5 *nagyon fontos* dolog, amit lassan megtanulok azért, hogy erősebb legyek…

Mert szükségem van az erőmre a mindennapokban.

1. Megtanulom, hogy az erőm a reakcióimban nyugszik

Egyre világosabb számomra, hogy nem kell mindenre reagálnom, ami feldühít, vagy zavar. Megtehetem, hogy nem megyek bele a konfliktusba, hogy magam választom meg a harcaimat. Így nem csak önmagamat ismerem meg jobban, és önuralmat tanulok, hanem azt is, elsajátítom, hogy hogyan osszam be jobban az energiáimat. Minden idegesítő dologra reagálni ugyanis borzasztóan fárasztó, és mástól veszi el az energiát. Így aztán vannak olyan dolgok, amelyek mellett elmegyek.

2. Megtanulom, hogy aminek vége van, azt el kell engedni

Nincs mit tenni, akkor sem, ha megfeszülök. Bármennyi energiát, gondolkodást, időt fektetek bele, attól még vége van. Amikor erre rájöttem hihetetlen felszabadító érzés volt. Természetesen meg kell gyászolni a dolgok végét, de egy idő után nem szabad erőltetni. Az új kezdetek különben is sokkal izgalmasabbak!

3. Megtanulom, hogy semmi baj azzal, ha valakinek vannak érzései és azokat ki is fejezi

Érzelmi (érzelmes) ember vagyok. Megélem, megtapasztalom az életem és ez azzal jár, hogy meg is élem a kalandjaimat. Ha boldog vagyok akkor táncolok, ha szomorú vagyok akkor sírok, ha valami frusztrál vagy dühít azt sem tartom magamban. Bár nem mászok bele mások arcába, de megélem amit érzek. Nem tudom, és nem is akarom visszafogni ezeket az érzéseket, hiszen hozzám tartoznak. Természetesen nem bántok meg senkit és tudok uralkodni magamon, de ha dühös vagyok, azt bizony észre veszi rajtam a környezetem.

4. Megtanulom, hogy ne a “szoc-média” elvárásaihoz alkalmazkodjam

Nem vagyok tökéletes. Sem külsőleg, sem belsőleg. Az életemből hiányoznak dolgok, amelyekért még dolgoznom kell, de elfogadtam, hogy az életem ezen pontján itt tartok. Nem járok télen a Bahamákra, nincs már 56 centis derekam, és időnként nagyon keményen megharcolok a házasságomért. Nincs tökéletes élet, nem is kell hajszolni.

5. Megtanulom, hogy bármilyen rossz napom is van, mindig van szépség a világban, amit észre kell venni

Akármilyen rossz napom is van, mindig szakítok időt arra, hogy hálás legyek azért, amim van. A családomért, a barátaimért, a betevő falatért, a természetért, ami az ablakon túl vár. Igyekszem odafigyelni arra, hogy minden nap úgy feküdjek le, hogy elmondjam mi volt jó a napban.

Olvasd el ezt is:

Minden megvívott csata után erősebb leszel!

Helló ERŐSEBB én! 20+1 tipp, hogy ne hagyd magad lenyomni. (Senki és semmi által…)

No Comments