13 dolog, amit megtanulhatsz ha “ghosting” áldozata vagy…

A “ghosting” azt jelenti, hogy szó nélkül lépett le. Nem üzent, nem hívott, csak kilépett az életedből, akár egy kísértet. Mivel millió kérdést hagy maga után talán az egyik legfájdalmasabb dolog, ami egy kacsolat végén történhet.

Mégis, a végén te nyersz, mert sokkal erősebb leszel, és sokat tanulsz a dologból.Ezt a tizenhárom dolgot például.

1. A volt pasid üzenetei

A régi üzenetek görgetése az a pillanat, amit jobb ha azonnal abbahagysz a szakítás után, mert ez csak időpazarlás és felesleges stressz forrása az életedben. Te is tudod, hogy minden egyes mondatot ki fogsz elemezni, és ettől nagyjából pár perc alatt alatt az őrületbe kergetheted magad. Ne olvasgasd a régi üzeneteket, inkább törölj mindent azonnal!

2. A kísértetek sosem tűnnek el örökre

Sajnos biztos, hogy bele fogsz futni egy-egy képbe a szakítás után, mert úgyis eléd dobja az Instagram, hiába követted ki Őt, vagy a barátaid mutatják meg a fotóit neked, mert éppen akkor akadtak rá. Sajnos nem tudsz teljesen elhatárolódni valakitől, mert a közösségi médiában gyorsan visszajutnak a dolgokat hozzád. Fogadd el ezt!

Mi az a “ghosting”? Ez:

Ghosting, amikor a másik fél szó nélkül felszívódik…

3. Törd össze a szellem képét!

Gondolj arra, hogy milyen gyáva, milyen durva, mennyire éretlen, és mennyire figyelmetlen az illető, akit szeretnél végleg elfelejteni. Az a személy, akire nem gondolsz állandóan az nem fog kísérteni.

4. Ne vedd üldözőbe!

Amikor ez a személy elhagyott téged, akkor nem szabad üldöznöd. Tudjuk, hogy nehéz, hogy ne vágyj rá, de nem szabad, mert nem éri meg. Meg kell próbálnod elfogadni, hogy ő kilépett a kapcsolatból.

5. Ne üzengess neki!

Tudjuk, hogy nehéz a szakítás után megszakítani teljesen rögtön a kettőtök közötti kapcsolatolat, de tudd, hogy nem biztos, hogy választ fogsz kapni, és ez nagyon rosszul fog esni. Ne tegyél felesleges erőfeszítéseket, amik ahhoz szükségesek, hogy megőrizd jó barátként az exedet. Nem kell mindig mindenkivel jóban maradni!

6. Ha nem is voltatok egy pár…

Akkor is lehetsz ideges, ha nem voltatok hivatalosan is egy pár az egykori kedveseddel, ám ő mégis elhagyott. Szeretni valakit nem csak akkor lehet, amikor kapcsolatban vagy… Néha ezek a “titkos” kapcsolatok is úgy érhetnek véget, mint egy hivatalos több évig tartó kapcsolat.

7. Ne hibáztasd magad!

Lehet, hogy szellemileg nem passzoltatok egymáshoz, lehet, hogy a volt barátnője állt közétek, lehet hogy Ő nem állt még kész a kapcsolatra veled, lehet hogy egyszerűen gyáva volt és meghátrált. Igazából bármi is vezetett a szakításhoz, ne hibáztasd magad érte.

8. Ne viselkedj idiótán!

Az egyik legjobb tanács, mert sajnos nehéz az eszünknél maradni szakítás után, főleg ha nagyon megbántottak. Legyél büszke inkább magadra, hogy több lettél ettől, hogy vannak érzéseid, és nem vagy zavarban. Dolgozd fel magadban az egészet, és ne csinálj butaságot.

9. Ha meggondolja magát…

Ha “véletlen” több hónap múlva elkezd a kísérteted SMS-eket küldeni, ne hagyd magad. Nem szabad visszacsúsznod a régi kapcsolatodba, és ne higyj a régi kifogásoknak se. Te jobbat érdemelsz! Csak abba gondolj bele, hogy az exed mit csinálhatott heteken át, amiért éppen most jutottál eszébe? Nah ugye….!

10. Ne sírj túl sokat!

Túl szép vagy ahhoz, hogy valaki miatt sírj és ezáltal elcsúfítsd az arcod. És nem is érdemli meg az illető.

11.  Ha mégis alkalom kínálkozik, tanulj!

Néha az élet azért sodorja eléd a régi ismerősöket, hogy megtanítson arra, hogy hogyan tudsz ellenállni a kísértésnek. Beszélgess el ezekkel a régi fellángolásokkal, de ne hagyd, hogy rabolják az időd. Hiszen úgysem akarsz tőlük semmit sem.

12. A kísértetek gyógyíthatnak is

Ha szembe tudsz szállni velük, akkor tekintheted magad gyógyultnak. Minél több ilyen embert zársz ki az életedből, annál örömtelibb leszel. Ahelyett, hogy bosszút állnál, csak éld tovább az életed boldogan!

13.  Hagyd őket a múltban és jobb jövőd lesz!

Ha már egyáltalán nem zavar fel, hogy egy-egy régi ember megpróbál közel kerülni hozzád, akkor meggyógyultál. Hagyd a régi kísérteteket a múltban, és dolgozz azon, hogy a lehető legjobb jövőd legyen!

 

Olvasd el ezt is:

Megérdemled, hogy “normálisan” szakítsanak veled!

 

 

 

 

No Comments