Íme az 5 *leggyakoribb* ok, ami miatt szakítunk…

Egy felmérés szerint nem a kommunikáció hiánya, és nem a pénz van az első helyen azon a listán, amely megmutatja, hogy mi miatt nem maradnak együtt a párok.

Hanem egy sokkal frusztrálóbb dolog.

1. Bizalmatlanság és minden, ami ezzel összefügg

Természetesen nem mindig alaptalan a bizalmatlanság, de tény, a kutatás szerint sokkal paranoiásak lettünk. Rengeteg veszekedés robban ki Facebook-os pillanatfelvételek miatt, és amiatt is, hogy a párunk merre jár a világhálón. Mi azt mondjuk a magánélethez mindenkinek joga van, de a másiknak joga van kérdezni, és nem felelősségre vonni. Ne adjunk rá okot, és minden esetben tisztázzuk a félreértéseket

2. Kommunikáció

Szinte hihetetlen, hogy ez még mindig ekkora probléma, pedig millióan, millió helyen elmondták már, hogy BESZÉLNI KELL ARRÓL, AMIT ÉRZÜNK. Még akkor is, ha épp nehéz, vagy nem kellemes. Mert a kimondatlan szavak sérüléseket hoznak, félreértésekhez vezethetnek. Nincs értelme.

3. Hazugságok

Divat lett hazudni. Másnak mondani magunkat. Többnek. Szebbnek. Pedig erre nincs szükség, hiszen, aki velünk szeretne lenni, az miránk vágyik, és nem egy idealizált képre. Bízzunk magunkban és a kapcsolatunkban annyira, hogy megmutatjuk kik vagyunk. Még a rossz napokon is.

Találj valakit, aki a rossz napjaidon is szeret

4. Félreértés

Nem úgy gondoltam, nem úgy mondtam, nem úgy értettem. Nem azért voltam ott, nem azért mentem el. Ismerős? Hatalmas veszekedések robbanhatnak ki a félreértésekből. Érdemes higgadtan kezelni ezeket, hiszen nagyon sokszor van rá magyarázat, hogy miért történt ez, vagy az…

5 Az érdeklődés hiánya

Amikor a kapcsolat kimerül, és a felek már nem kíváncsiak egymásra. Előfordul, hogy az egyik félnél előbb érkezik, a másiknál később. Talán nem kell azonnal a szemétre hányni a szerelmet, hátha még menthető. Okozója lehet élethelyzet és stressz is. Ne vegyünk mindent készpénznek, ha van rá mód ápoljuk a szerelmet minden nap.

 

Olvasd el ezt is:

A testbeszédetek elárulja, hogy *mennyire* jó a kapcsolatotok. Mutatjuk!

No Comments