14 módszer, hogy visszavedd az irányítást az életed felett!

Elég néhány apró dologgal kezdeni, ha úgy érzed, hogy mostanában kicsúszott a lábad alól a talaj…

1:Hozd magad formába

Nem véletlen a mondás, ’ép testben ép lélek’. Amikor mozogsz, ne arra koncentrálj, hogy mi történik a testeddel, hanem arra összpontosíts, hogy hogy érzed magad. Azzal, hogy a fizikai tűrőképességed határait feszegeted emlékezteted magad, hogy sokkal többel bírsz megbirkózni, mint gondolnád.

2:Hagyd el a várost

Bizony, csomagolj! Utazz el valahova, akár pár napra, akár pár hétre. Néha jót tesz a levegőváltozás, egy új környezet abszolút új megvilágításba tudja helyezni a dolgokat.

3:Meséld el a történeted

Légy őszinte a múltaddal kapcsolatban. Inspirálj másokat az erőddel, hogy igenis, bármi is történjék, tovább lehet lépni! Soha ne kérj bocsánatot azért, aki vagy.

4:Változtass a külsődön

Néha szabad szemmel is jól látható változásokat kell eszközölnünk, hogy könnyebben elfogadjuk a bennünk zajló változásokat. Új frizura, új smink, új ruhák – ezekkel mind a egy új életet üdvözölsz, és elfogadod, hogy ez jó dolog is lehet.

5:Hagyd abba, ami nem működik

Mikor az életünk romokban hever, általában lehetőség kínálkozik az újrakezdésre. Használd ki! Nem szereted a munkád? Mérgező a kapcsolatod? Ints nekik búcsút. Ha már rá vagy kényszerítve az újrakezdésre, akkor kezdj el a saját szabályaid szerint játszani.

6: Vedd fel a kapcsolatot olyanokkal, akik hasonló dolgokon mennek keresztül.

Keresd azok társaságát és bíztató szavait, akik megértik, hogy min mész keresztül. Hallgasd meg a történetüket, és emlékezz, történjék bármik, sosem vagy egyedül.

7: Tűnj el egy hétre

Ha megteheted, vonulj el egy kicsit olyan helyre, ahol még térerő sincs. Néha ez kell ahhoz, hogy ráébredj, mennyire triviális a legtöbb problémád, és hogy milyen jól megvagy nélkülük.

8: Iratkozz be egy tanfolyamra

Van valami, ami mindig is érdekelt, és szeretnél kicsit elmerülni a témában? Itt a remek alkalom. Azzal, hogy új dolgokról tanulsz, szélesíted a látóköröd, jobban megismered a világot, talán még olyan problémára is megoldást találhatsz, amire eddig nem gondoltál.

9: Csinálj költségvetést, és tartsd magad hozzá

Nehéz úgy éreznünk, hogy mi irányítunk, mikor a kezeink közül folyik ki a pénz. Azzal, hogy rendbe szeded a kiadásaid, a fejedben is rendet tehetsz, valamint az életet is egyszerűbb lesz utána.

10: Tanulj nyelveket

Egy idegen nyelv elsajátítása valószínűleg a legjobb módja annak, hogy emlékezz, egy egész világ vár rád. Beszélni egy másik nyelvet reményt ad, hogy egy idegen világban is be tudnál illeszkedni, mikor úgy érzed, a sajátod kivet magából.

11: Tanulj meg elsétálni

Hatalmas bátorságra vall, ha valaki ott tudja hagyni mindazt, amit ismer, amit megszokott. De azt kell látni, hogy ezzel helyet adunk annak, hogy olyan módon kezdhessük újra az életünket élni, ahogy mindig is álmodtunk róla.

12: Nézd meg, hol tartasz most

Nézz vissza a múltba, hogy honnan indultál. Lehet, hogy még nem ott vagy, ahol lenni szeretnél, de már úton vagy. És máris messzebbre jutottál, mint eddig bármikor.

 

Bármennyire is a padlón vagy tudd, hogy fel fogsz állni. Mert képes vagy rá!

No Comments