16 tanács, amit fogadj meg az öltözködésededdel kapcsolatban 40 felett

Olyan tanácsokat hoztunk, amiket olyan stylistok állítottak össze, akiknek ügyfelei főként a 40 év feletti nők. 

Van egy dolog, amiben a hírességek stylistjai egyet értenek: az életkornak semmi köze a stílushoz! Lehetsz nagyszerűen stílusos bármennyi idősen, és kelthetsz igénytelen benyomást márkás ruhákban, bármilyen életkorban is vagy. De akkor mi a lényeg? Elmondják azok, akik olyan hírességeket öltöztetnek, mint Oprah Winfrey, Christine Brinkley, Maye Musk, Sarah Jessica Parker, Jane Fonda.

1. Szerezz be fehér (és fekete) alapdarabokat

“Nincs olyan trend, amely minden korú ember számára jól áll, de van egy ami mindenkit időtlenül elegánsnak, és kifinomultnak mutat. Ez pedig a fehér. Legyen egy fehér blézered, szép fehér inged, fehér pulcsid, fehér nadrágod, és ez igaz egy szettre a feketével is. Sőt! Ezeket csodálatosan kombinálhatod.” – mondja Ashley Pruitt stylist.

2. Válassz egy finom ékszert

“Sok nő hajlamos nagy nyakláncot viselni, és azt gondolom, hogy a legtöbbször ezek főleg olcsó bizsuk. Az ékszereket rosszul párosítják és ez az egész ruhát is elrontja. Legyél minimalista, és alkalmazd a kevesebb több elvet.”

3. Szerezz be egy jó táskát

“Ne sajnáld a pénzt erre a funkcionális kiegészítőre! Sok tervező játszik a táskamérettel, így találhatsz olyan darabokat, amik időtállóak, de mégis lehet bele pakolni is valamit.” – mondja Andrew Galvicks stylist.

4. A jó melltartó nagyon fontos

“Senki sem gondolná, hogy szinte nincs is fontosabb dolog a melltartónál, de tényleg nem nagyon van. Egy melltartónál fontos, hogy megfelelően illeszkedjen, és minden nőnek tudnia kell magáról, hogy pontosan mekkora méretet hord.” – Paulo Cavaco

5. Ne félj a színektől

“Jane Fonda viselte ezt a csodálatos Brandon Maxwell ruhát a 2017-es Emmy gálán, és színpompás volt benne. Fontos, hogy olyan színt válassz, ami illik az életkorodhoz (főleg az idősebbeknél fontos ez) és amiben kifinomult vagy és fiatalabbnak látszol.” – mondja Andrew Gelwicks

6. Egy fehér ing mindig legyen a szekrényedben

“A ropogós fehér ing a tökéletes darab, amelyet minden nőnek meg be kell szereznie. Figyelj az ingre, mindig nézzen ki csodásan fehérnek, és kikeményítettnek, mert ez a darab zseniális jolly joker” – mondja Negar Ali Kline, aki minden ügyfelével beszerez egy inget az első találkozáskor.

Amikor az egyszínű kosztüm izgalmas. Öltözz úgy, mint Julia Roberts!

7. Találd meg a megfelelő farmert

“A sötét farmer a legbiztonságosabb választás, a koptatottat kerüld el messzire. Az, hogy a farmer passzoljon rád sokkal fontosabb, mint a farmer mosása” – mondja a stylist, aki szerint a farmert egyébként sem kell mosni túl gyakran.

8. A szoknya érjen térdig

“Úgy gondolom, hogy egy bizonyos kor után a szoknya érjen a térd alá, függetlenül attól, hogy milyen gyönyörűek a lábaid. Helyesebbnek tűnik ez a hosszméret, ráadásul még fiatalnak is nézel ki tőle.” – mondja Paul Cavaco.

9. Egy klasszikus óra minden szettet feldob

“A divat mindig változik, de biztos lehetsz benne, hogy ha van egy szép órád, az minden ruhádhoz illeni fog. Lehet, hogy nem engedhetsz meg magadnak egy klasszikus Cartier órát, de ha találsz egy elegáns és ehhez hasonló órát, akkor szerezd be, mert évekig hű társad lehet.”

10. Válaszd ki azt a testrészed, amire a figyelmet irányítod

“Sok nőnek van egy bizonyos területe a testén, ami nem érez annyira magabiztosnak. Ha te is ilyen konzervatívabb vagy, akkor hangsúlyozd ki egy másik terület kiemelésével ezt. Ha a lábad érzed kevésbé szépnek, akkor hívd fel a vállaidra a figyelmet.”

11. Szerezz be egy testformáló fehérneműt

“A megfelelő testformáló fehérnemű viselése segíti a mindennapjaidat, és tökéletesen egyben tartja a tested minden vonalát.”

12. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről

“A sál rendkívül sokoldalú: egy selyem sálat köthetünk a nyakunkba, vagy esténként a vállunkra terítve melegítheti a hátunkat.”

13. Válassz sokoldalú cipőket

“A tökéletes cipő olyan, amivel befejezheted a megjelenésed, és sok féle célra viselheted őket. Legyen szó egy munka megbeszélésről, vagy egy baráti vacsoráról, olyan lábbelit válassz, ami minden ruhához jól illik.”

14. Figyelj a textúrákra

„A has tájék és a karok általában a két legaggasztóbb területe a 40 feletti nőknek. Ha olyan ruhát viselsz, ami textúrájával elvonja a figyelmet a hasról, vagy a karokról, akkor máris nyert ügyed van.”

15. Egy fekete magassarkú kötelező

“Nincs ruhatár és nincs tökéletes megjelenés egy tökéletes fekete magassarkú cipő nélkül.”

16. Ne félj a mintáktól

“Negyven felett nem szabad lemondani a mintákról. A jól megválasztott színek és minták tökéletessé tudják tenni a megjelenést. Ne űzd ki a ruhatáradból a mintákat.”

forrás

Róluk is érdemes példát venni!

Divat világ? Hahó! Megérkeztek a 45 év fölöttiek! És csodásak!

No Comments