Az esküvőszervezők szerint ezek a jelek biztos, hogy *váláshoz* vezetnek

Bár sokan azt gondolják, hogy az esküvőszervezők élete csupa vicces és megható helyzet, sokszor ez nem pontosan így van. Olyan titkok tudói ők, amikre sok ember inkább nem is kíváncsi…

Az esküvőszervezők munkája sokkal bonyolultabb, mint azt elsőre gondolnánk. Különleges kurzusokon vesznek részt, ahol megtanulják az esküvői pszichológia alapját is. Ez, és a sok esküvőn való részvétel lehetővé teszi, hogy megjósolják az egyes házasságok időtartamát. Vajon szabad hinni nekik? A statisztikák őket bizonyítják! Lássuk, hogy szerintük melyik házasság meddig fog tartani!

1. A menyasszony és a vőlegény gázos beceneveken szólítják egymást

Az esküvők előkészítésénél már észreveszik, ahogy a jövőbeli házastársak egymással foglalkoznak. A megalázó, ciki, és kínos becenevek gyakran azt jelzik, hogy a házasság nem fog sokáig tartani.

Tanulmányok bebizonyították, hogy az aranyos becenevek pozitív hatással lehetnek a kapcsolat elégedettségére, de a sértő (még viccből is a másikra aggatott) becézés azt jelzi, hogy a partner nem tartja tiszteletben a másikat. Ez nem fog eltűnni akkor sem, ha a két illető házasságot köt.

2. Az egyik fél a másik feje mögött szervezkedik titokban

Néha az összes esküvői részletet megvitatják a jövőbeli házastársak, ám vannak olyanok, akik saját változtatásokat intéznek a másik partner háta mögött. Gyakran kérik meg az esküvőszervezőket, hogy ne mondjanak a másik félnek semmit. Főleg olyasmi dolgokról, amiről tudják, hogy a vőlegény vagy menyasszony nem örülne neki. Például egy ciki dal eléneklése a vacsorán, vagy néhány embert kihagynak, amikor a meghívókat küldik szét (például akit nem szeretne az adott fél ott látni). A pszichológusok szerint ezek a titkolózások nem normálisak.

Amikor ezek a titkok megsértik a másik személy jogait és érdekeit, akkor a bizalom gyorsan megrendül a partnerek között, ez pedig nem vezet hosszú házassághoz.

3. Az egyik partner nem vesz részt az esküvő megszervezésében

Az esküvőszervezők szerint a férfiakat kevésbé érdekelik a részletek, mint a nőket. Gyakran nem törődnek a szék színével vagy az esküvői torta ízével, és a dekorációk is hidegen hagyják őket. Viszont a vőlegények gyakran kísérik el a jövőbeli feleségüket a megbeszélésekre, hogy támogassák ezeket a dolgokat. Ha a partnerünk egyáltalán nem akar részt venni ezeken a megbeszéléseken, az nem biztos hogy jó jel. Az esküvőszervezők megfigyelték, hogy ezek az esküvők, ahol az egyik fél teljesen kivonja magát a szervezésből, és már csak magán az esküvőn szembesül a dolgokkal, nem igazán sikerülnek jól.

A pszichológusok azt állítják, hogy a házasság mindig kétszemélyes munka. Akkor lesz a kapcsolat felelősségteljes, ha két személy együttesen vállalja a megoldandó dolgokat. Ez vonatkozik magára az esküvőre is.

4. Ha a partnerek nem tudnak kompromisszumot kötni

Az esküvőszervezők szerint  vannak olyan helyzetek, amikor a menyasszonyok és a vőlegények összefeszülnek. Például ilyen az első tánc, illetve a bevonulózene. Amíg az egyikük ezt szeretné a másik azt, és jönnek a viták. Sok esküvő előtt láttak már a szervezők könnyeket, sírást és ajtócsapkodást. Ez még a kisebbik rossz, mert itt legalább van konfliktus, és erre általában van megoldás is, az a rosszabb, amikor csak szemforgatás, vagy teljes elutasítás van az egyik féltől arra a dologra, amiben nem értenek egyet.

A pszichológusok szerint a kompromisszum a házasság kötelező és fontos eleme. Ezt muszáj elsajátítani a házasság előtt, különben válás lesz a vége, amikor jönnek az első próbatételek.

5. A rokonok negatív dolgokat mondanak a menyasszonyról vagy a vőlegényről

Néha előfordul, hogy az édesanyák mindenkinek azt mondják, hogy szeretnék, ha a gyermekük jobbat talált volna. Nem muszáj mindig kedvelni a menyt, de az nagyon riasztó jel, hogy ha a partner nem védi meg a másikat az ilyen támadásoknál. A legrosszabb pedig az, ha még támogatják is a rokont abban, hogy kifejezze a véleményét, amiről tudják, hogy az bántó lesz a párjuk számára. Az esküvőszervezők szerint az ilyen kapcsolatok nem vezetnek sehová.

6. Ha a friss házaspár nagyon sok alkoholt fogyaszt az esküvőjükön

Egy-egy pohár ital az ünnepségen teljesen rendben van, de az esküvőszervezők nem egy olyan alkalmat láttak már, ahol mind a vőlegény, mind a menyasszony a sárga földig leitták magukat, ezért úgy gondolják, hogy ezt nem szabad véletlen balesetnek tituálni, hiszen főként azért öntenek fel a garatra a párok egyes tagjai, mert ilyenkor realizálják a jövőbeli életüket…

A pszichológusok azt javasolják, hogy ne felejtsük el a legfontosabb dolgot az esküvő előtt: az emberek maguk választják meg a jövőbeli párjukat, ezért a házasság előtt meg kell ismerni a legjobban a partnerünket, hogy ne érjen meglepetés. Ha már eleve úgy lépsz bele egy kapcsolatba, hogy majd úgyis megváltozik a másik fél, akkor eláruljuk:  hogy nem fog megváltozni.

7. Ha az ifjú pár hatalmas hitelbe veri magát az esküvő miatt

Sok házaspár nagy összegű hitelt vesz fel, hogy olyan esküvőt szervezzenek, ami igazán impozáns, és ez bizony sok pénzbe kerül. Egy friss házasság kezdetén nem a közös hitel a legjobb ómen. A pár tagjainak tudniuk kell, hogy mit engedhetnek meg maguknak és mit nem. Ne vegyünk fel hatalmas hitelt, amivel egy életre megkárosítjuk az éppen elinduló közös családunkat, mert ezt meg fogjuk bánni. Az esküvőszervezők szerint az ilyen házasságok még azelőtt tönkremennek, mielőtt a lagzira felvett pénzt visszafizették volna.

Sosem szabad alábecsülni a pénzügyi kérdéseket, mert ezek is ugyanúgy beleszólhatnak egy házasságba és annak jövőjébe.

Te is biztos tudsz még ilyen rossz ómenekről! Mesélj kommentben! 

forrás

Ez is fontos téma!

13 dolog, amit tegyél meg, mielőtt elkötelezed magad!

No Comments