„Ahogy nőnek a gyerkőcök, úgy merülnek fel újabb akadályok, amiket próbálok leküzdeni!”

Kolta Zsófiból csak úgy záporoznak az újító ötletek, de szerencsére egyiket sem tartogatja magában! Egy újabb magyar édesanya, aki remek termékeivel megkönnyíti a kisgyerekes szülők életét…

Jelenleg három saját márkát is menedzselsz. Mesélj egy kicsit arról, hogy mi indított el a vállalkozás útján, hogyan indult a történeted?

Ének-zene szakos tanítóként dolgoztam, és mindig úgy gondoltam, hogy nekem ez a hivatásom. Egy idő után már úgy éreztem, nem elégíti ki a kreativitásomat, bár hozzáteszem, minden újító ötletemben támogatott a munkahelyem. Ennek ellenére valami másra is vágytam, így 2007-ben elvégeztem egy esküvőszervező tanfolyamot. Első márkám, a Kövecske gondolata ekkor már megfogalmazódott bennem. Eleinte csak esküvőkre készítettem Kövecskéket; ültetőkártya és köszönő ajándék egyben.

Mivel a játszótéren anyukák között mozogtam, egyre több egyéni igény érkezett fotóval ellátott Kövecskékre is, így két évvel ezelőtt elkezdtem vele komolyabban foglalkozni. Elkészült a márkalogó, és vásárokba jártam vele. Ezután érkezett a Callkötő. Ennek az ötlete akkor született meg, amikor a kislányom egy évesen már elkezdett mászkálni, és előre láttam, hogy nem lesz vele könnyű dolgom! Minden félelem nélkül elengedi az utca közepén a kezem és elsétál magától, barátkozik mindenkivel. Nagyon aggódtam, hogy egyszer úgy mászkál el, hogy nem találom meg, ezért eleinte golyóstollal írtam fel a kezére a telefonszámomat. Ez persze mindig elkenődött. Vettem neki műanyag karpántot, de ez sem működött igazán. Ekkor találtam ki, hogy gumidamilra fűzött gyöngyökből rakom ki a telefonszámom, ráadásul ez a megoldás még tetszett is neki! A játszótéren leszólítottak anyukák, hogy milyen szuper ötlet, ők is szeretnének egyet… Így indult el magától a Callkötő.

Bármilyen színkombinációval kérhető?

Jelenleg harminckét színből választhatnak a vásárlók, illetve a gyerekek. Már elkészültek a mesefigurák által ihletett verziók is. Alapvetően csak a telefonszám van rajta, bár sokan nevet is kérnek a Callkötőre. Őszintén megmondom, hogy ezt egyáltalán nem szoktam javasolni a vásárlóimnak. A funkcióját tekintve elegendő, ha a telefonszám rajta van, nem kell, hogy a megtaláló a nevét is tudja a gyereknek. Ha véletlen olyannal keveredik össze, akit egyébként jó lenne messziről elkerülni, de az mégis a nevén szólítja, akkor a gyerekben egy bizalmi kapcsolat alakul ki.

A Callkötő a gyerekeknek egy hatalmas kapaszkodó. Ha nem is szólal meg, mert megijedt, akkor is elég, ha a kezét odanyújtja a megtalálójának. Ezt kell tudatosítani bennük, hogy ha bármi baj történik, elég a Callkötőt megmutatni. Persze sokan megkérdezik, hogy nem idegesíti-e a gyerkőcöket, hogy a kezükön van. Azt gondolom, ha zavarja a sapka a gyereket, azt is leveszi magától… Meg kell tanítani őket arra, hogy ez fontos az ő érdekükben is.  Mivel a sok szín közül ők is tudnak választani, a visszajelzések azt mutatják, hogy szívesen viselik magukon. Az én gyerekeim másfél éve alaposan nyúzzák, de jól bírja a kiképzést! Azonban, mint minden más, ez is el tud szakadni, ha nagyon tépik játék közben. Éppen ezért Callkötőre 100 %-os személyes garanciát vállalok, amennyiben rendeltetésszerűen használja kis gazdája. Ha a gyöngyök 50 %-át visszapostázza a vásárló, akkor ingyenes a karkötő javítása.

Ne feledkezzünk meg a legújabb márkádról, a Kockalandról sem… Itt is családi történet áll a háttérben?

