Ha ezeket olvasd az őszi estékén tuti, hogy nem csak a hidegtől fogsz borzongani

Ha ősz, akkor krimi szezon! Mert valahogy a sötét estékén jobban esik egy-egy borzongató regény…

Bevallom nagyon szeretem a krimi, és a thriller műfaját, mert szeretek izgulni egy-egy jó történeten, találgatni, hogy ki lehet a gyilkos, hová futnak össze a szálak, ki éli túl a végén, vagy csak szimplán milyen bűnesetek, vagy szörnyűségek bukkannak fel a könyv olvasása során. Ezek a műfajok még a legedzettebb olvasók lelkét is megviselik, de mégsem eresztenek az ilyen regények, és pont ezért is vonzóak. Most 10 kihagyhatatlan krimit ajánlok, amibe érdemes az őszi estékén belefeledkezni!

Hidasi Judit – Elveszve (Álomgyár Kiadó)

A Goodstfuff főszerkesztőjének könyve szeptember végén jelenik meg, és nekem már volt szerencsém olvasni, így csak ajánlani tudom. A regény főszereplőjének Dórának az élete nyugodt és teljes volt, ám egy napon szörnyű tragédia történik. Eltűnik a kisfia a játszótérről és a nő élete teljes fordulatot vesz. Dóra magát okolja, mert egy pillanatra nem figyelt. Két év telik el, és egy újabb kisfiú tűnik el ugyanarról a játszótérről. A nyomozás Dóra eltűnt kisfia ügyében újra indul, hiszen van egy új nyom. Hidasi Judit a végletekig fokozza a könyvben az izgalmakat, az utolsó oldalakig fogva tart az Elveszve, amiben minden megvan ami egy fordulatos krimihez kell. Szerezzétek be a megjelenés után (vagy rendeljétek elő a címre kattintható linken), ha egy Magyarországon játszódó sötét regényt szeretnétek olvasni. A bővebb kritikám ITT olvasható a könyvről >>> 

Darcy Bell – Egy is szívesség (GABO Kiadó)

Már játsszák a mozik a Blake Lively és Anna Kendrick főszereplésével forgatott filmet, ami eddig nagyon jó kritikákat kapott. A sztori alapja a Darcy Bell által írt thriller, ami egy olyan nőről szól, akinek látszólag tökéletes az élete. Emily divatos anyuka, csodás karrierrel. A nő boldog házasságban él férjével, és egy tündéri gyereket nevel, és boldog családban élnek egy luxuslakásban, míg Emily mellett Stephanie csak egy átlagos anyuka. Stephanie keresi az igazit, egy lepukkant környéken él, és csak távolról csodálja Emilyt. A két nő nemsokkal később gyerekeik révén összebarátkozik, és jó barátnők lesznek. Később Emily megkéri egy kis szívességre Stephanie-t és itt kezdődnek a bonyodalmak, miután Emily nyomtalanul eltűnik magára hagyva férjét és fiát. Megölték? Elszökött? Miért? Milyen titkokat rejteget a kívülről tökéletesnek tűnő nő és családja?

Rebecca Fleet – Múlt kölcsönbe (Álomgyár Kiadó) 

Caroline és Frank kap egy csábító ajánlatot, hogy egy hétre költözzenek be egy London melletti, elegáns környéken fekvő, kis kertvárosi házba, kicsit kikapcsolódni. Remek alkalomnak ígérkezik, hogy megpróbálhatják helyrehozni megromlott házasságukat. Akár ez egy idillikus helyzet is lehetne, hiszen új esélyt kapnak, ám Charlotte megpróbáltatásai csak most kezdődnek. A nő különös jelenségeket kezd felfedezni a luxusházban. Saját életének régmúlt eseményeire utaló jelek veszik körül. Először teljesen ártatlan dolognak találja, de hamar úgy érzi, mintha valaki ismerné Caroline-t és tudna azokról a titkokról, amelyeket a nő kétségbeesetten próbál elfelejteni…

Charlotte Link – Figyelő szemek (General Press)

A különös történetben megismerhetjük Samsont, aki mindennap ugyanazt csinálja. Reggeli után kilép a házból, és elindul a gondosan megtervezett körútjára. Vadidegen nőket követ. Arról ábrándozik, hogyan telnek a napjaik, milyen lehet velük élni. A családtagjuknak képzeli magát, és mindent tudni akar róluk. A férfi új kiszemeltje Gillian tökéletes nő. Sikeres a munkájában, boldog házasságban él, egy kamasz fiú édesanyja, ám ez csak a látszat. Samson rájön, hogy akit megszállottan követ, az nem az akinek látszik. Közben Londonban valaki egyedülálló nőket kezd el gyilkolni, és a gyanú Samsonra terelődik. A rendőrség hajszát indít a férfi ellen, főleg hogy Gillian családjából valaki áldozatul esik a sorozatgyilkosnak… Vajon Samson és a sorozatgyilkos egy és ugyanaz a személy? Ki mindenkinek forog még veszélyben az élete?

