7 dolog, amit soha ne mondj egy férfinak a kapcsolat elején…

Persze vannak kivételek, akiknek akármit is csinálsz mindenképp bejössz, de ez a ritkább eset.

Szerencsére a randik színterén már szinte alig vannak tabuk. Mi is megtehetjük az első lépést, nem kell feszengenünk, ha nem akarunk valakivel időt tölteni, sőt! Mi azt mondjuk, hogy minél őszintébbek vagyunk, annál jobb. Akad azonban néhány dolog, ami nem változik. Ami évtizedek óta az őrületbe kergeti a férfiakat.

Miért nem hívtál?

Juj. Ostort és szegecseket nem akarsz beszerezni e mellé a mondat mellé? A válasz pedig végtelenül egyszerű: „Nem hívtalak, mert nem volt kedvem hozzá.” Talán pont azért, mert erőszakos és követelőző vagy. Tényleg ez a lány akarsz lenni? Nem hinném… A vadászat nem a te dolgod. Már így is túl sok elkényeztetett srác rohangál a világban, aki megszokta, hogy imádják a nők. Ha egy akarsz lenni a sok közül, akkor kérdezz még ilyeneket. Vagy ha nem hív talán az a helyzet, hogy nem érdekled eléggé. Akkor sajnos fájó szívvel, de meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy nem lesztek egy pár.

A testbeszédetek elárulja, hogy *mennyire* jó a kapcsolatotok. Mutatjuk!

Merre jársz? Mit csinálsz?

Mi vagy te, Sherlock? Azt Benedict Cumerbatch úgyis jobban csinálja, hagyd abba! Ő nem tartozik beszámolási kötelezettséggel. Nem vagy az édesanyja, ne nyaggasd! Ha valami fontos vagy érdekes történik vele, úgyis el fogja mesélni. Annyiszor, hogy még meg is unod. A bizalmas beszélgetéseket nem lehet kierőszakolni, hagyd, hogy a dolgok történjenek maguktól…

Szeretlek

Ha azonnal jön rá a válasz (ugyanez a szó), akkor semmi gáz. A probléma, ha te mondod ki először, és túl hamar. Úgy hat a pasikra, mintha valami ragályos fertőzés bujkálna benned, és bizony előfordulhat, hogy soha többé nem látod. Mert nem tud megbirkózni vele, kicsúszik a lába alól a talaj, azonnal úgy érzi, a világ minden felelőssége az ő vállain nyugszik. Fájdalmas a viszonzatlan szerelem, és néha a férfiaknak egyszerűen csak több idő kell, mire leesik nekik a tantusz. Ne kapkodj, nincs hová rohanni.

Lefeküdtél ezzel a csajjal?

Bárhogy is lenyomja a kedves és tiszta énedet a féltékenység zöld szemű szörnyetege, tegyél lakatot a szádra. Erre a kérdésre ugyanis nincs normális válasz. Ha éppen az exre vonatkozik, akkor még furcsán is fog rád nézni, persze hogy… Ha egy idegen nőre, akkor két lehetőség van: vagy igen, vagy nem. Ha igen, simán lehet, hogy hazudni fog, a maga és mindkettőtök védelmében. Ha pedig nem, akkor joggal horkan fel: honnan a feltételezés? Nem nagyon tudsz jól kijönni belőle. Ne firtasd.

Most mire gondolsz? 

Nem abban a szövegkörnyezetben, amikor komoly beszélgetésben vagytok, és kuglófod egyetlen mazsolája képtelen kifejezni magát, te pedig igyekszel kifürkészni a lényeget a mondatai mögött. Hanem akkor, amikor éppen csend van, nyugalom (esetleg szex utáni szendergés), te pedig nem tudod befogni a szád, és élvezni a harmóniát. Nos, inkább próbáld meg. Nem kell minden csöndet szavakkal kitölteni. Főleg nem akkor, amikor mindennél beszédesebb az, hogy mindketten hallgattok.

Beszélnünk kell!

Ettől még a legbátrabbak is frászt kapnak. Azonnal azon kezdi el törni a fejét, hogy mit és mikor rontott el, és mivel nem fog emlékezni rá, már eleve úgy fog kezelni, hogy itt bizony hisztihurrikán várható. Ha ezek után le tudod ültetni akár egy percre is, nagyon klassz pasid van. Az átlag ugyanis eltűnik erre a felszólításra.

Szerinted kövér vagyok?

Szerintem problémád van magaddal. Normális pasi erre már nem is válaszol. Ha meg nem annyira normális, dühbe fog gurulni, és ezek közül választhatsz: „Igen, szerintem le kellene dobnod egy tízest!” Vagy: „Az előző barátnőm is folyton ezzel volt elfoglalva.” Vagy: „Azért szeretlek, mert pont ilyen vagy!” Egyik sem túl klassz, nemde? Ha azt szeretnéd hallani, hogy tökéletes vagy, és olyan sudár, mint Bar Refaeli, jobb, ha a legjobb barátnődet hívogatod ebben a témában.

 

Nézd meg ezt is:

Egy erős nő *tudja*, hogy ezt a 10 dolgot megérdemli a kapcsolatában!

No Comments