Igen, majdnem mindent a gyerekeim inspiráltak. A fiam hatéves, elég zárkózott típus. Bár felénk alapvetően nyitott, sokszor van, hogy egy-két dolgot nem oszt meg velünk. Erre találtam ki az érzelem Kockalandot. Érzelmeket írtam fel minden oldalára, kis ikonokkal díszítve. Ezt remekül be lehet vetni esténként, amikor a szülő mesél a gyereknek. Mondhatjuk, hogy ez egy nap feldolgozó játék. Bármennyit dobhat vele, és amilyen érzelmet kidob, arról az érzelemről kell mesélnie. „A mai napon ezért voltam bánatos…” „A legboldogabb pillanataim a mai napon…” Így máris könnyebben kezd el beszélni a kisgyerek is! Egy idő után azt tapasztaltam, hogy elég volt egyet dobni, és már magától mesélt a napjáról.

Van olyan Kockaland, amivel naponta egyszer kell dobni, még indulás előtt. Napi egy feladatot tartalmaz, ez leginkább a szocializációs problémákra nyújt megoldást. Ma türelmesen várok a soromra, ma játszok valakivel, akivel eddig nem játszottam, vagy ma én leszek a legügyesebb az elpakolásnál. Fontos, hogy a gyerekek nyissanak a társaik felé, nekem az a tapasztalatom, hogy így jobban be tudnak illeszkedni. Persze ebből a felnőttek sem maradhatnak ki! Az anyukák Kockalandján olyan feliratokat találunk, mint: ma dupla mesét olvasok, ma türelmesek leszek, ma meglepem a gyerekeimet valamivel…

Kockalandból is van egyedi megrendelés?

Készítek mindenféle igénynek megfelelőt. Például van, aki nevekkel ellátott kockát kér. Ezzel ki lehet dobni, hogy ki mit vállal el a házimunkából. Rajta van minden családtag neve, piciknek az ovis jel.  Ezzel azt is el lehet dönteni, hogy ki menjen először fürdeni, ki kezdje el a fogmosást… Korlátlan lehetőség bújik meg mögötte. Mindenki a saját életére igazíthatja, az elsődleges cél pedig az, hogy pozitívan teljenek a mindennapok. Saját magamon is azt tapasztalom, hogy ha reggel dobok a Kockalanddal, akkor sokkal céltudatosabban végzem a napi teendőimet. Ha egy hétig rendszeresen csinálod, észreveszed, hogy már magadtól elvégzed azokat a feladatokat is, amelyeket az előző napon kellett.

Három saját márka logisztikája, és a termékek elkészítése mellett hogyan tudsz egyensúlyozni a családi feladatok között?

A férjem zenész, délelőtt itthon tud lenni a kislányunkkal, a kisfiunk pedig már óvodás. Ez a legnagyobb segítség, hogy a családom mindenben támogat. Ha megyek vásárra, akkor anyukám vendégül látja az unokákat és a férjemet. Négy testvérem van, ők is sokat segítenek. Nélkülük biztosan nem tudnám megcsinálni. Az alkotás pedig a gyerekek alvás idejében zajlik. Nekem nincs olyan időm, amit hagyok kárba veszni, főzés közben például marketingtananyagot hallgatok.

Mi a legfontosabb számodra a márkáidban, amelyet ki tudnál emelni?

Értelemszerűen a Callkötőnél az a legfontosabb, hogy ne legyen több elveszett gyerek. Egy remek kapaszkodó a gyerek számára, míg a Kockaland a szülők számára. Utóbbinál a pozitív nevelés az elsődleges cél. Egy könnyed játék, de remek eszköz ahhoz, hogy közelebb kerülhessen a szülő a gyerekhez.  A Kövecske a gyerekeknek egy igazi kincs! Ez az apróság is olyan pozitivitást hordoz magában, amely egyénre szabottan tényleg az ajándékozottnak szól. Akárcsak a Kockaland, ez is elősegíti a pozitív gondolkodás és életszemlélet gyakorlását.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Ahogy nőnek a gyerkőcök, úgy merülnek fel újabb akadályok, amiket kreatívan próbálok leküzdeni! A következő tervem a 6-7 éves korosztályt érinti. Ezek mellett jelenleg egy prevenciós programon dolgozom, amely a Callkötőhöz kapcsolódik. Tavasztól szeretnék minél több helyre eljutni (óvodákba, iskolákba, gyerekprogramokra), ahol arra hívom fel a gyerekek figyelmét, mit kell tenni, ha elkeverednek szüleiktől.

 Neked melyik tetszik a legjobban? 😉 Rendeléshez kattints a logóra!

További képekért nézz körül az Instagramon is!

No Comments