Erik Axl Sund – Üvegtestek (Libri Kiadó)

A Bomlás, az Éhség és a Tisztulás után a szerzőpáros újabb vérfagyasztó regényt írt. Ha szereted a skandináv krimik hangulatát, akkor Erik Axl Sund új könyve kitűnő választás lesz. A regényben bizarr öngyilkossági hullám rázza meg Svédországot: egyre több fiatal vet véget az életének borzalmas és merőben szokatlan körülmények között szerte az országban. A tragikus eseteket egyetlen momentum köti össze, mégpedig az, hogy haláluk előtt régi magnókazettákról egy Hunger nevű zenész drámai muzsikáját hallgatják. Ugyanebben az időben valaki meggyilkolja a főváros egyik legbefolyásosabb üzletemberét, és amikor Jens Hurtig főfelügyelő összefüggésbe hozza ezeket az eseteket az elhunyttal, körvonalazódni kezd egy ijesztő méreteket öltő gyilkos járvány.

Helen Fields – Tökéletes maradványok (Művelt Nép Kiadó) 

Azt tartják erről a könyvről, hogy félelmetes utazás egy gyilkos agyába. A történet egy távoli skót kirándulóhelyen kezdődik, ahol Elaine Buxton holtteste a tűz martaléka lesz. Csak a fogai meg egy véres szövetdarab marad a neves ügyvédből. Ám az igazi Elaine Buxton egy edinburgh-i ház titkos szobájában zokog a sötétben. Luc Callanah nyomozó kapja meg az ügyet, és látszólag egyszerű dolga van, hiszen Elaine gyilkosa felfedi a nyomait, ám egy néhány nappal később újabb sikeres nőt rabolnak el, és egy lelkészt, a nyomozó pedig rájön, hogy itt valami sokkal kegyetlenebb dolog van készülőben…

Kerry Wilkinson – A lány, aki visszatért (Álomgyár Kiadó) 

Tizenhárom ​évvel ezelőtt Olivia Adams eltűnt. Most pedig visszatért… Vagy mégsem? Amikor a hatéves Olivia Adams eltűnt a kertjükből, Stoneridge kisvárosa felbolydult. Hogyan tűnhet el egy gyermek egy nyugodt angol kisvárosból?
Tizenhárom év eltelt, és most Olivia visszatért. Az édesanyja meg van róla győződve, hogy a lánya az, de a többiek kétkedve fogadják. Ha valóban ő az eltűnt lány, akkor hol lehetett eddig? És mi történt azon a napsütéses délutánon?
Ha egy csalóval van dolguk, akkor mégis ki lenne elég vakmerő ahhoz, hogy átverjen egy édesanyát, aki elvesztette a gyermekét. És miért tenne ilyet? Aztán itt vannak azok, akik jobban szeretnék, ha Olivia egyáltalán nem kerülne elő. A múlt az múlt, és néhány titkot nem volna szabad felfedni.

Barry Lyga – Gyilkosokra vadászom (Alexandra Kiadó) 

Egy kamaszfiú története, akit gyilkossággal gyanúsítanak, de senki sem hisz neki. Egy nap brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság híre kavarja fel az álmos kisváros, Lobo’s Nod lakosságának mindennapjait. Egyesek úgy vélik, hogy az alma talán nem is esett olyan messze a fájától, és a történtekért a zárkózott, beilleszkedési nehézségekkel küzdő fiú a felelős. A fiú a helyi seriff határozott tiltása ellenére nyomozásba kezd, hogy megakadályozza a további gyilkosságokat, és hogy mindenkinek bebizonyítsa: ő nem olyan, mint az apja. De vajon a fiúnak sikerül ez a terv? És ki lehet a gyilkos?

Chevy Stevens – Aznap éjjel (Álomgyár Kiadó) 

Szeptember végén jelenik meg Chevy Stevens felkavaró regénye, ami egy szörnyű gyilkosság felgyöngyölítéséről szól. Toni Murphy a kamaszok tipikus életét élte: a fiúját imádta, a húgát nem értette, a szüleivel feszült volt a kapcsolata, néhány évfolyamtársa pedig elszántan meg akarta keseríteni az életét. Nem volt könnyű a sorsa, de még álmában sem gondolta, hogy ennél rosszabb is lehet. A borzalmak egy nyári éjjelen kezdődtek, amikor a húgát brutálisan meggyilkolták.  Tonit és a fiúját, Ryant emberölésért elítélték és börtönbe zárták. A most harmincnégy éves Tonit feltételesen szabadon engedték, így visszatérhetett a szülővárosába, ám az újrakezdés egyáltalán nem egyszerű. Nem keveredhet bajba, mert akkor visszakerül a börtönbe, ráadásul a nő a fejébe veszi, hogy megtalálja húga gyilkosát, mert őt ártatlanul ítélték el.

Luca D’Andrea – Lissy (21. Század Kiadó) 

A gonosz maga című könyv után idén új pszichothrillert olvashatunk Luca D’Andrea-tól, aki 2017-ben a Lissyvel elnyerte az év legjobb olasz nyelvű krimijének járó díjat. A regény egy balesettel kezdődik, amiben egy menekülő fiatal nő kocsija csúszik meg a jeges úton és zuhan le a szakadékba. A történet főszereplője Marlene, aki mielőtt megszökik a férjétől, Dél-Tirol legrettegettebb bűnözőjétől, ellop tőle egy zafírokat tartalmazó bársonyzacskót. A férj azonnal a felesége után küldi legkegyetlenebb bérgyilkosát. A súlyos balesetet szenvedett asszonyt azonban megtalálja és meggyógyítja egy elszigetelt hegyi tanyán élő férfi, aki jól ismeri a gyógyfüvek titkait. Aztán kezdetét veszi a bizarr fordulatok sora…

Neked mi a kedvenc krimid? Ajánlj kommentben egyet! 

No Comments