Készen állt, hogy harcoljon érted, de te *inkább* tovább álltál…

Nem akarta feladni a kapcsolatotokat harc nélkül. Hajlandó volt áldozatokat hozni érted. Hajlandó volt háttérbe helyezni a saját boldogságát, hogy helyet csináljon a tiédnek.

Komolyan gondolta, mikor azt mondta, bármit megtenne érted. Sose hazudott neked, csak hogy jobb színben tüntesse fel magát előtted. A kedves szavak, amik kijöttek a száján hitelesek voltak, nem úgy, mint a tieid.

Megígérted, hogy történjen bármi, mellette fogsz állni, de a probléma első jelénél elmenekültél. A könnyebb utat választottad, mert azt gondoltad, hogy újjáéleszteni a kapcsolatotokat túl sok munka lenne. Úgy gondoltad, jobb a nulláról kezdeni valaki mással, aki még nem várta el, hogy megerőltesd magad.

Eközben Ő nem volt kész arra, hogy elengedjen. Azt gondolta, van annyira különleges a kapcsolatotok, hogy megpróbáljátok megmenteni.

Amikor összejöttetek tudta jól, hogy nem lesz mindig minden könnyű. Tudta, hogy a mézeshetek nem tartanak örökké. Sejtette, hogy lesznek bukkanók, ezért van az, hogy Ő is készen állt rájuk.

Meg akarta oldani a problémáitokat, de te ezt nem vártad meg. Ahelyett, hogy felnőtt módjára leültél volna megbeszélni vele, hogy hogyan hozhatnátok helyre a dolgokat, hogy erősebb legyen a kapcsolatotok, Te elsétáltál szó nélkül.

Nem akartál küzdeni érte. Nem akartad beletenni azt az erőfeszítést, ami ahhoz kell, hogy egy egészséges kapcsolat működni tudjon.

Azt akartad, hogy a dolgok egyszerűek maradjanak. Egy mesevilágban akartál élni, ahol soha semmi rossz nem történik.

Ő nem fogja magát okolni amiatt, hogy véget ért a kapcsolatotok, mert ő dolgozott volna rajta, ha hagytál volna rá esélyt. Talált volna módot, hogy rendbe hozzatok mindent.

Ő egy érett nő, aki tisztában van vele, hogy egy komoly párkapcsolat kompromisszumokkal jár. Két olyan fél kell, aki hajlandó dolgozni az esetlegesen adódó problémákon, egy ember ehhez nem elég.

Egyedül nem tudta fenntartani a kapcsolatotokat. Nem tudott volna maradásra bírni, akkor sem, ha térden állva könyörög.

Nem tudott meggyőzni, mert már elhatároztad magad. Régen eldöntötted, hogy örökre vele maradsz – de csak akkor, ha az az örökre könnyű és zökkenőmentes.

Nem fogja magát rosszul érezni amiatt, hogy elmentél, mert Ő nem tett semmi rosszat. Te voltál, aki hibát követett el. Te voltál, aki úgy gondolta, ez a kapcsolat nem éri meg az idődet. Te voltál, aki úgy döntött, Ő nem érte meg az erőfeszítést.

 

gsbox_banner

No Comments