16 fotó gyerekekről örökbefogadás előtt és után. A te szíved is összefacsarodik majd, ha megnézed…

Néhány gyermek a szívben születik. Néhány gyermek nehezen talál haza…

Ezekhez a képekhez nem tudunk mit hozzá tenni. Nézd meg őket adoptálás előtt és után. A cikk alján pedig lehetőséged van segíteni.

 

Forras

 

 

Olvassátok el Marcsi levelét és támogassátok a Gólyafészek alapítványt ITT!

Kedves Barátaim, Ismerőseim, Adományozók! 

2017. július 6.-án kiteljesedett az életünk, Mórucz Lajosné Gabika és a Gólyahír Egyesület segítségével, nyílt örökbefogadással hazatalált hozzánk kisfiúnk, Marci. Gabika ott volt velünk az első percben, Ő mondta először nekem Anyuka, itt a kisfiad! 

Mindig csodálattal néztem, figyeltem Gabikát, életében 901 gyermek került szerető családba. Hitvallása miszerint „Minden gyermeknek családban a helye”, igazi társadalmi felelősségvállalás volt a szó legnemesebb értelmében. Minden napja és éjjele 20 éve a gyermekek családba segítéséről szólt. 
Gabika a családba kerülés, az örökbefogadás után sem engedte el a gyermekeink és a szülők kezét, fontos volt számára mindennap, hogy tudjunk egymásról és segítsük, akinek éppen szüksége van rá. A Gólyahíres nagycsaládban, vagy a mindennapokban együtt örüljünk, vagy oldjuk meg a feladatokat. Vallotta, hogy „nincs probléma, csak megoldandó feladat”. 

Ennek a csodálatos közösségnek a tagjai lehetünk, ahol az emberi értékek, az összetartás nagyon fontos, – s most a kampány Követeként a Gólyahír Alapítvány felkérésére én is mindent meg fogok tenni, hogy Gabika és a Gólyahíres nagycsalád álmát valóra váltsuk, s létrehozzunk egy közösségi teret, a Gólyafészket mely állandó bázisa lesz a Gólyahíres gyermekeknek és családoknak. 

Gólyamama mély nyomot, életművet hagyott itt a földi létben pár héttel ezelőtt. Tisztessége, elhivatottsága, nyugalma és tiszta szíve példaértékű. Utolsó telefonbeszélgetésünkkor két nappal halála előtt, csilingelő hangon beszélt, tervek sokaságát mondta el, s abban maradtunk mi, Gólyahíresek megcsináljuk, létrehozzuk a Gólyafészket – nyár végén elindul a kampány. 

Gólyamama már fentről vigyáz ránk, s remélem látja, hegyeket mozgatunk Követ társaimmal, hogy az álom valóra váljon. Célom, hogy a kampány eredményes legyen, s a Gólyahír Alapítvány a Gólyahíres családokért vehessen egy ingatlant, ahol klubok, szakkörök és foglalkozások segítségével, igazi értékteremtésre kapnak lehetőséget gyermekeink és mi szülők is. Az örökbefogadás még mindig tabutéma Magyarországon, a Gólyafészek jelképe lesz a társadalmi összefogásnak és elfogadásnak is. 

A Gólyahír Egyesület természetesen azóta is Gabika szellemiségéhez hű, éjjel-nappal dolgoznak Gólyamama munkatársai és az elmúlt hetekben is 3 kisbabát segítettek családba. 
Kérlek Benneteket, anyagi lehetőségeitekhez mérten pénzadománnyal támogassátok célkitűzésünket! Egy kávé, egy könyv, egy színházjegy ára vagy ennél több – cég esetén nagyobb összeg adományozása is egyformán értékes számunkra. 

Szeretettel és köszönettel: 

Grim Marcsi, boldog Anyuka 

No Comments