10 dolog, amikor legjobb barátodra hallgass a szíved helyett

Sokszor kapjuk azt a tanácsot, hogy hallgassunk a szívünkre, de néha jobb egy őszinte baráti tanács. 

A legjobb barátodat nagyon becsüld meg, hiszen ő az, aki akkor is megmondja a frankót, amikor az nem biztos, hogy jól esik. Egy jó barátságba beleférnek azok a tanácsok, amik nem biztos, hogy jól fognak esni, de később majd megköszönöd őket. Tényleg! Érdemes a fontos döntések előtt kikérni a barátaid tanácsát, és néha azokra hallgatni a szíved helyett. Íme 10 helyzet, amikor a barátok véleménye többet ér, mint a sajátod!

1. Amikor a barátod azt mondja, hogy erre az alkalomra ne azt a ruhát vedd fel, amit választottál

Érdemes hallgatni a másik tanácsára, mert a legjobb barátod tisztában van azzal, hogy milyen ruháid vannak és mit tudnál viselni egy jeles alkalomra. Lehet, hogy neked tetszik a saját öltözéked, de bízz a barátod szavában most az egyszer és cseréld le a ruhádat arra, amit ő javasol.

2. Amikor a barátod azt mondja, hogy a párod nincs odá érted

Lehet, hogy hirtelen elkápráztat az új kapcsolat, és felvillanyoz az érzés, hogy valaki érdeklődik irántad, de közben nem veszed észre az egyértelmű jeleket. Érdemes az új párodat a barátok elé vinni, és utána megkérdezni, hogy hogyan látnak titeket. Egyből ki fog derülni, hogy akiről te úgy gondolod, hogy rendben van, az kívülről nem úgy látszódik…

3. Amikor a barátod azt mondja az új barátodról, hogy ne bízz meg benne

Nem, a barátod nem féltékeny, nem akarja a “saját területét” (azaz téged) megjelölni, egyszerűen csak törődik veled és látja, hogy az új barátod sunyin viselkedik. Amikor egy új emberrel ismerkedsz össze nem mindig veszed észre a figyelmeztető jeleket, de a barátod ott van és kiszúrja azokat, amiket ki kell.

4. Amikor a barátod azt mondja, hogy ideje kikelni az ágyból

Lehet, hogy olyan napod van, hogy semmi kedved kimászni az ágyból, vagy éppen elmenni valahová, de a barátod a két kezével húz ki téged onnan. És ezzel csak jót tesz neked, amire később fogsz csak rájönni. Egy barát arra (is) való, hogy a rossz napokon átsegítsen.

5. Amikor a barátod azt mondja, hogy túl kemény vagy magaddal

Tudjuk, hogy ez lehet hogy nem esik jól, de ez az őszinte barát ismérve. Tudja, hogy saját magad ellensége van néha, de itt van, és elmondja, hogy hogyan tudod magadat megismerni és legyőzni.

 

6. Amikor a barátod azt mondja, hogy eleget ittál

Mindig figyelj arra, amikor a barátod azt mondja, hogy elég. Ő ismeri a korlátaidat, hiszen már sokszor bulizott veled, így tudja, hogy mikor kerülsz padlóra. Fogadd meg a tanácsát! Kevésbé leszel másnapos! 🙂

7. Amikor a barátod elmondja, hogy mit érhetsz el

Ő tényleg ismer, és tudja, hogy milyen képességeid vannak, még akkor is, amikor te nem látod magadat magabiztosan. Ha egy új állásra jelentkeznél, de gyáva vagy, a legjobb barátod seggbe rúg és kiadja az ukázt, hogy igenis jelentkezz, mert ezt rád szabták. Ő mindig látja benne a potenciált, még akkor is, amikor te magad nem érzed ezt.

8. Amikor a barátod elmondja, hogy tévedsz

Bízz benne, amikor azt tanácsolja, hogy kérj bocsánatot, mert hülye vagy éppen meggondolatlan voltál valakivel. Annak ellenére, hogy te igazságtalannak érzed a helyzetet, érdemes félrtenni a makacsságod és felismerni, hogy tényleg tévedtél. A barátod mindig a valóságot látja tőled függetlenül így pártatlanul tud ítélni.

9. Amikor a barátod elmondja neked, hogy hamarosan jól leszel

Ő tudja, hogy milyen erős vagy, és mennyi nehézséget leküzdöttél már. Bár lehet, hogy te most éppen tehetetlennek érzed magad, de a barátod nem fogja hagyni, hogy túl sokáig maradj lent a földön. Bíztat és felhúz.

10. Amikor a barátod azt mondja, hogy megérdemled a szeretetet

Lehet, hogy nem vagy biztos abban éppen, hogy megérdemled az embereket szeretetét, mert éppen csalódtál, de a legjobb barátod ott lesz, hogy figyelmeztessen az ellenkezőjére. Amikor ő mondja, hogy gyönyörű vagy, és igazán szeretetreméltó akkor hidd el neki. Nem csak azért mondja, hogy boldogabb legyél, hanem azért is, mert igaznak gondolja ezeket.

 

Te milyen helyzetben hallgatsz a legjobban a barátodra? Kikéred a tanácsait ugye? 

Ezt is ajánljuk!

Létezik igaz barátság nők között? Persze, de mint minden, ez is változik!

No Comments