8 jel, hogy másokat jobban szereted, mint magadat (és lehet, hogy kihasználnak)…

Olyan jó ember vagy, és mindenkinek segítesz… De lehet, hogy ez nem a boldogságod, hanem a boldogtalanságod kulcsa.

Az önzetlenség, mások és a gyengébbek támogatása soha nem volt olyan fontos, mint ma. Azonban könnyen előfordulhat, hogy az, hogy másokat helyezel folyamatosan előtérbe mérgezi az életedet. Jellemződek rád ezek a dolgok?

Szereted, ha buli van nálad, de te nem érzed jól magad

Ahelyett, hogy hátradőlnél és élveznéd a barátaid társaságát fejvesztve rohangálsz, hogy kinek üres a pohara, vagy kinek nincs itala. Nem jut időd beszélgetni, hiszen mindenre figyelsz, csak arra nem, hogy te kire vagy kíváncsi. Képtelen vagy leülni és inni egy italt. Másnap arra sem emlékszel, hogy ki volt ott, csak azt tudod, hogy rettentőten elfáradtál.

A családi ünnepségek (is) mindig nálad vannak

Karácsony? Mami szülinapja? A kis uncsitesó gyerekzsúrja? Legyen nálad! Hát persze, mert te mindig vigyázba állsz, megszerzed mindenki kedvencét, és a végén el is pakolsz. Persze, lásd vendégül a családot, de néha más is besegíthet a szervezésbe vagy a takarításba.

Túlórázol

Úgy értem folyamatosan. Heti négyszer. De egyébként a munkaidődben mit csinálsz? Mások munkáját? Vagy azt hagyod a túlórára? Ha túl sokat vállalsz könnyen kihasználhatnak. Mondj időnként nemet is. A munka az munka, nem pedig Te vagy.

Pánikolsz, ha neked kell filmet választanod

Ha a csajokkal összejöttök és arról beszélgettek, hogy jó lenne megnézni egy filmet te hallgatsz. Nem azért, mert nincs kedvenced, hanem mert félsz előhozakodni vele. Talán attól félsz, hogy leszavaznak? Könnyen lehet… de ha nem hozod szóba, hogy mit szeretnél, hogy neked mi a zsánered soha senki nem fog igazán megismerni.

Neked mindegy

Nem csak a film, a zene, hanem úgy nagyjából bármi. Válasszon más éttermet, színt, lakást, életet. (?)

Nem érted, hogy mi az az “Énidő”

Tényleg, erről beszél most mindenki, de te elképzelni sem tudod, hogy az miért jó, vagy miért fontos. Vagy egyáltalán mi az. Persze, te is olvasol könyvet, úszol a kádban esténként, vagy hazasétálsz a munkából. De azt nem tudod elképzelni, hogy CSAK a magad kedvére tegyél meg dolgokat. Nem azért, mert mások csinálják.

Nem tudsz beszélni a problémáidról

Ha rossz napod van, vagy el vagy keseredve, megtartod magadnak. Nem azért mert nem lenne jobb kibeszélni magad, hanem azért mert azon aggódsz, hogy mások azt hiszik panaszkodós, vagy gyenge vagy. Nem vagy. Ha nem szoktad meg, hogy magadról beszélj eleinte nem lesz könnyű, de azért vannak a barátok, hogy ebben (is) segítsenek. Türelemmel és kérdésekkel ez a görcs is oldható.

Mindenkinek megpróbálsz megfelelni

Túlkészülsz az ünnepekre, mindig mosolyogsz, mindig a legtökéletesebb formádat mutatod. Elég fárasztó lehet. Ha elfogadnád a rosszabbik énedet, és a tökéletlen napjaidat kezdésnek pont elég lenne. Mindenkinek megfelelni ugyanis lehetetlen. Ne is szállj be ebbe a játékba, illetve ha már benne vagy szállj ki. Könnyebb lesz, és ami a legjobb, mindig megteheted!

 

Mindig másokat teszel boldoggá? És veled mi lesz?

 

No Comments