Íme egy *program bakancslista* szeptemberre!

Mi már tudjuk, hová mész ebben a hónapban…

Itt az új évszak, és megannyi program vár vidéken és Budapesten is, hogy belevesd magad az őszi forgatagba. Ha nem tudod, hogy mit csinálj a következő napokban és hétvégéken, akkor van pár ötletünk!

Nyáron a zenei fesztiválokon lazíthatunk, ősszel inkább a gasztronómiáé és a kultúráé a főszerep. Ha szeretsz olvasni, és enni, akkor most több legyet üthetsz egy csapásra, mert főként olyan programokat ajánlunk, ahol ezek kerülnek fókuszba. Nézzük, hogy milyen programokon kötelező részt venned, hogy boldogan zárhasd le a szeptembered!

Őszi gasztroblogger fesztivál

Ha érdeklődsz a gasztronómiai iránt (és van esetleg egy ilyen blogod is) akkor kötelező program az őszi gasztroblogger fesztivál, amit szeptember 28-án rendeznek meg Budapesten a Food Convoy Kitchenben. Itt ismét összegyűlnek a gasztronómiai iránt érdeklődő bloggerek és bloggerínák.  A tavaszi eseményhez hasonlóan ismét saját készítésű ételeikkel mérkőzhetnek meg egymással a bloggerek, ezúttal azonban szakmai zsűri is értékeli ezeket. A Fesztivál legjobb ételének címét Antal Krisztina, a Brit Nagykövetség rezidenciájának chéfje, Sallai Kinga, a Sweet&Crazy torta és desszert blog szerzője, Jaksics József, a Radisson Blu Béke Hotel Budapest Executive chéfje és Bechmann György, a Radisson Blu Béke Hotel és a Zsolnay Kávéház vezető cukrászmestere választja majd. A Gasztroblogger Fesztiválon résztvevő gasztrobloggerek szavazhatnak egymás ételeire sós és édes kategóriában. A versenyen kívül lesz tombola, gasztro kvíz, közönségtalálkozó este 18 órától, ahol te is találkozhatsz a kedvenc gasztrobloggerekkel. A résztvevő blogok listáját a fent belinkelt eseménynél találod. Te ott leszel?

A tavalyi találkozó pillanatképei

Agatha Christie fesztivál

Szeptember 15-16-án rendezik meg Magyarország első olyan fesztiválját, ami teljesen mértékben Agatha Christie munkásságának adózik. Ha te is szereted a híres krimiírónő regényeit, akkor most két napon át színes programokon vehetsz részt, ami mind kapcsolódik Agatha regényeihez. A  fesztivál az Agatha Christie magyar hangjai c. kerekasztal-beszélgetéssel kezdődik a MOMkult kupolatermében, ahol azokkal a szinkronszínészekkel beszélgetnek, akik mind a hangjukat adták egy-egy híres Christie regényből készült filmnek. A fesztivál ideje alatt lesz Filmklub is ahol a Nemezis, A kristálytükör meghasadt, a Gyilkosság az Orient expresszen című alkotásokat lehet újra megnézni. Takács Ferenc gyógynövényszakértő előadásain Agatha Christie kedvenc növényi mérgeinek, mérgező növényeinek titkaiba avatja be az érdeklődőket, és lesz tea-délután is, ami elmaradhatatlan kellékei Christie krimijeinek. Ha rajongó vagy, akkor itt a helyed!

Olvasás Éjszakája

Szeptember 29-én rendezik meg az olvasásnépszerűsítő estét, ahol a hajnalig tartó rendezvény helyszínein a könyv-, e-könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják a könyvmolyokat, és az olvasással ismerkedőket. Ezen a napon az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat.

Édes napok csokoládé és édesség ünnep

Idén is megrendezik Budapesten és Győrben is az Édes napok fesztivált, ahol minőségi cukrásztermékeket kóstolhatunk a nagyobb édességgyártók mellett közel 20 cukrászda részvételével. Esténként koncertek is várják a látogatókat a sokféle előadás mellett budapesti Szent István téren szeptember 14 és 16 között. Ha édesszájú vagy, esetleg Gombóc Arthúr a távoli rokonod, akkor itt tuti, hogy boldogan fogsz majd sétálgatni.

World Press Photo kiállítás

Idén szeptember 20-ától látogatható (egészen október 23-áig) a World Press Photo, ahol 134 díjnyertes képet nézhetsz, amelyet 4548 fotóriporter 73044 pályázatra beküldött művéből válogattak ki. A Magyar Nemzeti Múzeum ad helyet a kiállításnak, ahol mindenféle kategóriában szemlélheted meg a legjobb képeket.

Csak a mentes őszi vásár

Bár nem fesztivál, de a kétnapos kiállítás jó kiindulópont lehet azoknak, akik szeretnének áttérni egy felelősebb életre. A Duna Palotában szeptember 22 és 23-án egy helyen lesz minden, ami az egészségtudatos, ételallergiás vagy vegán életmódot követők kívánnak. Az Őszi vásáron 40 kiállító lesz, és a vásár mellett előadásokkal és workshopokkal, játszósarokkal és kedvezményekkel is készülnek a szervezők.

Melyik programon találkozunk?

No Comments