsz látni, akkor irány Guatemala városa, bérelj kocsit és látogass el az egy órányira található kis városkába, ahol a spanyol építészet jellemző házait festették vibráló színesre. A város mellett 3 vulkán is magasodik, így oda is érdemes felmenni.”

Nézd meg a Fuji-hegyet Hakone városból

fotó: Paylessimages / Getty Images

Ha már Japán felé utazol, ne hagyd ki a Fuji-hegyet, ami bár nagyon populáris célpont, de egy utazónak van egy jó tippje: “Érdemes Hakone városka felől megközelíteni a híres hegyet, mert innen még szebb a kilátás a havas hegycsúcsokra, és maga Hakone város is rengeteg látnivalót rejt.”

Kirándulj a Narrows-be az Utah Nemzeti Parkjában

fotó: Srongkrod / Getty Images

“A világ egyik leghíresebb túrája az Utah Nemzeti Parkjában kezdődik, és egy csodás barlangban vezet végig. Vigyázat! Vízálló cipőt vigyél, mert itt vizes lesz a lábad, de a csodás látványért megéri!” – mondja egy utazó, aki már végigjárta a túrát.

Nézd meg Bellanda tornyot Nizzában, Franciaországban!

fotó: calikelsi/BuzzFeed Community

“Ha elég korán indulsz el reggel, alig lesz ott valaki rajtad kívül, és gyönyörködhetsz a kilátásban, és a csodálatosan kék vízben.” Ezt a tanácsot elraktározzuk ha Nizzában járunk.

Látogass el Skye-szigetére Skócia nyugati partján

fotó: Pexels.com

Ha eddig még ne jártál a Felföldön, akkor Skye-szigetét mindenképpen keresd fel. Elég csak ránézni a képre, és már látod is, hogy miért igaz?

Utazz el a színes városkába, Cinque Terrébe

fotó: Pexels.com

Olaszország 5 kicsi és nagyon színes halászfalucskájának egyike , Cinque Terre, ami az utazók nagy kedvence.

forrás

Ha még utazgatnál, akkor ezekre a helyekre egyedül is bátran ellátogathatsz! 

10 hely, ahová egyedül is elutazhatsz és nagyon fogod élvezni!

No Comments