Mérgező anya, minden este 20 órától – rendhagyó kritika, 200 első randi

Persze tudom, nem én vagyok a célcsoport a magam negyvenkettő évével, de muszáj valamiről beszélnünk a sorozat kapcsán.

Ha magyarországon sorozat indul, azt én mindig elképesztő lelkesedéssel várom. Meggyőződésem, hogy remek technikai embereink, kitűnő színészeink, és a világon talán a legjobb helyszínünk van: Magyarország.

A Viasat3 sorozatát több dolog miatt is nagyon vártam. Először is a színészek miatt. Gáspár Katának kábé azóta rajongója vagyok, hogy először láttam filmen, és azóta várom, hogy valaki tényleg írjon rá egy szerepet, amiben tényleg ragyogni tud. Már az Alföldi által direktorált Nemzeti Színházban is társulati tag volt, igen nagyon fiatalon, ami azt gondolom, hogy nem kis elismerés. Alföldi sokmindenben nagyon jó, és kiemelkedően jó a tehetségek felismerésében. (És pont.)

A sztori, hogy Luca, a belvárosi lány, aki a médiában dolgozik, (valószínűleg, bár ez még nem derült ki) tehetséges, kedves, önállóan áll a lábán, minden nap nekifut az instagram és szocmédia által tökéletesnek gondolt élet elérésének, emellett épp nincs annyira jó passzban.

Amikor először találkozunk vele már látszik rajta, hogy komolyabb terápiára lenne szüksége, hiszen fenti dolgokat (úgyismint saját karrier, albérlet, amit nyögve de azért kifizet, barátok) egyáltalán nem tudja értékelni.

Pedig Tisztelt Hölgyeim és Uraim, az a helyzet, hogy fenti dolgoknak igenis örülni kéne, hiszen harmincvalahány évesen ezt elérni, ezt megélni ma, itthon, nem kis feladat. És masszív vállveregetés jár mindenkinek, aki itt tart az életével.

Ehhez képest van Lucának egy anyja, aki kábé az első három percben annyira felidegesített, hogy ha még dohányoznék tutira rágyújtottam volna.

Az ilyen anya nem anya. Lehet, hogy világra hozta ezt a drága gyermeket, de olyan régóta mérgezi az életét, hogy már a körülötte élők sem tesznek semmit.

Az ilyen anyáról le kell válni, minél előbb, amíg menthető a helyzet.

A remek Pápai Erika annyira jól hozza a karaktert, hogy ha nem sejlene fel bennem Lorelai Gilmore (akinek a hangját kölcsönözte a Szívek szállodájában) már annyira dühös lettem volna a sorozat közepén, hogy tuti elkapcsolok.

Így viszont maradt a szobában fel alá járkálás és, hogy életem szerelme kétpercenkét ajánlotta, hogy vizes borogatást hoz a fejemre.

Tegyük ugyanis rendbe a dolgokat.

A mérgező anya pont olyan, amilyennek a sorozat írói (vajon direkt?) megírták.

Neki semmi nem jó. Neki sehogy nem vagy jó.

Ő soha nem értékeli azt a csodás embert aki vagy. Ő nem veszi észre, hogy önálló ember vagy, és egyediségedben különleges.

Ő egy képet szeretne tökéletesíteni.

Gazdag férj, tökéletes gyerekek, tökéletes esküvő.

Mivel jelen esetben van egy másik gyereke, aki ezt be is teljesíti, Luca a “maradék.”

Már le is mondott róla – dobja oda egy ponton Luca apjának (a szintén remek Szerednyey Béla), aki erre nem reagál semmit.

Hogy mi??? A te lányod is, az isten szerelmére! Nem kéne megvédeni? Nem kéne az asszony haját leordítani?

Nagyjából egyébként az egész család úgy ugrál, ahogy Mérgező Mami fütyül. Egyikőjüknek sincs ereje vagy bátorsága a terrorista anyuval szembe menni, aki szemlátomást semmi mással nem törődik, mint a külsőségekkel. (Helló Insta-nemzedék!)

A külsőségekkel, amelyek jelen esetben megnyomorítják a kedves és tehetséges Lucát, aki az élete ezen pontján nagyjából szarik arra, hogy hogy néz ki. Már bocsi.

Ennek is nyilván oka van, és ki is fog derülni, de masszív összegben mernék fogadni arra, hogy az anyja nem gyepálná verbálisan amiatt, hogy milyen cuccokaban jár, és, hogy így nem fog férjet fogni tuti felvenne egy melltartót.

Mert ugye a lényeg, hogy legyen szép az a jány, és legyen neki férje.

Miközben anyu elvált. Ugye. Meg a legjobb barinő sem éppen a legjobb üzenetet küldi. Ugye. Szóval csupa jó példa veszi körül hősünket, akinek (jé) egyáltalán nincs kedve ahhoz, hogy férje, meg háza, meg esküvője legyen.

Viszont annyira szétstresszeli az anyja, hogy élő adásban fakad ki, hogy mennyire rettenetes az élete. Ami egyébként nem igaz.

Lucának már jelenleg is tök jó élete van, és ha a családja, igen a többiek is, hisz nekik is felelősségük lenne ezt az ámokfutást megállítani, támogatnák és nem a hajával lennének elfoglalva, hanem egy “kicsit” a lelkével, akkor erre ő is rájönne.

Szóval tegyük ezt rendbe.

A sorozat jó, nézni is kell, ha másért nem azért, hogy bebizonyosodjon, hogy jellemfejlődésre igenis van lehetőség.

De egy pillanatra se higgyje senki, hogy a mérgező anyával való együttélés vicces. Amíg ő a kocsiban ül, kifelé magyaráz és Luca izzadtan tolja a kocsit, egyáltalán nem vicces, hanem szomorú.

Én Lucával vagyok.

Remélem összeszedi magát és elküldi a búsba az anyját, aztán meg a többieket is, akik hagyták idáig fajulni a dolgokat.

Ezt rendbe tenni előbbre való lenne, mint férjet fogni.

 

Nézd meg ezt is:

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, valószínűleg egy *mérgező* anya nevelt

Szavakkal bántani… ismerd fel az abúzus embereket!

1 Comment

 • comment-avatar
  Gyula 2018 november 30. (11:10 du.)

  Kiváncsi lennék most mi a véleménye a sorozatról így a vége felé járva, amikor már direktben minden részt arra hegyeznek ki, hogy a MÁSság mennyire frankó & el kell fogadni. 🤮🤮🤮
  Elnézést, de ez már kezd nagyon gusztustalanba átmenni…
  & a 14 évesek ezt nézik minden nap 20:00-tól, hogy próbáljuk ki a MÁSságot.
  Nem vagyok 60 éves, csak 39, de szerintem nagyon nem helyes ezt promótálni…