Remélem, hogy a valódi önmagadat választod…

Remélem, hogy így lesz…

Remélem, hogy a kedvességet választod. Még akkor is, ha mások kegyetlenek. Ha valaki arra kér, hogy add neki a szíved, és minden bizalmadat hidd el, hogy megéri. Bármilyen legyen is a világ, te légy kedves. Van akinek ennyi is elég, hogy megmentsd.

Remélem, hogy az empátiát választod. Még akkor is, ha nem akarod. Ha okod van ítélkezni valaki fölött, ha okod van nem kedvelni őt, ha valaki úgy tesz, ahogy te soha nem tennél. Légy megértő és légy empatikus. Képzeld magad a helyébe.

Remélem, hogy a nyugalmat választod. Még akkor is, ha káosz vesz körül. Ha valaki felborítja a világodat és időd sincs arra, hogy összekapd magad. Maradj nyugodt. Valakinek az otthona lehetsz, a nyugalma, a menedéke.

Remélem, hogy a békét választod. Még akkor is, ha körülötted háború dúl, még akkor is, ha nem a te harcod, ha valaki megpróbál belehúzni és a saját oldalára állítani. De válaszd a békét, te tegyél meg mindent, hogy körülötted ne sérüljenek. És mindig tudd, hogy néhány embert egyszerűen tovább kell engedni az útján.

Remélem, hogy a bizalmat választod. Még akkor is, ha erre semmi okod, indokod nincs. Ha valaki megalázott, megbántott, elvette az önbizalmad, hazudott neked és fájdalmat okozott. Ne feledd, hogy nem mindenki ilyen. Bízz az emberekben. Néha szükség van arra, hogy valaki akkor is bízzon, amikor más már régen feladta.

Remélem, hogy a türlemet választod. Még akkor is, ha letaglózott az ismeretlen, hogy semmiről nem tudsz semmit. Ha nincsenek válaszok, ha nem tudod miért tartasz arra amerre, ha éppen feladnád: tarts ki. Várj. Néhány emberre megéri várni.

Remélem, hogy a szeretetet választod. Még akkor is, ha könnyebb gyűlölni. Még akkor is, ha mások dühvel törtnek rád, megbántanak, el akarnak taposni. Légy erős, légy kedves, légy szeretettel teli. Néhány embert sokkal jobban kell szeretni, mint másokat.

 

No Comments