Van valami, amit tudnod kell a nőről, aki mindig mosolyog…

Ő az, aki mosolyog a könnyein, a fájdalmán keresztül is.

Tudod, hogy szenved, mégsem mutatja. Senki sem immunis a fájdalomra, a szerencsétlenségre. Ő sem. Csak éppen ő egy harcos. Törékeny, sebezhető, de kemény.

Sokkal több olyan dolgon ment keresztül, mint amit a legtöbben elképzelnének. Szembenézett már a legsötétebb sötétséggel, de tudja, hogy utána a fény következik.

A szívét már összetörték, de nem zárta be. Tudja, hogy újra fog szeretni. Hisz benne, hogy minden kapcsolat fontos, és minden kapcsolat más, így nem a rinyálással tölti az idejét, hanem azzal, hogy megismerjen másokat.

Ismeri a fájdalmat, és vállalja, mert tudja, hogy csak az veszít, aki nem száll be a játékba. Nincs garancia, csak kitartás.

Árulták már el közeli barátok. Megbízott bennük, beengedte őket az életébe, és ők hátba szúrták. Ő felállt és odébb állt. Sokáig fájt neki, és okolta magát miatta, de ezért még nem gondolta azt, hogy mindenki áruló. Ezért még nem mondott le a barátságról és a szeretetről. Így tudott meggyógyulni.

Rengeteget veszített már. Szeretett embereket, egészséget, pénzt, munkákat, olyan dolgokat, amelyekért rengeteget dolgozott.

Ezért tanulta meg, hogy a veszteségből is tovább lehet lépni.

Fel kell kelni újra és újra.

Neki kell vágni újra és újra.

Ha sír, akkor is mosolyog, mert tudja ezt. Tudja, hogy mindig lehet folytatni. Mindig érdemes folytatni.

Nem panaszkodik, mert erre nincs ideje, és nincs energiája. Más dolga van. Más feladata van.

Tanul a kudarcokból, tanul a hibákból és hálás az életéért. Minden percért, minden napért, és mindenért, ami benne van.

Mert harcos. Ma is.

Holnap is.

A nő, aki mindig mosolyog előre tekint, mert tudja, hogy minden fájdalomból van kiút. Tudja, hogy mennie kell előre, mert más nem teszi meg helyette.

A nő, aki mindig mosolyog tudja, hogy ő a felelős a saját életéért.

Olvasd el ezt is:

Szeress bele a nőbe, aki virágos ruhát hord…

7 hozzászólás

 • comment-avatar
  Regi 2019 június 7. (10:08 de.)

  Köszönöm az írásodat! Épp egy nehéz időszakon verekszem, verekszünk át vőlegényemmel és ő találta az írásodat. Végig mosolyogtam amíg olvastam. Köszönöm!

  • comment-avatar
   admin 2019 június 7. (10:11 de.)

   Örülök, ha tud segíteni:) Ölellek, szeretettel, Judit

 • comment-avatar
  Zsuzsi 2019 június 11. (1:42 du.)

  Bárcsak megértenék az emberek mindenért maguk felelnek. Ha rossz történik velük nem szabad leragadni. MENNI KELL TOVÁBB ELŐRE! -akkor talán mindenki tudna mosolyogni a másikra.
  Minden igaz amiket írtál. Nagyon rátapintottál a lényegre. Én csak annyit adnék hozzá, hogy azért mert mi mindig mosolygunk még ha fáj is, nem gyengék vagy megalkuvók vagyunk, csak megértjük, hogy ha minden fájdalmon rágjuk magunkat soha nem jutunk előrébb, és lemaradhatunk nagy pillanatokról.

 • comment-avatar
  Kovács Judit 2019 június 20. (9:54 du.)

  Nagyon jó írás! Sok dolgon mentem keresztül, jón, rosszon egyaránt. Talán a rossz több volt. DE! Ennek ellenére mindig mosolygok. Mosoly nélkül “üres” az élet. Ajánlom mindenkinek, mert a mosoly az olyan görbe, ami egyenesbe hozza a dolgokat! Ráadásul semmibe sem kerül, ingyen van. 🙂🙂🙂

  • comment-avatar
   Teréz Kajdi 2019 június 25. (1:49 du.)

   Teréz 2o19 jun.25. Köszönöm a cikket.Az életem során Nekem is volt részem jóban és rosszban, de inkább rosszban.De alaptermészetemnél fogva, mindig mosolyogtam, és mosolygok,ami könnyit a lelkemen,és feledteti a fájdalmat,amin tovább kellett lépnem.Az ismerőseim megkérdezték már,hogy csinálom……válaszom a mosoly pénzben nem kerül csak felvidít,szebbé teszi az életedet.a mosoly fiatalít és egészséges.

 • comment-avatar
  Emma Molnár 2019 július 7. (12:25 de.)

  Ez nekem nem nagyon mond újat ,hiszen én is ezt teszem,,,,,, Gyermekkoromtól kezdve ,mesélhetném a sok fájdalmat ,amin keresztül mentem , megtiportak ,megaláztak ,szeretetet soha nem kaptam a MAI NAPIG SEM ! – EGYEDÜL AZ EGY SZEM LEÁNYOMTÓL ! és mégis egy mosolygós kedves ember lett belőlem !!! Megtört az élet , milliószor átgázolnak rajtam olyanok ,akik a kisujjammal sem érnek föl ha az emberi értéket nézzük ,,,,,- és az én életem is csupa küzdelem ! Számtalanszor padlón voltam már ,és mindannyiszor fel is álltam ,mert muszáj !!! Helyettem az én problémámat nem oldja meg senki sem !!!! Ha azt veszem ,egy nagy sz*rt ért az egész életem ,és már kilátás sincs arra ,hogy valaha is jobb lehet,,,,, – mégis : MINDEN NAP EGY ÚJ NAP ! – amit mindig mosollyal kezdek,,,,,,- és cipelem a keresztemet tovább,,,,,,
  😔😔

 • comment-avatar
  Krisztina 2019 július 7. (8:14 du.)

  Egyszer negkèrdeztèk a munkahelyemen,hogy hogy lehet az,hogy minden reggel mosolyogva megyek be. Vissza kèrdeztem,hogy könnyebb lesz ha sírok?
  ☺️