A gólya, aki évente 13.000 kilométert repült, hogy láthassa sérült társát

Ha nem hiszel abban, hogy az igaz szerelem és szeretet nem ismer határokat, ismerkedj meg Klepetannal és Malenával! A két gólya megható története a te szívedet is megolvasztja majd, és ha elolvasod az alábbi sorokat, rögtön más színben fogod látni a világot.

 

Klepetan ugyanis összesen tizenhat alkalommal tett meg 13.000 kilométert sérült társáért, Malenáért, aki egy korábbi súlyos sérülés miatt képtelen volt a repülésre.

Történetük több mint húsz évvel ezelőtt kezdődött, amikor az özvegy Stjepan Vokic rálelt a vadászok által megsebesített nősténygólyára, és úgy döntött, ad neki egy második esélyt: segít neki, amiben csak tud, és gondozza, hogy az állat, ha repülni nem is fog soha, de életben maradhasson.

Egy nap aztán a férfi a háza tetején bontakozó szerelemre lett figyelmes Malena és Klepetan között. Eleinte úgy tűnt, a két gólya szenved a távolság miatt, szívmelengető kapcsolatuk azonban Klepetan költözése ellenére is töretlen maradt. Klepetan Vokic gondozására hagyta kedvesét, Dél-Afrikába költözött, és tizenhat alkalommal minden márciusban hazatért párjához.

A csodálatos képek magukért beszélnek:

Malena és Klepetan

Stjepan és az ő gólyabarátja, avagy példaértékű szeretet ember és állat között

Klepetan türelmesen vár, amíg valami – vagy valaki – készülődik a fészekben!

A büszke szülők a fiókákkal…

…akik nemsokára ilyen szép nagyra nőttek!

 

Forrás:

Nézd meg ezt is:

Íme az internet legszomorúbb kutyája…

No Comments